Gaat Pechtold zich belangrijk maken in het minst gewenste kabinet ooit?

pechtold klootoogTerwijl Rutte II zich alle moeite getroost de belastingbetaler het vel over de oren te halen, en de consument de grens over te jagen zodat de faillissementen en de werkloosheid onbeheersbare proporties aannemen, lijkt Pechtold zich van kereltje tot grote man te willen ontpoppen. Een metamorfose die meteen fysiek opviel.

Hij verscheen reeds indrukwekkend voor de televisiecamera’s met zulke grote ogen in zijn strak gepolitoerde hoofd, dat even gevreesd werd dat die knikkerend door de wandelgangen van ons nationale patriarchaat een eigen weg zouden kiezen.

Ruim drie uur had de leider van de politieke vernieuwerspartij D66 torentjesoverleg gepleegd om Rutte II ideologisch in het zadel te houden. Nimmer heeft een politieke vernieuwer zich zo stellig beziggehouden met de politiek terug te voeren naar de archaïsche kelders van de historie.

Nog herinneren we ons helder de gang van de wandelende regenjas HAFMO van Mierlo, die Nederland wel even nieuw op de kaart zou zetten. Afgezien van de verworvenheid dat de winkels nu dag-en-nacht open mogen blijven, heeft de bijna halve eeuw oude partij alleen maar Connie Palmen en een virulente Wilders-haat opgeleverd.

En jazeker, nu misschien ook het redden van het meest doctrinaire lastenkabinet van na de oorlog. Laten we dat dan maar meteen in het koude marmer beitelen om ons er blijvend aan te herinneren.

Advertenties

One Comment to “Gaat Pechtold zich belangrijk maken in het minst gewenste kabinet ooit?”

  1. Ondanks dat ik deze werkwijze verwacht had kan ik niet anders zeggen dat nu het eenmaal op het punt staat te gebeuren het toch nog aanvoelt als een koude douche.
    Kennelijk was er ergens in mijn onderbewustzijn toch nog een sprankje hoop dat de plannen van het zittende kabinet zouden struikelen en dat een Kunduzakkoord 2.0 er niet zou komen.
    Ijdele hoop naar nu blijkt.
    Ik zie nu al op tegen het moment dat het ventje het grote nieuws naar buiten brengt, ik hoop dat hij op dat moment zijn erectie buiten beeld zal kunnen houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: