De opwarming van moeder aarde valt dus toch mee

IJskoude waarheidHoewel het viel onder een strenge doctrine die meer weg had van de persbreidel onder vadertje Stalin dan van de bescherming van moeder aarde, laat nu ook de op en top linkse gewetenskrant Trouw deze doctrine lichtjes vallen met, houdt u maar even vast aan de leuningen van uw vertrouwde fauteuil: Aarde warmt minder snel op dan gedacht.

Hemel en aarde, maar vooral de burgers werden bewogen met het omkieperen van hun beurs om de opwarming van moeder aarde tot staan te brengen.

Terwijl de Chinezen aardig bleven doorkezen met hun economie, inclusief de door links zo gevreesde uitstoot van CO2, moest het kapitalistische Vrije Westen diep in het stof om de eigen economie te bedrukken zodat de warmte de aarde niet zou gaan overheersen. Een herhaling van de zure regenretoriek van de jaren tachtig, toen hele bossen zouden verdwijnen, maar die bossen er nog steeds staan mooi te wezen, bleek zich te herhalen.

Jarenlang wisten deze linkse gewetensextremisten de burger een schuldgevoel aan te praten en naar linkse partijen te lokken. Want schuldgevoel levert veel geld op, weten we van de managers van de goede doelen.

Lang werden de critici van het linkse warmtefront bij de pers en de omroepen gemeden als de pest.  Immers, zij vormden een groter gevaar dan de steeds terugkerende feiten die bij de burger onbekend moesten blijven.

Maar het heeft uiteindelijk niet kunnen verhinderen dat de tegenstroom op gang kwam. Al is het dieptreurig dat de burger niet door het stijgende zeepeil maar door de ecotax, het schuldgevoel en de alsmaar toenemende belastingdruk aan het verzuipen is.

Alleen jammer dat ze bij de VVD daar nog niet achter zijn.

Advertenties

2 reacties to “De opwarming van moeder aarde valt dus toch mee”

  1. Misschien ná de Duitse verkiezingen?

  2. Zo is het maar net. Vind de vergelijking in je laatste alinea heel toepasselijk.
    Er wordt hier al geruime tijd niet meer over “global warming” gesproken, maar dat is veranderd in “climate change”. Het laatste is veel juister, want het klimaat op aarde is gedurende haar geschiedenis regelmatig veranderd.
    Hoog op de agenda van onze nieuwe P.M. staat om de carbon tax af te schaffen. Dit zal meteen de economie ten goede komen, als je ziet welke enorme kapitalen aan de tax de mijnbouw en industrieen moeten neertellen.
    De vorige regering was zo hypocriet; ze meenden er geen snars van. Het volk moest de tax betalen om het land schoner te krijgen, terwijl we steenkolen naar China exporteren. Dus daar geen uitstoot? Te gek voor woorden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: