Syrië-jihadisten hebben het fijn in Nederland

Jejoen met paHet was de VVD-burgemeester van Den Haag en PVV-veroorzaker Jozias van Aartsen die de brutaliteit bezat op te merken dat Den Haag de terugkerende Syrië-jihadisten met rust zou laten. De plaatselijke politie heeft het namelijk veel te druk met bonnen uitdelen en dronken diplomaten aanhouden.

In die dagen gonsde het van de berichtgeving over jihad-ronselaars, die niet door de politie en de AIVD op de huid gezeten werden, maar door de ouders van de adspirant Syrië-jihadisten.

Terwijl die rijpgemaakt werden voor het moorden in Syrië, zat het instrumentarium dat Nederland veilig moet houden, en de wijde wereld moet behoeden voor dubbele paspoort houdende aspirant-moordenaars uit Nederland, droge rapportjes te schrijven.

De Vlaamse kranten De Standaard en Het Nieuwsblad schrijven vandaag dat de Syrië-jihadist Jejoen Bontinck na zijn Syrische taken verricht te hebben hoog en droog in Nederland zou vertoeven.

Volgens vader Bontinck, die eerder dit jaar tevergeefs in Syrië naar zijn zoon zocht, is zijn zoon een slachtoffer en werd hij geradicaliseerd en in de val gelokt door Fouad Belkacem, de voorman van Sharia4Belgium. Die zou hem naar Syrië hebben gedreven. Andere Vlaamse moslims die in Syrië zijn geweest beweren volgens De Standaard echter dat Jejoen zelf een actieve rol speelde in het ronselen van strijders in Antwerpen.

Is dat laatste juist, dan hebben we er wellicht een ronselaar en misschien zelfs een moordenaar bij.

3 reacties to “Syrië-jihadisten hebben het fijn in Nederland”

 1. Inmiddels is hij opgepakt/gearresteerd en ontkent hij bij hoog en laag dat hij heeft meegevochten “want anders zou hij net als de anderen dood zijn”.
  Volgens zijn lezing mocht hij van de mede-jihadisten niet weg en is hij door zijn vader de Syrisch-Turkse grens overgesmokkeld.
  Kennelijk had papa dus ook connecties want anders zou hij niet in Syrië tussen de jihadisten zijn zoon eruit gepikt kunnen hebben.
  Al met al doen ze dus hun uiterste best om vooral de schijn op te houden dat hij niet gevochten heeft.
  Wij zeiden dan vroeger; “en wie het gelooft krijgt een vliegtuig of naar keus een onderzeeër”.

 2. Ongeveer honderd personen de afgelopen tijd vertrokken

  Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zijn de afgelopen tijd zo’n honderd personen vertrokken naar diverse landen in Afrika en het Midden-Oosten, met name naar Syrië. Veel van hen sluiten zich aan bij jihadistische strijdgroepen. De kans op een aanslag in Nederland of op Nederlandse belangen in het buitenland is momenteel substantieel, onder meer vanwege het toegenomen aantal jihadreizigers naar Syrië.

  Jihadreizigers doen in oorlogsgebieden zoals Syrië kennis en strijdervaring op en kunnen een dreiging vormen tegen westerse doelen, aldus de nationaal coördinator. “Ook bestaat het risico dat zij anderen uit Nederland aansporen hetzelfde te gaan doen.” Jihadreizigers kunnen “zeer radicaal, getraumatiseerd en in hoge mate geweldsbereid” terugkeren naar Nederland, waarna zij hier een bedreiging vormen, stelt de NCTV. (Novum)

 3. Het is alleen jammer dat ze terugkomen en hun uitkering behouden .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: