Rutte II met nog meer socialisme aangelengd

Rutte en SamsomBlijkens doorberekening van de Miljoenennota door Het Financieele Dagblad wordt vanaf 2014 nog steviger met de nivelleringhamer in het wilde weg getimmerd. Wie een beetje baan of bedrijf heeft en daarin redelijk succesvol is, zal de komende jaren het schuim van zijn cappuccino zien verdwijnen.  De ontmoediging van het maatschappelijk succes gaat in crescendo met Rutte II: Het gaat om ruim 2 miljoen mensen die meer dan 56.000 euro verdienen. De werkelijke belastingdruk over de top van hun inkomen stijgt in 3 jaar van 52 procent naar 59 procent. Dat komt door de afbouw van de algemene heffingskorting van ruim 2000 euro en door de verlaging van de arbeidskorting.

Of de minder gelaagde medemens daar beter van wordt is nog maar de vraag. Het verdwijnen van geld in de staatsruif betekent meestal slechts dat de overheid zijn gulzigheid niet weet te beteugelen, maar dat de armoede er niet mee afneemt.

Bijkomend risico is dat het vertrekken van geld naar gunstiger belastingoorden van Nederland geen beter maar armer land dreigt te maken.

Met de horden Nederlanders die hun consumptieve bestedingen reeds bij de zuider- en oosterburen plegen, mag je dit gerust als extra mokerslag zien.

Advertenties

One Comment to “Rutte II met nog meer socialisme aangelengd”

  1. “Buurman aan de deur. Of ik via de babyfoon af en toe even naar zijn demente moeder wil luisteren? Dit alles in het kader van de participatiesamenleving.
    In ruil wast hij mijn auto en maait hij ons gazonnetje. Hij moet weg.”

    http://www.nrc.nl/youp/2013/09/21/gehandjeklapten/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: