Het centrumlinkse college van Almere gaat tuigdorpen bouwen

Annemarie SlottkeAnnemarie Joritsma, ooit medeondertekenaar van de petitie Wilders is het grote kwaad, blijkt de tuigdorpen die ten onrechte op het conto van Wilders geschreven worden, maar toch echt in het Rotterdam van de PvdA gepropageerd werden, nieuw leven in te blazen. Uit overleg tussen haar en woningbouwcorporaties in Almere, is een plan ontvouwd voor de bouw van tuigdorpen, dus getto’s voor aso’s: Almere is op zoek naar een goede plek voor een apart buurtje waar notoire overlastgevers naar toe kunnen. De woningen moeten ergens aan ‘de rafelranden’ van de gemeente komen, buiten de gewone woonwijken.

Even voor de goede orde, het college van B&W bestaat niet uit agressieve PVV’ers maar uit de volgende nette dames en heren:

Burgemeester Annemarie Jorritsma (VVD)

Wethouder Henk Mulder (PvdA)

Wethouder Ben Scholten (VVD)

Wethouder Ineke Smidt (PvdA)

Wethouder René Peeters (D66)

Wethouder Ed Anker (CDA/ChristenUnie)

Wethouder Mark Pol (VVD)

Dat de PVV als partij nog niet bestond toen het idee van tuigdorpen al met een ruime Kamermeerderheid aangenomen werd blijkt uit onderstaande:

ANP − 25/04/05, 11:40

Een ruime Kamermeerderheid van CDA, PvdA en VVD wil huurders die ernstige overlast opleveren, gedwongen laten verhuizen naar een containerwoning buiten de stad.

CDA, PvdA en VVD willen dat gemeenten en maatschappelijke instellingen gezamenlijk zorgen voor goede begeleiding van de asociale huurders. Als ze hun leven hebben gebeterd, zouden ze weer naar een normaal huis kunnen terugkeren. Een aantal gemeenten in Nederland beschikt al over ‘laatstekanswoningen’.

Volgens CDA-Kamerlid Sterk worden buurtbewoners die last hebben van de asocialen, vaak met hun klachten van het kastje naar de muur gestuurd. ‘De politie en de woningcorporatie verwijzen naar elkaar. De buren zijn de dupe. Daar moet een eind aan komen.’ Gemeenten en maatschappelijke instellingen zouden door de nieuwe wet gedwongen worden op te treden tegen veroorzakers van overlast.

Misschien dat een cartoonist van VARA-Joop daar dan nog even een Auschwitz-witz over kan maken, maar deze keer niet met Wilders als kampbewaker maar de stevige Annemarie Joritsma als Gertrud Slottke.

One Comment to “Het centrumlinkse college van Almere gaat tuigdorpen bouwen”

  1. Een klein eilandje waar ze niet vanaf kunnen lijkt me geschikter. Een soort Elba, maar dan in het waddengebied? En dan zonder bootjes…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: