Op naar door de staat gedrilde kinderen?

Asha ten Broeke, zelfbenoemd deskundige in seksisme en feminisme, loopt zich uit de sloffen om de speelgoedbranche aan te klagen wegens vermeend rolpatroonbeïnvloeding. Meisjes krijgen verpleegsterspeelgoed, jongens dat van de aankomende arts.

Zelf nog uit de tijd dat speelgoed er niet was, tenzij je zelf iets in elkaar knutselde, knutselden meisjes typische meisjesdingetjes in elkaar, zoals jongens datzelfde met typische jongensdingetjes deden.  Meisjes speelden, en zonder ouderlijke beïnvloeding, moedertje of verpleegstertje. Jongens maakten een katapult, blaaspijp of pijl en boog, en gingen op jacht naar open vensters om de bewoners op een speelse manier de stuipen op het lijf te jagen

Niks geen beïnvloeding door de speelgoedbranche, maar van nature in de geslachtelijkheid aanwezige genetische structuren in typisch meisjes- en jongensgedrag. Maar Asha ten Broeke zou Asha ten Broeke niet zijn, dus beticht ze speelgoedmagnaat Bart Smit van indoctrinatie.

Nu schrijft Asha ten Broeke opinies in kranten en bladen die een sterke overheid voorstaan en er daarom op los indoctrineren. En niet alleen kinderen, maar ook hun ouders.

Grote kans dat er naast een boycot van lekkere Israëlische producten, ook voor de boycot van Bart Smit gepleit gaat worden. En misschien wil Asha ten Broeke, die zelf op een jongen lijkt, van meisjes jongens maken en van jongens meisjes.

Of zou ze zelf te vaak jongensspeelgoed opgedrongen gekregen hebben en zich daarom tooien met een strijdbaar Palestijnensjaaltje?

5 reacties to “Op naar door de staat gedrilde kinderen?”

 1. Die ouders en niet te vergeten grootouders verpesten het kindje door die prullen .
  Waar is de tijd dat vaders in het schuurtje omstreeks deze tijd stond te figuurzagen als de kinderen in bed lagen en moeders met papier maché poppehoofdjes boetseerden en de kinderen van niks wisten .De tijd dat je geen NEE-NEE sticker op je brievenbus van node had .
  Wat ben ik toch een geluksvogel dat ik in de vijftiger jaren in een dorp ben opgegroeid .

 2. Asha bracht de boodschap alsof zij tot een geheel nieuw inzicht was gekomen. Deze discussie is tot vervelens toe gevoerd in de zeventiger jaren.
  Op naar een genderneutrale folder!!!
  Kortom we zijn weer helemaal bijgepraat door Asha!

 3. Dat ben je zeker Jean-Claude. Vlak na de oorlog was er niets te kopen op speelgoed gebied. Vandaar dat die generatie veel meer fantasie heeft en veel meer zelf kan. Wij mochten vies worden, en ja, ik mocht met jongens spelen, in bomen klimmen etc. Wij mochten ontdekken wat er zich in de wereld buitenshuis afspeelde, dus 3 dimentionaal, terwijl de kinderen van tegenwoordig alles op hun “tablet” plat zien.
  Maar om terug op Asha te komen. Mijn gedachte was precies zoals die van Filantroop, er zat niets meisjesachtigs aan deze juf; Ik denk niet dat ze hoge hakken heeft of een miniskirt, om maar wat op te noemen.
  Ik begrijp waar ze het over heeft. Ze wil unisexen, want iedereen is immers gelijk?
  Ik denk echter niet dat het zal lukken, want wie neemt haar nou serieus? Boys will be boys en die gaan echt niet met poppen spelen.
  Ik noem het eigenlijk allemaal flauwekul. Dat zulke onzin nog op tv kwam ook.

 4. Heb eindelijk het hele programma kunnen zien ( na haperingen ) en wat blijkt? De juf is een moeder en geen meisje. Zoals ik begrijp werd ze eigenlijk finaal uitgelachen door de andere mensen aan tafel. Gewoon iemand die graag ophef over niets maakt. Al dat speelgoed wordt immers in China gemaakt, zo verpakt en de wereld rondgestuurd. Maar Asha wil graag de wholesaler verantwoordelijk stellen voor kinderen die het moeilijk hebben omdat ze in een hokje gezet worden. Ach, ach…

 5. -Zolang er bij Bart Smit geen palestijnensjaaltjes worden verkocht, lijkt me het een prima zaak, anyway, wanneer een van de juffen op mijn zoon zijn school een palestijnssjaaltje draagt, dan wordt er natuurlijk wel wat van gezegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: