Frans Timmermans wil niet specifiek opkomen voor vervolgde christenen

Frans timmert er weer op losMensenrechten gelden voor iedereen en alle mensenrechten zijn even belangrijk, meent minister Timmermans (Buitenlandse Zaken). Hij wil daarom niet opkomen voor specifieke groepen. SGP en CU probeerden hem echter maandag te verleiden tóch een speerpunt te maken van christenvervolging, staat vandaag in het Reformatorisch Dagblad te lezen.

Een opvatting die in sterk contrast staat met de beschermende houding die de minister jegens de Palestijnenaan de dag legt. Zoals we nog recentelijk zagen aan de ontmoediging van het Nederlandse bedrijf Royal HaskoningDHV, aan de waterzuivering voor zowel Joden als Palestijnen te werken. Dat ging, ondanks dat het bedrijf wel in terreurland Zimbabwe aan de gang ging, dus niet door.

Je kunt je afvragen hoeveel christenen er in het Midden-Oosten over de kling gejaagd moeten worden, wil Frans Timmermans zijn belangstelling voor de arme Palestijnen eerlijker verdelen, zodat ook de christenen in de regio een moreel steuntje in de rug krijgen. Daar komt nog bij dat ook Palestijnen tegenwoordig tot de christenvervolgers behoren.

Nu heeft het socialisme in Nederland onder het motto van religiekritiek zelf altijd groot werk gemaakt van marginaliseren van christenen, maar verstomde de religiekritiek zodra de gelovigen een islamitisch tintje hadden.

De onwil van Frans Timmermans de christenen in het Midden-Oosten ook eens met wat empathie te bejegenen, zou dan ook wel eens het directe gevolg kunnen zijn van de ronduit sympathieke relatie die de socialisten met moslims hebben. Voor de PvdA zijn moslims vooral slachtoffers, dus de slachtoffers van de slachtoffers laat je gewoon stikken.

Advertenties

3 reacties to “Frans Timmermans wil niet specifiek opkomen voor vervolgde christenen”

 1. Ook zonder de oprukkende islam ( vergeet hun geld en olie vooral ook niet) moesten de linksen al niets van het christendom weten.
  De relatief korte tijd dat een van Randwijk en een ds. Buskes binnen de PvdA tot hun recht kwamen, ligt echt vér… heel ver achter ons.
  Nieuw Links is daar tussen gekomen.
  Nieuw Links is meer communistisch dan iets anders.
  Sinds wanneer verdraagt een communist, die altijd weer gevangen neemt en mondood maakt en nivelleert en alles collectief wil… een God die mensen vrijmaakt en Die het door Zijn Woord gevormde geweten van de enkeling hoog boven elke collectiviteit stelt?
  Dat staat volkomen haaks op elkaar.
  Waar het een is, is het ander niet.

  Frans Timmermans is links.
  Daarom zult u hem nooit christenen zien verdedigen.
  Diep van binnen ziet hij het christendom als de bom onder zijn idealen.
  En hij heeft gelijk… want dat IS het christendom ook.
  Gelukkig maar.

 2. @Gielah
  Er zullen waarschijnlijk meer aspecten zijn op grond waarvan Frans Timmermans en partijgenoten de christenen elders liever niet bijstaat. Ik herinner er daarom nog graag even aan hoe Nebahat Albayrak de genocide op de Armeniërs niet door d’r strot kreeg, en Frans Timmermans het probleempje voor haar moest oplossen met een stuk in de krant.

 3. Ik denk niet dat minister Timmermans handelt vanuit idealen , maar als landsbelang kwantiteit bovenop stelt .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: