PvdA-baantjesjager Ruud Vreeman krijgt Groningen

De PvdA-vriendenclub marcheert nog steeds voorwaarts, terwijl de partij in de peilingen dat in ongeveer dezelfde snelheid achterwaarts doet. Ooit was te begrijpen dat de PvdA zo ontzettend veel bonzen op hoge posities had, maar dat was nog in de tijd dat de partij 53 zetels wist te behalen. Alsof de PvdA de fecaliën van de verkiezingen al ruikt, wordt politieke nietsnut en directeurszoontje Ruud Vreeman nog even naar Groningen gehaald om daar waarnemend burgemeester te worden. En dat dan weer op last van die andere baantjesjager Max van den Berg.

Ter herinnering, Ruud Vreeman was ooit met Felix Rottenberg halve partijvoorzitter van de PvdA. En dat halve moet ongeveer gezien worden als kwaliteitsaanduiding van zijn kunnen. Zo’n partijlid dat voortdurend in het perifere gebied van de partij rondhuppelde, maar nimmer hoge ogen wist te gooien, en daarom als pion op interessante posities mag zitten hunkeren naar nog interessantere  posities.

In Tilburg was Vreeman de burgemeester die niet genoeg had aan de moord op Pim Fortuyn, en dus het zeer kritische gemeenteraadslid Hans Smolders, de moedige chauffeur van Fortuyn die Volkert van der Graaf in de kraag wist te grijpen, ook nog eens mores leerde met typische PvdA-machinaties. Want je moet de partij natuurlijk wel volop ten dienste zijn tegen de onderbuik van het klootjesvolk, nadat je die als kiezer eerst naar de vijand had zien overlopen.

Vreeman kwam in opspraak omdat hij de gemeenteraad niet direct op de hoogte stelde van overschrijding van het bouwbudget van het nieuwe Midi Theater in Tilburg. Hiervoor was een budget beschikbaar gesteld van 7,5 miljoen euro. Later bleek de verbouwing 1,9 miljoen euro duurder te zijn. Vreeman was op de hoogte van de budgettaire problemen, maar liet na om hierover de gemeenteraad te informeren. Vreeman verdedigde zich met het verweer door te schermen met aanwijzingen van corruptie van raadslid Hans Smolders, tijdens de voorbereidingen van een groot winkelcentrum. (bron: Wiki)

Vreeman hield het dan ook niet uit als burgemeester van Tilburg en trad terug wegens een verstoorde relatie met de gemeenteraad.

Je zou mogen denken inmiddels volgevreten kop en mislukt, dus weg getransporteerd naar het achterland om er bomen te rooien. Maar de PvdA is verzot op mislukte bestuurders en recidivisten, dus op naar Groningen, waar de man dus weer op gang kan met machinaties voor de partij.

Ondertussen wachten we nog even op de benoeming voor Utrecht. Ook voor die stad heeft de partij een zwaargewicht in petto.

Advertenties

One Comment to “PvdA-baantjesjager Ruud Vreeman krijgt Groningen”

  1. Groningen krijgt nu 1 burgemeester voor prijs van 2.
    Want wachtgeld Reetwinkel mogen ze ook betalen.

    Kan er niet mee zitbeen, overigens.
    Grunningers hebben het zelf gewild, die PvdAkliek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: