De Iraanse president Hasan Rohani vindt de Holocaust alsnog verwerpelijk

Hasan RohaniAanvankelijk brandde die mening als sambal op zijn tong, maar dan toch, en om bij het Westen in het gevlei te komen, kwam het er dan eindelijk van: De Iraanse president Hasan Rohani heeft de Holocaust een verwerpelijke misdaad, begaan door de nazi’s tegen het Joodse volk, genoemd.

Hij voegde er aan toe dat het aan historici is om de omvang van wat er precies is gebeurd te bepalen. “Maar in het algemeen kan ik u zeggen dat elk misdrijf in de geschiedenis tegen de menselijkheid, waaronder de misdaad van de nazi’s tegen de Joden, laakbaar en verwerpelijk is. (Bron: BNR)

Met andere woorden, hij vindt kennelijk dat er nog niet genoeg onderzocht is over de omvang van de Holocaust, hetgeen het vermoeden oplevert dat hij historisch nog graag even aan de geschatte 6 miljoen zou willen laten sleutelen.

Het dwingt ook tot de vraag, waar toch de inmiddels salonfähige Hasan Rohani was, toen zijn voorganger Mahmoud Ahmadinejad de belangrijkste antisemieten van de wereld in Tehran fêteerde op een feestje Holocaustontkennen.

En even doorvragend, of de Holocaustontkennende Hamas en Hezbollah, Joden vonden de legende van de Holocaust uit, nu ook geen steun meer van Iran ontvangen.

Je moet blaken van optimisme er iets anders achter te zoeken dan zich binnen te likken in het Westen, waar het antisemitisme in net zo’n crescendo vervalt als het heulen met de krochten van de islam.

3 reacties to “De Iraanse president Hasan Rohani vindt de Holocaust alsnog verwerpelijk”

  1. Hassan Rohani dé vredesduif zoals het westen hem wil zien? Was hij niet de onderhandelaar met de IAEA inzake het “vredelievende” atoomproject namens Iran met de trekpop Ahmedinejad van de ayatollahs, jarenlang van ’n mogelijke afspraak, wellicht tot overeenkomst zou komen maar feitelijk traineerde, terwijl hét atoomproject ongehinderd en versneld voort ging?

    Bestaan in de islamitische wereld wel vredesduiven? Ach, als men ze wil zien: vast wel, evenwel zonder koran.

    Overigens heeft Rohani ’n uitstekend westerse academische opleiding genoten evenals zijn politiek bestuurlijke conduitestaat te Iran.

  2. Nou Rebecca, gezien het feit dat sommige moslims vinden dat Joden van apen en varkens afstammen, is het volgende “proefkonijn” een wild zwijn. En omdat die beesten ongeveer net zo harig zijn als de Iraanse mullahs, krijgen ze meteen inzicht in wat de bebaarde astronauten te wachten staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: