Wanneer rechts links wordt

PutinRechts, althans een deel ervan, heeft sterk de neiging ten offer te vallen aan het hoefijzereffect, en zich als onherkenbaar rechts bij extreemlinks te nestelen. Zo ook het zich steeds dieper in antiamerikanisme wegzinkende rechts, dat zich niet slechts beperkt tot de in rechtse kringen zo gehate Obama, maar inmiddels het ganse Amerika in de afkeer betrekt. Zo schreef op DVC een rechtse reageerder er vrijwel zeker (aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) van te zijn dat de Amerikanen de gifgasaanval in Syrië in een nietsontziende intrige, zelf gepleegd hebben om aanleiding te vinden Syrië aan te vallen.

Er verschenen plotseling zeer veel complottheorieën, van welke tot nu toe geen enkele feitelijk bleek te zijn. De toekomst werd er als geschiedenis geschreven, maar de verwachte Amerikaanse aanval op het Assad-regime bleef uit. Zo werd in het verleden door links in de aanloop en tijdens de Irak-oorlog ook talloze complotten door Israël verzonnen, zoals het stichten van een groot Israël tot aan de Eufraat. Wonderwel is gedurende die tijd Israël juist kleiner in plaats van aanzienlijk groter geworden.

Wat de rechtse Amerika-haters zich niet konden voorstellen, namelijk dat  Obama zich blijkt neer te kunnen leggen bij de Amerikaanse democratische en mondiale consensus, en de dreigende taal richting Assad niet ten uitvoer gebracht heeft, ontbrak in de complotten van dat genre rechts.

Op DVC werd daarentegen de totalitarist Poetin, die nota bene een KGB-verleden torst, zelfs geprezen en moreel boven Rutte en Obama verheven.

Let wel, de leider van het Rusland dat voor miljarden de Venezolaanse marxist Hugo Chávez bewapende, hoewel dat land met geen land in oorlog was, en zulks evenmin dreigde. Het Rusland dat een paar in een kerk dansende meisjes in een werkkamp laat ploeteren. Het Rusland dat Poetin-kritische ondernemers in Goelags laat zuchten. Het Rusland dat talloze niet-Russische volken onder de knoet houdt en daarbij geen geweld mijdt. Het Rusland dat homo’s haat zoals antisemieten Joden haten. Dat Rusland werd nog recentelijk geprefereerd boven het gehate Amerika en het Vrije Westen.

Het eigen nestbevuilende linkse peloton heeft steun gekregen van rechtse complotdenkers, die er geen moeite mee hebben bloeddorstige dictators als Bashar al-Assad en Moammar Mohammed al-Qadhafi een veer in het zitvlek te steken, om Obama, Amerika en het Vrije Westen te kunnen blameren.

In de blinde these dat het Westen nu alleenheerser in het kwaad en de enige producent van en handelaar in wapens is, heeft dit genre rechts zich vergaloppeert en zich ontdaan van de eigen oorsprong. In de magie van een Mussert of Moskou, alsof het niet zo zou kunnen zijn dat zowel de Syrische dictator Assad als de opstandelingen tegen zijn regime, beiden het kwaad vertegenwoordigen, heeft het voor een van deze twee kwaden partij gekozen.

Ja, onder Assad hadden de christenen het beter. Zoals onder Mussolini de treinen op tijd reden, zal er over het regime Assad ook wel positieve opmerkingen te maken zijn. Maar dat zijn regime christenen en Joden via Hezbollah bedreigden en bedreigen, laat men dan even niet aan de herinneringen toe.

Of Assad, zodra zijn positie weer veilig is, ook werkelijk de grote vriend van de christenen blijkt te zijn, mag enigszins betwijfeld worden, want ook onder deze dictator nam het aantal christenen in Syrië af. Onder de doctrine van Damascus en Teheran, verdwenen ook een miljoen Maronieten uit Libanon.

Dat de as Teheran-Damascus-Hezbollah voor talloze machinaties en moorden gezorgd heeft, valt nu Amerika Assad met aanvallen dreigt, bij dat genre rechts opeens in het niet.

Alsof dit genre rechts geen historisch besef heeft, maakt het zich nu schuldig aan westerse zelfhaat. Want wat moet je met Dat ik nogal wat tegen het regime van Obama en zijn marxistisch-fascisten heb, als deze marxistische fascist van de Amerikaanse democratie niet eens het regime Assad mag platbombarderen.

Dat deze marxistische fascist straks democratisch het veld zal ruimen, en Poetin daarentegen in Rusland nog lang de touwtjes in handen zal houden, wordt door dit verblinde genre rechts kennelijk niet begrepen. Obama, en dat voor de Obama-haters, is namelijk slechts een tijdelijk verschijnsel.

Het genre rechts dat net zoals extreemlinks over de nietsontziende macht van de banken jammert. Over de wapenproductie en -leverantie van het westen klaagt, maar het kennelijk niet wil hebben over wat de Russen, Chinezen en Iraniërs op dat gebied flikken. Het genre rechts dat volop het private wapenbezit steunt, blijkt dan opeens toch anti-wapen te zijn.

Het genre rechts dat zelfs niet de moeite neemt een oordeel te geven over de mededeling van Assad dat Syrië bereid is de voorraad gifgas in te leveren, en dus toegeeft over massavernietigingswapens te beschikken, begint net zoals links selectief blind te worden.

Het zal me niets verwonderen als het straks met SP’ers, Internationale Socialisten, antiglobalisten, en de Occupybeweging, de ambassade van Israël staat te stenigen. Want ik voorzie dat dit genre rechts snel verder zal afzwenken naar extreemlinks.

Hoe links kan rechts zijn, viel mij vandaag ook nog eens op in een stuk van Dirk-Jan van Baar op De Dagelijkse Standaard, die er dan ook flink van langs kreeg:

Die simpele waarheid lijkt aan veel rechtse bloggers niet besteed. Daarmee zijn zij net zo anti-amerikaans als de vroegere radicalen van links, die met hun cryptomarxistische complottheorieën tegen het Amerikaanse monopoliekapitalisme van leer trokken. Nog gekker is dat hieraan ook lieden meedoen die het goed met Israël denken te menen, terwijl de Joodse staat in laatste instantie afhankelijk is van een Amerikaanse veiligheidsgarantie. Ontwapening van Assad, een bondgenoot van Iran, Hamas en Hezbollah, die de Joodse staat met raketten bedreigen, is dus een topprioriteit voor Israël, dat zich begrijpelijkerwijs in de Syrische crisis muisstil houdt (en ook geen kritiek op Obama uit, al is die er natuurlijk wel). Maar dat speelt voor de Obama-bashers geen rol. Liever Poetin en Assad dan de Amerikaanse president, die zich in het kamp van de moslimterroristen zou bevinden en ‘op oorlog’ uit zou zijn. Terwijl iedereen kan zien en horen dat Obama juist géén nieuwe oorlogen wil. Het doet denken aan de linkse West-Berlijnse studenten die tegen de ‘agressiepolitiek’ van Amerika te hoop liepen, terwijl zij voor hun demonstratievrijheid rechtstreeks afhankelijk waren van een Amerikaanse nucleaire veiligheidsgarantie.

 Zo ziek is rechts nu ook. Geheim agent Poetin – cynisch, kil en wraakzuchtig als altijd – spint er garen bij.

Advertenties

5 reacties to “Wanneer rechts links wordt”

 1. Misschien draaf je nu een beetje door Hr.F De rechtse lezer is niet links geworden maar wilde zich niet in een geloofsoorlog laten trekken die Obama dreigde te worden verhevigd . Dat hierdoor Poetin ineens als “held” uit de coulissen komt is slechts een bijverschijnsel .
  Verder heeft Obama door allerlei zaken laten zien dat hij het vrije westen behoorlijk heeft bedot (NSA, Snowden etc.)

 2. Nou Antonius, mocht het je wellicht ontgaan zijn, ben ik noch fan van Obama, noch van Poetin. Het gedweep echter met Poetin door bepaalde segmenten van rechts, komt op mij nogal onbehoorlijk over, gezien zijn despotische gedrag in tal van slachtoffereisende zaken.

 3. Tuurlijk is Poetin géén lieverdje . Maar de rechtse lezer voelt zich behoorlijk genomen door de vreemde en rare escapades die het amerika onder Obama heeft uitgehaald . En om dan ineens te worden geconfronteerd met een naderend bondgenootschap met lieden waartegen we in andere landen vochten en vechten , is toch teveel gevraagd voor de meeste rechtse lezers .
  Dan wordt het een kiezen tussen 2 kwaden . Dus het is eigenlijk meer een afzetten tegen die leiders die hypocriete daden en woorden bezigen zoals Obama, Cameron, Hollande etc. .Tja en van Poetin wisten we wat voor vlees we in de kuip hadden !

 4. @Antonius
  Een “Mussert of Moskou”, maar dan eigentijds. “Poetin geen lieverdje” lijkt me nogal zwak uitgedrukt. Poetin, die dan ook nog eens veel langer aan de macht blijft dan Obama.

  Ondertussen heeft de aanval op Assad (en daar heb je hem weer) die door een bepaald genre rechts als heel zeker werd beoordeeld, nog steeds niet plaatsgevonden, maar blijkt Assad wel over een gifgasvoorraad te beschikken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: