De natuurmaffia wil nog meer wildernis en minder voedsel

boerenlandNederland is ondanks het geringe grondgebied en de zeer grote bevolkingsdichtheid een grote speler op het gebied van de voedselproductie. Nog wel, want steeds meer boeren houden het voor gezien na alle beknellende ellende die ze via de natuurmaffia door de overheid aangedaan wordt. En alsof de duivel er mee speelt, er zit weer rood in de regering en het moet nog groener.:Een brede coalitie van natuur- en milieuorganisaties wil 110 miljoen inkomenssteun voor boeren overhevelen naar een fonds voor plattelandsontwikkeling. Boerenorganisaties zijn fel gekant tegen deze afroming van ‘boerengeld’.

Afgelopen zaterdag was ik in zo’n stuk natuurgebied dat aan de voedselproductie onttrokken werd om natuur te worden, maar dat uiteindelijk verworden is tot onzalig landschap waar wel  een verwilderende populierenopslag ontstaan is, maar waar Staatsbosbeheer geen poot meer uitsteekt.

Een vogelloos dor gebied dat in niets op natuurgebied lijkt, ligt er met bloedend hart van de omringende boeren, weg te kwijnen. Zelfs het aanbod van een belendende boer er dan maar een keertje op eigen kosten beheer te plegen, werd van de hand gewezen. Eerst willen hebben, om het vervolgens te laten verslonzen, is zo typisch voor de hebberige overheid.

De ironie van dit alles is dat op het grondareaal waar de boer zijn inkomsten uithaalt en ons voedsel produceert, juist wel vogels zijn. Zelf wonend in een landschap dat de boeren in beheer hebben, tref je een fauna aan die de natuurmaffia op hun stadse tekentafeltjes voor onmogelijk houdt.

Het begrip natuur is namelijk zeer bedrieglijk, want de natuurmaffia wil tuinman spelen op andermans grond, maar natuur zal het nimmer worden. Natuur in Nederland is namelijk een vervalsing. Natuur heeft zichzelf gevormd, maar Nederland is door mensenhand geschapen. Al wat natuur genoemd wordt is een artificieel ontwikkeld landschap dat geen natuur is en ook niet meer fauna oplevert.

Terwijl in de steden waar de natuurmaffia woont de huismus grotendeels verdwenen is en je hier over het gezellige diertje zowat je nek breekt, bonkt de natuurmaffia met de vuist op het blad van zijn tekentafeltje in een eis om nog meer grond.

Maar wie heeft straks nog zin om de borden te vullen met kostelijk voedsel? Nederlandse land- en tuinbouwproducten behoren namelijk tot de beste van de wereld. Nergens wordt met zo weinig grond zoveel voedsel geproduceerd als in Nederland. Ondanks dat het boeren grondareaal zeer veel voedsel oplevert en de stedeling er zijn canapé van de zielzorger vindt om van het stadse geweld bij te komen, willen de natuurmaffia en Vadertje Staat er heersen. Dus chaos in plaats van economische benutting.

3 reacties to “De natuurmaffia wil nog meer wildernis en minder voedsel”

  1. Nog deze ochtend vanaf de ontbijttafel waargenomen, schoven twee sperwers over het boerenland op jacht naar het voltallige vogelvolk. Een groepje grauwe ganzen deed een poging te landen, maar vloog een stukje grasland verder. Vermeldenswaard is nog dat de raaf hier terug is. Het totaal landelijk geschatte aantal broedparen ligt op 100, en juist hier en zonder de lustige vingers van de natuurmaffia, is de vogel terug.

  2. De bovenstaande foto betreft een stukje door omringende boeren beheerd landschap dat een paar poelen, struweel, bosjes, houtwallen, sloten en een beek omvat. Het is er zeer rijk aan flora en fauna, maar er omheen wordt voedsel gewonnen. Hier gaan het nuttige en het aangename rijkelijk hand in hand. Er wordt vee gehouden, gras, zomergerst, maïs en aardappelen gewonnen, en het oogt ook nog eens als een plaatje. Wie hier komt kan meteen een afgesproken consult aan de RIAGG afzeggen.

  3. Mooi stuk Filantroop. Herkenbaar ook. De Greens willen vanuit hun bureau in de stad het onmogelijke schapen, stellen allerlei eisen en regels, waar ze geen fluit verstand van hebben.
    Ik las ook verhalen over de terug aan de natuur gegeven arealen, waar het wildzwijn rondloopt. Was er altijd al een wildzwijn in Nederland? En als je nu weet wat voor schade deze beesten aanrichten, omdat ze nu eenmaal wortels eten en dus aarde omspitten op zoek naar wortels. We weten wat er gebeurt als wortels bloot liggen. Volgens mij kan de natuur nooit teruggedraaid worden zolang er nog mensen in de buurt zijn, die de balans in de natuur verstoren. Wildzwijn, hert en nog een andere kleine grazer hebben daar geen natuurlijke vijanden. Derhalve stijgt het aantal gestadig en uiteindelijk zal er niets meer voor hun te eten zijn. Voor die tijd zullen ze wel weer door jagers afgeschoten mogen worden neem ik aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: