Evelien Gans en haar kornuiten staan hand in hand met neonazi’s Israël te haten

Evelien Gans, niet voor niets deelnemer aan het anti-israël activisme van het marxistisch getinte Een Ander Joods Geluid (EAJG), doet nog even een natrap in de richting van de PVV-demonstratie tegen het kabinetsbeleid, die recent in Den Haag gehouden werd. Een taak die de linkse pers haar wegens haar Joodse achtergrond graag laat plegen om de publieke opinie, die de laatste tijd toch wel heel erg pro Wilders lijkt te zijn, nog eens extra te verstoren. En uiteraard draait haar verhaal rondom de in Den Haag getoonde Prinsenvlag en de daar aanwezige neonazi’s.

Onder het idee van Wie met pek omgaat, wordt er mee besmeurd kunnen we echter veel  meer kanten opgaan dan de wel heel erg subjectieve die Evelien Gans hier op redeneert.

Haar organisatie EAJG, en gefinancierd door de mediamiljonair en SP’er Harry de Winter, liet destijds een paginabrede advertentie in de Volkskrant plaatsen om de PVV te blameren: Als Wilders hetzelfde over joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben als wat hij nu over moslims (en de Koran) uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.

Voor een organisatie die zegt slechts op te komen voor een rechtvaardig Israël, maar zich desondanks bemoeit met de binnenlandse politiek, niet alleen een grote stap te veel, maar diende het ook een minder fris doel .

Het markante feit dat EAJG opereert in het darmstelsel van het meest fanatieke linkextremisme dat op vaderlandse bodem rondloopt, en ja, ook met de neonazi’s, moet je minstens zo onrustbarend vinden als dat een paar neonazi’s het PVV-feestje in Den Haag kwam verstoren. De afkeer voor de PVV heeft daarom niet alleen iets met antisemitisme te maken, maar ook met de eigen extreemlinkse positie.

Als Evelien Gans de suggestie wenst te wekken dat Wilders iets van doen heeft met Hitler-groetende honkbalpetten, dan is het haar organisatie namelijk ook te verwijten dat die met pek omgaat. Namelijk, nimmer heeft EAJG zich op minimale wijze verontschuldigd voor een al te radicaal anti-Israëlisme van haar medefanatici en mededemonstranten.

Het hoefijzereffect van het ideologisch extremisme laat een opvallende overeenkomst zien tussen het extremisme van links en rechts. Niet alleen delen die de voorliefde voor een allesoverheersende overheid, maar de afkeer voor de enige staat die door Joden geregeerd wordt, blijkt een eeneiige tweeling te zijn van extreemrechts en extreemlinks.

EAJG-magiër Jaap Hamburger was talrijke keren aan de megafoon gekluisterd te vinden op manifestaties die door linkse extremisten georganiseerd waren, en waar de aanwezigheid van antisemitische moslimfanatici zeer gewaardeerd werd. En niemand zal zich herinneren dat Evelien Gans daar ooit haar verontschuldiging voor aangeboden heeft.

Evenmin voor de keren dat haar organisatie zich op demonstratiebenen hees en toevallig ook naast de lederfetisjisten kwam te staan van de Wilders- en Jodenhatende Nederlandse Volksunie

Dat Evelien Gans zich hier nog eens voor dát karretje laat spannen is haar recht. Maar het selectieve antiIsraëlisme van haar organisatie, dat impliceert, wél bemoeien met de politiek van Wilders, maar zich niet afzetten tegen het bewezen antisemitisme van haar extreemlinkse en islamitische vrienden, maakt een vergelijking met de tijdens de Duitse bezetting opererende Joodsche Raad wel heel erg makkelijk.

Toen was het schipperen en balanceren boven het vagevuur van de Holocaust, en werd mijn familie door deze organisatie op het hart gedrukt de Jodenster vooral goed op te naaien en zeer volgzaam de orders op te volgen. Het EAJG van Evelien Gans roept Joden impliciet en expliciet op, op partijen te stemmen die Israël een Jodenster opnaaien en het land oproept vooral naar de Holocaustontkennende Hamas te luisteren. In dat opzicht is de “oratie” van Evelien Gans in de Volkskrant vooral als een bekentenis op te vatten.

7 reacties to “Evelien Gans en haar kornuiten staan hand in hand met neonazi’s Israël te haten”

 1. Goed stuk Filantroop en omdat ik deze E.Gans niet kende, weet ik nu zeker dat ik dat ook nimmer zal willen doen. Dit is nou echt een voorbeeld van haatzaaien. Onbegrijpelijk gezien haar achtergrond.

 2. -Vreemd, ook het CIDI was afgelopen weken druk in de weer met de prinsenvlag, maar ja, dat blijft bij de mensen hangen, niemand heeft het meer over de foto van de man welke de hitlergroet bracht, aangeleverd door extreem links….ach, Gans komt er tzt vazelf wel achter dat hier in Nederland iemand welke sympatie voor Israel heeft (professer Ellian) voor het gemak gewoon in het zelfde hokje als Gans wordt geplaatst…

 3. Het is toch niet Evelien Gans ,die de verontrusting veroorzaakte .
  Het is toch de aanwezigheid van obscure instappers bij de demonstratie die dubieus is .

  Als link Discussie Buitenhof 29/9/2013 tussen Dhr. Fennema en Mevr. Gans
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1368517

 4. @Jean-Claude
  Het is Evelien Gans die enge luchtje elders ruikt, maar voor die in de eigen gelederen met een wasknijper op de neus, de neus ophaalt. Maar toch ook, wie wonder zonde is, werpe de eerste steen.

  • Wel Filantroop , ik bekijk geval per geval .
   En best kans dat een linkse pot de rechtse ketel verwijt zwart te zien .
   Die overdrijving in de politiek staat me eenvoudigweg tegen .

   • Jean-Claude

    Precies daarom dat ik me zo’n tien jaar op internet verwonder en tekstueel uit over al te eenzijdig gedane verwijten. En het is dan ook om die reden dat de vrijsprekende weblogs ontstaan zijn. Stel je een situatie voor waarin deze eenzijdigheid zonder weerwoord had voortgeduurd.

 5. Nog eventjes over het plaatje met de Hitlergroetende honkbalpet, is voor die prent gekozen omdat EAJG tot zover mij bekend is, nimmer afstand genomen heeft van de aanwezigheid op actiefeestjes tegen Israël, van tierende Internationale Socialisten, brullende SP’ers, gillende boerka’s, krijsende bivakmutsen, jammerende djelabba’s, stinkende occupies, zwetende antiglobalisten, lederen neonazi’s, een prevelende Van Agt en hysterische Gretta Duisenberg. Waar vooraanstaande EAJG’ers op acties verschenen wisten zij zich omringd door dit volk zonder er zich nimmer voor gedistantieerd te hebben. Nee, het zijn altijd anderen die zich moeten distantiëren.

  Wie weet moet weldra EAJG’er Dieuwertje Blok zich distantiëren van de virulente negerhaat in haar sinterklaas- en zwarte Pieten-televisieprogramma, want wie a zegt moet toch ook b zeggen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: