De burgers vinden de instortende economie groter probleem dan het “wangedrag” van Wilders

Er werd met veel dedain gedaan over het “wangedrag” van Wilders bij de Algemene Politieke Beschouwingen, en dat dan weer in de hoop bij de heersende politici, het virtuele succes van de PVV eindelijk teniet te doen.

Maar deze politici maken de zoveelste vergissing waaruit nog maar weer eens blijkt dat ze geen enkele fiducie hebben in wat de burger werkelijk zwaar op de maag ligt. En dat is dus helemaal niet Wilders’ optreden in de kamer of dat van zijn fans, maar juist datgene waar hij zich zo kwaad over maakt.

Economie belangrijker dan normen en waarden. 

Voor het eerst sinds het begin van de economische crisis maakt ’de Nederlander’ zich meer zorgen over de malaise dan over sociale problemen en verruwende omgangsvormen.

Dat deze politici zich hebben opgesloten in hun ivoren toren die zo ver boven de hoofden van het volk uitreikt dat ze dat helemaal niet meer begrijpen, is er nu juist de oorzaak van dat Wilders maar niet van het politieke toneel weg te krijgen of dreigen is.

Het opgewonden toneelstukje aan de interruptiemicrofoon van Pechtold om Wilders van onbetamelijk politiek gedrag (Oranjevlaggen en zo) te betichten, was dus slechts een zoveelste poging tot hemelbestorming van deze gladde aal in de politiek, maar bij de burger is het zeker niet aangekomen.

Misschien moet daarom nog maar eens het Kunduz-akkoord in herinnering geroepen worden, waar deze Pechtold zó gepolijst gewichtig over deed dat hij daags erop parmantig als redder des vaderlands ten tonele verscheen om dankbetuigingen in ontvangst te nemen.

Maar we weten nu nog zekerder dan toen, dat juist daar het begin lag van de voortsnellende economische ellende, waar lastenverzwaringen de belangrijkste boosdoeners in zijn.

Het vaderland redden door de verhoging van de BTW te verordonneren zou zoals later bleek, de Nederlandse consument de zuid- en oostgrens over jagen. Inkomstenderving die het Nederlandse bedrijfsleven nu juist zo graag vermeden had, maar een toenemende werkeloosheid tot gevolg heeft.

Pechtold hoeft dus niet met de Duitse, Belgische en de EU-vlag vlag staan te wapperen, want de Nederlandse Burger vindt het eigen hachje toch echt veel belangrijker dan dat ergens in Den Haag een paar Wilders-fans met Oranjevlaggen staan te wapperen.

Met dat alles in je perceptie, kun je hoogstens veronderstellen dat de ophef over de wijze van optreden van Wilders in de Kamer en de wapperende Oranjevlaggen, niets anders was dan een afleidingsmanoeuvre van wat de heersende politici de burger allemaal aangedaan hebben.

Voorlopig valt te vrezen dat deze politici geen aanstalten zullen maken hun ivoren toren te verlaten om weer precies te doen wat de burger van ze verwacht.

Wilders kan dus nog wel even voort.

Advertenties

One Comment to “De burgers vinden de instortende economie groter probleem dan het “wangedrag” van Wilders”

  1. Ik stuur nu een Youtube op met de titel: EUPOLY – Ein Europäischer Alptraum.
    Duits, 2 uur en ± 22 minuten.
    Omdat ik me voor kan stellen dat ‘Filantropius” misschien niet de goeie plek is voor dit lange, duidelijke, kritische verhaal van economen en bankmensen over EU en Euro, voel ik me niet beledigd als deze bijdrage wordt verwijderd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: