Gielah op het antisemitisme-congres in Nijkerk

antisemitisme-congres-300x279Vandaag was ik dus op dat antisemitisme-congres in Nijkerk. Veel christenen en enkele Joden, onder wie Bloeme Evers-Emden… een fantastische vrouw met intelligentie en (droge) humor. Maar op dat kéurige congres werden dus dezelfde streken uitgehaald als die Pechtold, zoals hierboven beschreven, ook uithaalde. Het heeft mijn genoegen in die bijeenkomst grondig bedorven en we zijn dan ook vroeg weg gegaan.

Eerst was daar prof. dr. Roel Kuiper, voorzichter van de 1e Kamerfractie van de C.U. Niet echt een domme jongen, zou men geneigd zijn te denken. Ik bedoel maar: Bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. En dan begint die meneer, die eerst uitgebreid uit de doeken had gedaan hoezeer zijn familie en hijzelf altijd van Israël gehouden hebben ( ‘……door wat er tijdens de Jom-Kippoer-oorlog gebeurde ben ik in politiek geïnteresseerd geraakt…’) ineens uit te halen naar de PVV en naar meneer Wilders. WISTEN wij allemaal wel dat meneer Wilders, die zogenaamd het Joods-christelijke fundament zo belangrijk vond en die zichzelf een vriénd van Israël noemt, samenwerking zoekt met allerlei rare partijen in Europa, zoals het Front National van mevrouw Marine le Pen , ” die er antisemitische ideeën op nahoudt”? Nee.. meneer Kuiper, dat weten wij NIET. Wij weten dat mevrouw le Pen de ideeën van haar váder op dit beroerde punt NIET overgenomen heeft en dat zij dat al herhaaldelijk heeft bekendgemaakt. Vertel ons nu niet dat ú dat niet weet! Intussen gebruikt u deze leugen om meneer Wilders zwart te maken…. en natuurlijk zit zo’n hele zaal met nette oudere heren en idem mevrouwtjes met grijze koppetjes daar dan bekommerd bij te knikken… het IS me toch wat…!

Daarna kwam mevrouw Esther Voet van CIDI met zo ongeveer hetzelfde. Zij sprak vol waardering over Lodewijk Asscher en over mevrouw Bussenmaker van de PvdA. Maar och… zij móest natuurlijk wel van meneer Wilders eisen, dat die zich úitgebreid distantiëerde van die beroerde rechts-radicalen, die zijn bijzonder rustig verlopen en keurige protest-demonstratie afgelopen zaterdagmiddag in Den Haag kwamen verstoren en die ( zoals beweerd wordt en gefotografeerd schijnt te zijn…. IK heb er nul komma niets van gemerkt, want ik was zelf ook aanwezig) de Hitler-groet gebracht zóuden hebben.

Ja ja… die meneer Wilders mocht zichzelf dan wel als een vriend van Israël opwerpen…. maar over hém kon niets lovends of dankbaars worden gezegd… en wél over die linkse lieden… die veel minder duidelijk pro-Israël zijn… maar wél links natuurlijk… en dat is CIDI zelf ook…. dus dáár knijp je dan een oogje voor dicht… maar meneer Wilders is zelfs verantwoordelijk voor en schuldig aan wat zijn VIJANDEN, die helemáál niet van Israël houden, komen doen om hem in een kwaad daglicht te stellen….!

En nee… daar hóud ik niet van! Daar krijg ik hele boze gevoelens van. Dat is farizees gedondersteen.

Alexander Pechtold haalde vanmiddag bij de Algemene Beschouwingen hetzelfde uit. Achter hem zag ik de PvdA-afdeling op hun blauwe stoelen hypocriet-droevig knikken:  o…. zóóó  erg!

Terecht dat meneer Wilders daar heel boos over werd. Maar of dat helpen zal? Ook in de regeringsbank zag ik Hennis-Plasschaert gemeen grijnslachen.

Slechtheid gaat niet over na een standje. Dat ziet diep. Het bezorgt de bezitters van zo’n karakter een intens genot, als ze mee kunnen doen aan het stukmaken van een medemens… zeker als die ander toevallig ook nog eens op weg is lijsttrekker van de grootste partij van Nederland te worden.

Advertenties

12 reacties to “Gielah op het antisemitisme-congres in Nijkerk”

 1. Laten we ons even in herinnering roepen dat neonazi’s in talloze gemeenten toestemming kregen te demonstreren. Zo ook in Den Haag in 2004, toen Wim Deetman daar nog burgemeester was. En o ja, Wilders zat toen nog hoog en droog in de VVD.

  Is het CDA antisemitisch? Is Wim Deetman antisemitisch. Heeft Wilders de neonazi’s verzocht te verschijnen?

  De Haagse gemeenteraad, zoals die in 2002 gekozen is en die dus geen problemen had met demonstrerende neonazi’s:

  VVD 11
  PvdA 10
  CDA 7
  Leefbaar D. H. 4
  GroenLinks 3
  D66 3
  PPS 3
  SP 2
  HSPartij 1
  CU/SGP 1

 2. Gielah, denk dat religie kritiek verboden wordt en Pechthold z’n achterban alvast is aan het uitleggen waarom D66 voor een verbod pleit…Het is natuurlijk niet voor niets dat Slob het opnam voor Pechthold.

 3. Waar wordt de bewering op gebaseerd dat Pechtold religiekritiek wenst te verbieden?

 4. Nou Terborch, het zou wel eens zo kunnen zijn dat de veronderstelling dat Pechtold religiekritiek verboden zou willen zien te baseren is op zijn bijna doctrinaire fulmineren tegen Wilders’ islamkritiek.

  Niettemin dan toch een eenzijdig verbod op religiekriek, want ik herinner in een column op Filantropius, op de wijze waarop medeoprichter van D66, Hans Gruyters, zijn vingers natelt na een christendemocraat een hand te hebben geschud. Dus…

 5. Pechtold is zonder meer NIET tegen religiekritiek.
  Hij kan bijvoorbeeld het christendom ( voor zover dat die naam nog verdient) wel schieten!
  Hij háát de Joodse- en christelijke Torahgetrouwen, die categorisch het nemen van ongeboren en/of geboren leven afwijzen…. en die dat gewoon ‘moord’ noemen…
  aangezien iemand, die niet de Schepper Zelf is,
  met zijn tengels van het leven van medemensen, in of buiten de baarmoeder, heeft áf te blijven.
  D’66 echter doet niets dan – zogenaamd barmhartig- hulp bij zelfdoding aanbieden…
  en ziet overal zo ver het oog reikt; ‘voltooide levens’….
  zodra mensen boven de 60 zijn en af en toe eens flink moet niesen!

  Wellicht heeft Pechtold geen kritiek op de islam.. dát zou kunnen.
  Die ideologie past ook beter bij zijn anti-leven opvattingen.

 6. Christenen zijn helaas niet zelden liefdeloze en intolerante mensen. Het verhaal van Gielah hierboven is welhaast pijnlijk om te lezen.

  Gelukkig heeft Christus hier niets mee van doe, Hij was liefde en tolerantie.

 7. @Terborch: bij het komende oordeel zal Christus het criterium en de norm en de lat zijn… en aan de hand van Hém en Zijn liefde en gerechtigheid zullen allen gemeten en be-oordeeld worden.
  Dan zal van de Pechtolds ( er vallen ook vele andere namen te verzinnen) niets overblijven… geen naam en geen herinnering, want wie de barmhartigheid met voeten getreden heeft, die mag van en bij God geen naam hebben.
  Kijk naar de gelijkenis van de rijke man en de arme Lazarus.
  De rijke, die alle dagen in weelde en hartvochtigheid leefde en die de arme en ellendige aan de poort van zijn woning niet zag of achtte, krijgt in die gelijkenis niet eens een náám.
  De arme.. Lazarus… wél.
  En de betekenis van zijn naam (Eleazar) is dan ook: ‘God helpt’.
  De arme eindigt in Abraham’s schoot.
  De rijke, aan de andere kant van het dodenrijk, lijdt dorst en ziet Lazarus in zijn veilige haven.
  En nog stééds tracht hij dan Lazarus tot zijn eigen dienstknecht en slaaf te maken ( gewoontes slijten moeilijk): ‘Laat Lazarus toch komen en zijn vinger in water dopen en mijn dorst verlichten’.
  Harteloosheid is onuitroeibaar… en houdt pas op na deze wereld(orde).
  Ik ben bang dat we er voorlopig nog heel veel van zullen gaan zien en ervaren.
  Laatste ronde voor het kwaad!

  Het gebeurt allemaal zó schaamteloos en openlijk, dat straks niemand zal zeggen, dat het oordeel niet rechtvaardig was.
  Daarom: ‘Wie onrecht doet… hij doe nog meer onrecht.
  Wie vuil is, hij worde nog vuiler.
  Maar dan ook: wie rechtvaardig is, hij bewijze nog méér rechtvaardigheid’.

  Alle maskers af.

 8. God is in uw fantasie een bondgenoot in de oorlog tegen de medemens waarmee u een politiek verschil van mening hebt. U hoopt dat God deze andersdenkende zal verpletteren. “Dan zal van de Pechtolds ( er vallen ook vele andere namen te verzinnen) niets overblijven… geen naam en geen herinnering, want wie de barmhartigheid met voeten getreden heeft, die mag van en bij God geen naam hebben.”
  Zo wordt God misbruikt in de kleingeestige woede van een gefrustreerd boos mens die niet kan aanvaarden dat er mensen zijn die zijn kleingeestige interpretatie van de werken Gods niet delen.
  U heeft een agressieprobleem en ik zou u willen vragen deze niet op God te projecteren.

 9. Gaat weer lekker zo, christenen onder mekaar… Ik prijs mij gelukkig dat wereldje reeds sinds mijn puberteit ontworsteld te zijn.
  Maar als ik moet kiezen, geef mij dan maar de maatschappelijke betrokkenheid en de hartstochtelijke bevlogenheid van Gielah boven het verheven, theoretisch geneuzel van een terborch (who the hell?).
  Gielah heeft hier en elders al ruimschoots bewezen goed oog te hebben voor waar het lelijk misgaat in onze hedendaagse maatschappij, en zij maakt zich daar gelukkig en heel terecht druk over, overigens vaak in saamhorigheid met evenzeer bezorgden die allesbehalve religieus zijn.
  Zij heeft bepaald geen agressieprobleem, maar kan (net als ik) moeilijk aanzien wat er onder het afgewende oog van velen in snel tempo wordt afgebroken.

 10. De opstelling van Gielah is een trieste illustratie van de wijze waarop in orthodox protestantse kring het woord van Christus wordt verkracht en vervormd. Uit haar verslag blijkt dat ze ver is afgedwaald van het Evangelie en mensen die trouw wensen te zijn aan het Evangelie beschimpt en als ketters veroordeelt. De perversie waarin delen van met name de orthodoxe protestanten verzeild zijn geraakt blijkt uit de grote aanhang en sympathie die in die kringen bestaat voor de intolerante en agressieve politiek van de PVV.
  Het is triest dat daar Christus schaamteloos voor het karretje van racisme en plat economisch eigenbelang wordt gespannen. Een vluchtige lezing van Joh. 4 maakt al duidelijk dat deze liefdeloze politiek niets met de liefdevolle en tolerante boodschap van Christus te maken kan hebben.

  Gielah, het is uw goede recht te stemmen op een partij van agressie en uitsluiting. Bega evenwel niet de zonde dit in de naam van Christus te doen.

  • Gielah stemt evenals deze jongen op de PVV. Omdat de PVV als enige politieke partij zich verzet tegen de moordlustige islam. De koran geeft moslims de opdracht om christenen,. ongelovigen en Joden te vermoorden. Dat wist je natuurlijk niet, terborch? Of ga je de koran met de bijbel vergelijken? En Allah (de Duivel) met JHWH? In de Openbaring, het laatste boek van de bijbel, wordt enkele keren gesproken over de Valse Profeet. Dat is natuurlijk Mohammed, de ‘profeet’ van de moslims. Daar begrijp je natuurlijk zogenaamd weer niks van of het is niet waar wat ik schrijf, terborch?

 11. @ Hans,
  Ga je de Bijbel met de Koran vergelijken? En JHWH (de Duivel) met Allah? In de Koran wordt enkele keren gesproken over de Valse Profeet. Dat is natuurlijk Jezus, de ‘profeet’ van de christenen. Daar begrijp je natuurlijk zogenaamd weer niks van of het is niet waar wat ik schrijf, Hans?

  Fanatieke gelovigen vertellen altijd hetzelfde verhaal, alleen de namen kun je omdraaien. Kenmerk is altijd de haat tegen de ander en dat maakt het zo intens triest.

  Lees 1 Cor. 13 en ga je schamen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: