Malala Yousafzai versus capucchonnetjes

Malala YousufzaiHet Pakistaanse meisje Malala Yousafzai wordt op handen gedragen, en er gaan zelfs geruchten over het toekennen van de Nobelprijs. Het kind dat in bijna stervensnood, nog nauwelijks in staat te praten, op het hospitaalbed nog voor haar idealen stond, wordt zelfs in linkse kringen gekoesterd.

Terwijl Malala alweer op de barricaden staat voor de vooruitgang en het recht op onderwijs voor meisjes, gebeurt in Nederland precies het tegenovergestelde. Zoals de zes Marokkaanse capuchonnetjes die een twintigjarig meisje martelden tot ze zwaargewond was. En dat in een land waar de didactische faciliteiten tot de beste van de wereld gerekend mogen worden, maar waar een bepaalde categorie Marokkaantjes zichzelf zo in een slachtofferrol weet te manoeuvreren, dat die liever een meisje het licht uit de ogen rammen dan te doen waar de nobele Malala Yousafzai haar leven juist voor inzet.

In dit Nederland roept een D66-troeteldiva in het Haarlemse Misschien moet je ze juist een woning, een wijf en werk geven. Opsluiten is ook duur.

Dus geven, gratis en voor niks. Waar een ieder ander zinnig mens voor moet werken, en Malala Yousafzai zich rot voor ploetert meisjes in een tribale moslimwereld dát beetje licht in de ogen te gunnen, dat de capuchonnetjes juist uit de ogen van een 20-jarig meisje probeerden te rammen.

De categorie die met z’n zessen een meisje probeert te liquideren, maar evengoed ook zo naar Syrië kan afreizen om daar uit moorden te gaan, kan zich merkwaardig genoeg verheugen op ontzettend veel begrip.

Linkse mensen die Malala Yousafzai roemen, blijken de vijanden van dat moedige kind namelijk ook in bescherming te nemen. Zij stimuleren de atmosfeer die door Pim Fortuyn als achterlijke cultuur werd neergezet, en die voor Geert Wilders de voedingsbodem is van zijn electorale succes.

Islamofobie is een product van links en niet van de islam, want binnen de islam tref je nog nobele zielen aan als Malala Yousafzai. Links heeft het liever over Geert Wilders en diens vermeende moslimhaat, maar rationaliseren ondertussen het martelen van een twintigjarig meisje door zes capuchonnetjes weg.

Nu Nederland lijkt te talibaniseren omdat het moslimkoesterend deel van de samenleving de vijanden van Malala Yousafzai blijft faciliteren met respect in plaats van die met kritiek te omgeven, blijken capuchonnetjes op een tweesprong te staan van hier mensen liquideren of in Syrië.

Het wachten is op een eigen Malala Yousafzai om het woestijnstof uit de ogen van links te nemen. Maar eigenlijk hadden we die al in Ayaan Hirsi Ali. Maar die werd nu juist door Zembla het land uitgepest.

3 reacties to “Malala Yousafzai versus capucchonnetjes”

  1. Tja in een wereld die op meerdere plekken in brand staat is het moeilijk iemand te vinden die je een Nobelprijs voor de vrede zou kunnen geven, niet dat het comité voor de toekenning zich daar wat aan gelegen laat liggen want als zelfs een terrorist als Yasser Arafat al eens zo’n ding gehad heeft kun je hem net zo goed afschaffen.
    Maar gelukig ze hebben een oplossing bedacht, we geven de prijs aan een instituut waar tot voor kort nog nooit iemand van gehoord had, probleem opgelost !

  2. Filantroop, wat een uitstekende vergelijking. Er moet wat aan dit tuig gedaan worden, maar dat zal pas gebeuren als het regeringsbeleid verandert. Er moet een bezem doorheen, of misschien wel een orkaan.
    Waarom overkomt hun nooit wat? Nee, daar is het tuig te slim voor, want dat is hun brood.

  3. Tijl, vergeet Obama niet in 2009 voor ontwapening. Het is een joke.
    En vorig jaar het EUP. Nobel peace prize zegt eigenlijk niets. Ja, doorgestoken kaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: