Frans Timmermans en de geblokkeerde deal met Indonesië

Frans-Timmermans-timmert-aan-de-wegDat Nederland, geruggensteund door het linkse episcopaat in de Tweede Kamer, nogal eens de neiging heeft voorop te lopen in ethische zaken, doet ons regelmatig financieel de das om. Niet dat het afketsen van de levering van de uitgediende Leopard-tanks voor 200 miljoen euro aan het misschien niet moreel al te frisse Indonesië, dat land er frisser op gemaakt heeft, want Duitsland was graag bereid de deal over te nemen.

Duitsland is op economisch gebied een stuk voortvarender dan Nederland, dat er op dit moment alles aan doet op Oost-Europese naties van tijdens het IJzeren Gordijn te lijken, en daar ook zeer succesvol in is. Maar toch is het doodzonde dat de deal ons uit handen gespeeld werd door de toen nog in de oppositiebanken residerende PvdA. Ja, en zelfs ook door de PVV.

Toch blijft een vraag rondzingen, want is Indonesië in ethisch opzicht enger dan de zogenaamde vrijheidsstrijders tegen Bashar Hafiz al-Assad, die er geen enkele moeite mee hebben een rijtje tegenstanders een voor een ’n nekschot te geven, of doodgemoedereerd te onthoofden.

Want het was toch Frans Timmermans, die na de tot op heden toe nog steeds niet opgehelderde gifgasaanval op burgers, in de VN een oproep deed naar de wapens te grijpen om de opstandelingen tegen de Syrische dictator een handje te helpen. Niet dat de expert in de Franse letterkunde er zelf zijn hachje voor hoefde te wagen.

Die zou, voor mochten er weer een paar Nederlandse militairen hun leven moeten riskeren, rustig en bij een knapperend openhaardvuur in een werkje van Flaubert bladeren, en tussen diepe verzuchtingen en na een aandachtig walsen van het wijnglas, de goed opgelegde Château Beauséjour aan zijn begerige lippen brengen. Want ook PvdA’ers zijn echte levensgenieters. Niet dat het toenemend aantal werklozen daar veel positiefs van merkt.

Terwijl Frans Timmermans van het leven en de Franse literatuur geniet, moet minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert bij haar bezoek aan Indonesië met een mea culpa op haar blote knieën wegens het blokkeren van de deal.

Nou ja, het zal best wel een fraai gezicht zijn deze diva van onze nationale politiek vol op haar gebeente te zien vallen. Maar het blijft eeuwig zonde dat van het corrupte Indonesische geld Angela Merkel zich een nieuw DDR-colbertje  kan aanschaffen.

One Comment to “Frans Timmermans en de geblokkeerde deal met Indonesië”

  1. Ik lees net in de msm dat Minister Timmermans het liedje “non , je ne regrette rien . ” van Edith Piaf op zijn feestboek pagina gezet heeft .
    Aangezien hij ontkent dat het verband houdt met iets bepaalds , moet het zijn dat hij uitspraken en besluiten uit hoofde van zijn funtie op dat moment doet .
    En verder niet evalueert enzo …
    Niet echt handig lijkt me .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: