Eindelijk de gehoopte opstand in de VVD?

De glimlach van RutteHet heeft lang geduurd. Veel te lang. Maar dan toch eindelijk wakkert het eerste vlammetje van oproer aan binnen de partij die nog steeds hardnekkig het liberalisme zegt te vertegenwoordigen, maar dat al lang niet meer doet. De VVD staat op uitholling, waar de leider zich nog steeds het front van een Cadillac Eldorado lacht in geveinsd optimisme.

Het zijn nog slechts de kleintjes die tot oproer bereid zijn. De groten wachten af in hun angst het pluche te verliezen, want voor hen was de VVD vooral de grote ronkende 8 cilinder banenmotor. En de VVD-top zit tot diep in de genen van bestuurlijk Nederland en wil daar nog jaren blijven vegeteren.

Als morgen de hoedenshow in de Ridderzaal weer aanvangt, zullen daar de dames en heren van de VVD ook weer paraat staan zich te etaleren als de hoeders van het vaderland. Alleen zullen ze zich moeten verantwoorden voor de ontreddering waarin ons land zich nu bevindt.

Het zal je maar gezegd worden dat je schuldig bent aan de consumentenvlucht naar België en Duitsland, waar onze eigen ondernemers in recordtempo failleren en dus hun personeel op straat moeten zetten.

Schuldig zijn aan de verarming van Nederland, en dan ook nog willen blijven zitten als bestuurder, is ondenkbaar als je partij langzaam onder je zitvlak wegrot. Nu niet langer alleen het electoraat, maar ook de VVD-politici van het lagere garnituur in opstand komt.

De top zit nog laf af te wachten, terwijl de rechtgeaarde doch ontheemde liberaal hoopt op de wederopstanding van het echte liberalisme. Of dat nog kan binnen de VVD is zeer twijfelachtig. De partij is te lang schaamteloos achter de linkse file aangereden om ooit nog door de rechtgeaarde liberaal serieus genomen te worden. Het wachten is op het grote idee dat moet leiden tot een nieuw tehuis voor de rechtgeaarde liberaal.

Echter, hoedt u voor vervalsers, want met geen ideaal is zo malafide gestoeid als met het liberalisme.

5 reacties to “Eindelijk de gehoopte opstand in de VVD?”

 1. Het kan altijd nog erger, zoals blijkt uit de oprichting van de Roermondse lokale Liberale Partij, die misschien beter voor de titel Partij voor Malversatieplegers kan kiezen. Jos van Rey waarschijnlijk weer op het begeerlijke pluche?

 2. Heeft het OM zijn/haar onderzoek al afgerond ? Is er al een formele aanklacht ? Dus Hr Filantroop zou ik nog even wachten met die nieuwe partijnaam .

 3. Antonius, demonstratief een naam van een verdachte op een kieslijst zetten, zonder even te wachten of de rechter er het etiket onschuldig opzet, valt aan te merken als een serieuze poging de politiek een malafide aanzien te geven. voor VVD’ers en ex-VVD’ers misschien geen novum, gezien het enorme aantal bestuurders in die partij over wie ophef ontstaan is.

 4. Mark vs. Rita: Hoe de VVD bijna ten onder ging

  Reconstructie van de machtsstrijd tussen Mark Rutte en Rita Verdonk om het leiderschap van de VVD.
  Hij zetelt nu in Het Torentje, zij had er als eerste vrouw willen zitten.
  Wat gebeurde er voor en achter de schermen tijdens de diepste crisis die de Liberalen ooit trof ?

  http://www.veronicamagazine.nl/tv-gids/reportage/mark-vs-rita-hoe-de-vvd-bijna-ten-onder-ging?bcd_id=imi-krk-gdm34274689

 5. Rebecca
  Dankzij Rutte verloor de VVD in 2006 6 zetels zodat er een centrumlinks kabinet (CDA, PvdA en ChristenUnie) kwam. Zou Rita Verdonk de lijsttrekker geweest zijn, dan zou de VVD het verlies in winst omgezet hebben en zou er hoogstwaarschijnlijk een ander kabinet gezeten hebben.

  Nimmer is bij verkiezingen zo’n groot aantal voorkeurstemmen op een niet lijsstrekkende kandidaat voor de Tweede Kamer uitgebracht als in dat jaar op Rita Verdonk. 620.555 om precies te zijn. 67.000 meer dan de lijsttrekker Rutte.

  Desondanks werd Rita Verdonk uit de VVD gezet. De gehele rechtervleugel van de partij bleek een genadeslag gekregen te hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: