Algemene Rekenkamer in het geweer tegen de financiële garantiehysterie van Vadertje Staat

OpruttenOnze landsbestuurders blijken in totale verwildering om te gaan met staatsgaranties. En zelfs in die mate dat de Algemene Rekenkamer daar nu ook het snot van aan de kin voelt hangen. Waar het Nederlandse volk de verarming voelt toenemen, strooien onze landsbestuurders het volk zand in de ogen, en geld naar instituties die het niet zelf verdienen.

De garanties die Nederland heeft afgegeven aan instellingen als de ECB, het IMF en Europese noodfondsen zijn sinds 2008 meer dan vertienvoudigd.

Dat meldt het FD op basis van een rapport van de Algemene Rekenkamer dat maandag wordt gepresenteerd.

Gaf de Staat voor de kredietcrisis nog garanties af ter waarde van 18 miljard, eind 2012 was dit getal opgelopen tot 201 miljard. Het gaat daarbij om garanties voor leningen aan Ierland, Griekenland, Portugal en Spanje voor het beteugelen van de financiële crisis.

De Algemene Rekenkamer roept het ministerie van Financiën op de Tweede Kamer beter te informeren over de risico’s die ons land loopt met de garanties.

Uit het rapport blijkt onder meer dat vijf van de acht onderzochte instellingen, zoals de Europese Investeringsbank en de European Financial Stability Facility, de risico’s voor Nederland niet hebben vermeld in hun jaarverslag. (Bron: De Telegraaf)

Advertenties

One Comment to “Algemene Rekenkamer in het geweer tegen de financiële garantiehysterie van Vadertje Staat”

  1. Economie is een vreemde eend in de bijt van de (beschrijvende) wetenschap dat moet bogen op “resultaten” uit het verleden met als voorbeelden als de CCCP, de V.S. en de opkomende markten als China. Voorheen vaak oorlogsgedreven, munt en (inter)nationale politiek maar bovenal met het concurrentief produceren van artikelen dat evenwel elders verkocht kan worden en nauwelijks te maken heeft met de bevolkingswereld onderlinge existentie. De economische aloud bediende “kranen” zijn dolgedraaid en de voorgaande “kleine” banken en V.S. huizencrises slechts een voorbode.
    Ach, even deze nog: http://nos.nl/artikel/556513-brits-hypotheekplan-snel-ingevoerd.html
    Politiek gedreven economie staat voor vooraleerst in het teken van welvaart waarna de nieuwe orde “welzijn” zou kunnen betekenen. Binnen de EUSSR iedereen even arm?
    NL Staat draait dapper een klein beetje mee met zich te verschuldigen voor +/- 201 miljard. Dat is niks bij de NL begroting van 2014: Inkomsten 250 miljard; uitgaven 267 miljard.
    Het zal mijn (leeft)tijd zeker wel uitzingen…….. en wens de minder gelukkige en prettige toekomst .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: