Reformatorisch Dagblad in zee met Internationale Socialist Peyman Jafari

logoHet Reformatorisch Dagblad blijkt in de ban te zijn van de Internationale Socialist Peyman Jafari. De krant die zich doorgaans niet laat ringeloren door obligate linkse visies, houdt achter een betaalmuur een verhaal over het gebruik van gifgas in Syrië, en tracht dat nader te analyseren.

Net zoals andere opiniebronnen, laat ook de reformatorische krant zich in met extremisten, zonder er even aan te herinneren dat er sprake is van een trotskistische agenda en een fanatieke afkeer voor Israël, zodat er weinig fantasie voor nodig is te bedenken in welke richting de schuld van alle onheil geschoven zal worden: De huidige ontwikkelingen vertellen echter niet alleen iets over de machtsverhoudingen in het Midden-Oosten, maar ook op wereldschaal. Een overzicht van de hoofdrolspelers met commentaar van politicoloog Peyman Jafari (UvA).

Het in die zin jammerlijke ontbreken van het bedenkelijke feit dat Peyman Jafari zelf een partijdige rol vervult in het hele scala van gebeurtenissen, moet de indruk wekken dat deze activist tot een objectief commentaar in staat is. Wie Carel Brendel een beetje volgt weet echter wel beter.

Eerder werd Peyman Jafari door de krant ook al opgetrommeld als Iran-deskundige, zonder er even bij te vermelden dat hier een trotskist van de Internationale Socialisten aan het woord is. Wat mankeert er aan Afshin Ellian en Ehsan Jami?

Waarom de krant met de mogelijkheid tot het uitnodigen van vele deskundigen, over de gebeurtenissen in het Midden-Oosten nu juist de keus op deze trotskist laat vallen, is raadselachtig. Tenzij ook die krant voortaan de oren naar links laat hangen.

Advertenties
Tags:

3 reacties to “Reformatorisch Dagblad in zee met Internationale Socialist Peyman Jafari”

 1. Hmmm… ik ben net ( weer) abonnee van het R.D. geworden.
  Tijd voor een lezersbriefje, nu ik dit allemaal zo lees.
  Dit zal de orthodoxe refo’s onder de abonnees, die veel meer van oude schrijvers dan van trotskisten houden, voor geen meter bevallen.
  ’t Wordt echter wel pas overmorgen, want morgen moeten we naar het antisemitisme-congres van Christenen voor Israël, alwaar ik de mensen van CIDI eens even haarfijn wil horen uitleggen waarom zij nota bene eisten dat meneer Wilders zich distantieert van rechts-extremistisch gedachtengoed, dat hij helemaal niet húldigt….
  terwijl hij zo’n beetje de enige pro-Israël politicus in Nederland is, samen met Joël Voordewind van de C.U. trouwens.

 2. De schrijver van het artikel zal waarschijnlijk niet bekend zijn met het feit dat alle media onder curatele staan van het Openbaar Ministerie. Zelf Elsevier is niet vrij om de waarheid te publiceren over sommige zaken en wordt door het Openbaar Ministerie gecontroleerd of men zich aan de afspraak houdt. Het Openbaar Ministerie, het PG, controleert en stelt onder curatele de media die zich niet aan de spelregels (Dictatuur) van de EU houden.
  Indien het RD opdracht heeft om de antisemiet en extreme linkse Peyman Jafari op te nemen in de redactie, of artikelen van hem op te nemen en te publiceren, dan bezwijkt ook het RD.
  De kost gaat voor de baard uit.
  Dag.

 3. Nou Gielah, herinner de krant dan ook maar meteen aan dat de”vluchteling” Peyman Jafari in 2004 schuldig was aan het verjagen van Michiel Smit van Nieuw Rechts uit de Amsterdamse diamantbuurt, en nog eens in recidive ging met het behulpzaam zijn bij het verjagen van de toenmalige minister van Vreemdelingenzaken, Rita Verdonk, uit haar eigen hoofdstad. Die wilde in haar functie als minister het onthullen van het slavenmonument bijwonen.

  En als je dan toch bezig bent, kun je meteen aan de krant vragen waarom Peyman Jafari wel jammert over het lot van de moslims in Nederland, maar het verjagen en vermoorden van christenen in de landen van zijn beschermelingen ongemoeid laat.

  Misschien kun je dan meteen aan Joël Voordewind vragen of de oproep tot een moreel pact met de islam, dat destijds door de Senator van de ChistenUnie Egbert Schuurman gedaan werd, nog steeds geldt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: