De overeenkomst tussen communistische en islamitische terreur

islam-communismDaar heb je ze weer, strijdend voor de alleenheerschappij, of nog liever, het religieus alleenrecht, waar het bij de islam opvallend vaak om gaat. Nu laait het geweld op de Filippijnen weer op, waar de islam een minderheid vormt van net 5 procent, maar zich ook daar als meerderheid gedraagt. Het Moro Nationaal Bevrijdingsfront (MNLF) wil er een eigen staat vestigen, en dat kost natuurlijk weer hopen slachtoffers. Bij de laatste gevechten ten minste 123 slachtoffers.

In Nairobi, Kenia een bloedige schietpartij en gijzeling waar tot nu toe 59 slachtoffers geteld zijn. In Peshawar in het noordwesten van Pakistan, vonden moslimfanatici het nodig zich uit leven in een volle kerk, waarbij 78 slachtoffers te betreuren vielen. In het zuiden van Jemen werden bij twee aanslagen tot nu toe 38 slachtoffers geteld. In Bagdad vielen bij een aanslag bij een begrafenis (hoe toepasselijk) 65 slachtoffers. Een bepaald niet uitputtende opsomming van zeer recent geweld waar de zich altijd miskende volgelingen van de Religie van de Vrede bij betrokken zijn.

Het aantal slachtoffers dat na de gifgasaanval in Syrië in dat land valt te betreuren is onbekend. Daarover zal men voorlopig wel even het zwijgen toe doen, al was het maar om zowel de strijdende partijen als  hun steunpilaren niet te zeer in diskrediet te brengen.

De conflicten tengevolge van de steeds meer macht opeisende islam, roepen in toenemende mate associaties op met het expansionisme van het communisme van de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, toen nog belangrijkste uitvoerproduct van de Sovjet-Unie en de Volksrepubliek China.

Ideologie of religie, het maakt weinig verschil, als het gaat om invloed en macht. Zoals communisten niet wilden leven in een niet-communistische staat, zo eisen moslims ook hun eigen paradijs op aarde op, ook al leidt dat tot bloedbaden en duizenden ontheemden, en geldt die eis ook in regio’s waar moslims een minderheid vormen.

Analoog aan de communistische terreurgroepen, die zelfs in het allerminste communistische West-Duitsland van voor de Wende, onschuldige burgers tot slachtoffer maakten van hun ideologische grillen, valt de islam steeds beter met het onderdrukkende communisme te vergelijken.

Dan mag de Koude Oorlog die heerste tussen het communisme en kapitalisme verdwenen zijn met de val van het Sovjetregime, er is een bloediger variant voor teruggekeerd.  Want zelfs de toenmalige Sovjet-Unie had zo nu en dan de neiging zich in te houden. Vooral als Amerika onder luid protest van onze vredesapostelen even terugdreigde met raketten in onze tuin.

Daarmee valt de vergelijking tussen de terreur door moslims en die van het communisme tijdens de Koude Oorlog als een perfect passende legpuzzel op zijn plek. Want zoals destijds de terreur van het communisme door vredesapostelen en fellow-travellers vergoelijkt werd, zo zie je identieke typen beweren dat moslims slachtoffers in plaats van daders zijn, en er dus begrip voor hun terreur opgebracht moet worden.

Van de Koude Oorlog naar de Hete Oorlog, ofwel van de regen in de drup. Hoewel de drup hier als een eufemisme opgevat dient te worden.

Advertenties

One Comment to “De overeenkomst tussen communistische en islamitische terreur”

  1. En toch, als ik zou moeten kiezen…..
    Als je wilde kon je communisme wel ontvluchten, maar islam is zo verspreid.
    Maar dat is ook geen overeenkomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: