Agnes Jongerius’ vlees op het Utrechtse pluche?

Terwijl de PvdA toch duidelijk uit de harten van de eigen achterban aan het verdwijnen is, eisen de kolossen van die partij nog steeds de dikke banen voor zichzelf op. Zo ook Agnes Jongerius, die van zichzelf vindt dat ze genoeg vlees in de kuip heeft om het burgemeesterspluche van Aleid Wolfsen te bezetten. Nou ja, dat van dat vlees mag dan kloppen, maar of het zo netjes is met zo’n 12 Tweede Kamerzetels in het verschiet, nog zo veel vlees op notabele posities te willen neerzetten, is misschien meer iets voor de vleesbranche, maar minder goed voor de democratie.

Als we de verkiezingspeilingen mogen geloven, staat er weer een politieke aardverschuiving te wachten, dus zou het niet eens zo vreemd zijn als in de stad van de totaal mislukte PvdA-burgemeester Aleid Wolfsen een keertje ander vlees het pluche gaat bezetten.

Gezien het feit dat de vox populi geen invloed heeft op de benoeming van een burgemeester, zou het tenminste zo moeten zijn dat er dan toch sprake is van een fatsoenlijke afspiegeling. Daarin beloven de komende Gemeenteraadsverkiezingen voor de PvdA vooral een grote uittocht richting steunloket.

Dat de FNV als trouwe buitenparlementaire steunpilaar van de PvdA jarenlang de partij propagandistisch voortduwde, en dat Agnes Jongerius daar nu een beloning voor terugeist, zou je ook kunnen zien als baken van de corrumperende politiek. Het voor wat, hoort wat, lijkt zijn beste tijd te hebben gehad, maar bij de PvdA denken ze daar duidelijk anders over. Het vlees is daar nog steeds zwak, zullen we dan maar denken.

Advertenties

One Trackback to “Agnes Jongerius’ vlees op het Utrechtse pluche?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: