Met Brenninkmeijer neemt de racismehype toe

stopracisme_1Het morele geweten van Nederland, Alex Brenninkmeijer zegt Politiek Den Haag is racistisch en suggereert daarbij dat racisme in Nederland onbespreekbaar is. Niettemin wordt het hem en de vele anderen die het over weinig anders meer hebben, niet verhinderd het over racisme in Nederland te hebben.

Het Polen-meldpunt van Wilders wordt er uiteraard weer bijgehaald. Maar nog voordat Wilders het Polen-meldpunt in het leven riep, waren afgezanten van het socialisme, zoals de Haagse PvdA-wethouder Marnix Norder en de FNV al actief met te spreken over een Poolse invasie en riepen het kabinet op maatregelen te nemen tegen de hinder die de Oost-Europeanen in de steden veroorzaken.

Het mag dan een linkse reflex zijn racisme steevast op het conto van de PVV te schrijven, maar net zoals de met Auschwitz vergeleken tuigdorpen van Wilders, was de PvdA hier toch echt haantje de voorste.

Maar wat er toch zo racistisch is aan het benoemen van wandaden van immigranten, wordt niet door de racismebestrijders duidelijk gemaakt. Is het racisme, dan valt het benoemen van wandaden door autochtonen ook als racisme op te vatten. De doorgedraaide racismeaantijgingen zouden dus net zo goed op racistische overwegingen gebaseerd kunnen zijn.

Ondertussen begint het racisme in Nederland een hype te worden. En men moet zich afvragen wat het achterliggende doel daarvan is. Het is niet onwaarschijnlijk dat degenen die het racisme opzettelijk overschatten, daar allochtonen een groot plezier mee doen. Maatschappelijk falen kan er aan opgehangen worden. En men zou er niet verbaasd over moeten zijn als er ook de procentuele oververtegenwoordiging van allochtonen met een strafblad mee verklaard wordt. Racistische politie en zo.

Er heeft richting Nederland sedert de jaren zestig van de vorige eeuw een ware volksverhuizing plaatsgevonden waarvan de gevolgen allerminst rimpelloos verliepen. Lang werd vooral door links de multiculturele samenleving bejubeld als het paradijs op aarde. Niet dat de direct betrokkenen, de oorspronkelijke bewoners van de wijken bij wie de massa-immigratie rauw op het dak viel, ervan in een feeststemming raakten. Het was het begin van de opkomst van Hans Janmaat en diens Centrumpartij.

Links deed alsof het hartje zomer sneeuwde, want de oorspronkelijke eigen achterban bleek opeens racistisch te zijn. Niet dat het racisme was, maar doodgewoon een afkeer voor het linkse verraad waarmee de PvdA de eigen achterban opzadelde.

En dat verraad ging van kwaad tot erger, want massa-immigratie werd tot ideologie verheven en iedere poging de mazen in de immigratiewetgeving te dichten, werd met het magische woord racisme bestreden. Nimmer is een zittende minister zo fanatiek in verband gebracht met racisme, deportatie, vernietigingskampen en Hitler als Rita Verdonk.

Lastgevende migranten werden op de thee ontboden, de eigen oorspronkelijke PvdA-aanhang werd als onderbuik weggerationaliseerd. Racisme kreeg de potentie van wapen tegen andersdenkenden en voedde het tot heksenjacht uitgegroeide antiracisme.

Het zelfbenoemde antiracisme dreigt nog een ander kwaad te veroorzaken. Het zal namelijk het racisme voeden tegen de oorspronkelijke bevolking van Nederland.

Was het ooit zo dat wie aantijgt ook de bewijzen moet leveren, we zijn nu in een situatie van de omgekeerde bewijslast gedreven. De voor Zwarte Piet spelende blanke Nederlander moet bewijzen dat hij geen racist is. En omdat hij dat niet kan, is hij a priori racist.

Met het tot hype opblazen van het racisme, werd ook het slavernijverleden weer prominent tot moreel agendapunt verklaard. Je zou bijna denken dat linkse mensen in hun kindertijd nooit pepernoten uit handen van een geschminkte Piet gesnoept hebben. En als er sprake is van een erfbare schuld aan de slavernij, dan geldt dat ook voor linkse mensen.

Hoeveel linkse mensen hebben voorouders die op enigerlei wijze betrokken waren bij, dan wel voordeel hadden aan de slavernij, het kolonialisme, en ja, ook aan de Holocaust?

Misschien, en ook hier kunnen we de bewijslast omkeren, hebben ze te kampen met schuldgevoel wegens het gedrag van hun voorzaten. Veel verzet was er namelijk niet tegen de slavernij, het kolonialisme en de Holocaust.

En ikzelf? Mijn voorouders zaten ergens anders dan in Nederland te lijden in plaats van te collaboreren met de slavernij en het kolonialisme. En aan de Holocaust hebben ze geen hand- en spandiensten verleend en er evenmin voordeel aan gehad, maar waren ze daar zelf slachtoffer van.

Wat Alex Brenninkmeijer betreft, heeft hij juist heel veel redenen zijn geërfde schuldgevoel tot een schuimend antiracisme te cultiveren. Niet dat het hem kwalijk te nemen is dat zijn voorzaten niet zuiver op de graat waren en het katholicisme waar hij uit voortgekomen is, hoofdschuldige van het Europese antisemitisme genoemd kan worden. Maar dat geldt dan ook voor alle Nederlanders die persoonlijk schuldloos zijn aan de zwarte bladzijden van het Nationale verleden.

En laten antiracisten dan ook maar eens zwart op wit bewijzen dat ze zelf geen racist zijn. Ze mogen dan graag de aanklager spelen, maar fanatieke zedenpredikers hebben nogal eens de neiging wandaden te plegen die ze anderen verbieden.

6 reacties to “Met Brenninkmeijer neemt de racismehype toe”

 1. “katholicisme waar hij uit voortgekomen is, hoofdschuldige van het Europese antisemitisme genoemd kan worden.”

  Deze zins snede vind ik zo ongenuanceerd dat hij mij pijn aan het hart doet .
  Ik hoop dat u zich niet nader verklaard ,

 2. Jean-Claude
  Tot de reformatietijd een bruusk einde maakte aan de alleenheerschappij, was het katholicisme in Europa oppermachtig en via het Vierde Lateraanse Concilie dat Joden ertoe verplichtte een gele lap dan wel een Jodenhoed te dragen, de aanjager van het antisemitisme. Dat veel daaropvolgende antisemitische uitingen en misdaden door het katholicisme aangemoedigd werden, lijkt me niet echt betwistbaar.

  Zelfs na de Tweede Wereldoorlog waren willige medewerkers van het Vaticaan betrokken bij het organiseren van vluchtroutes voor oorlogsmisdadigers naar Spanje, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Ook wel aangeduid als de Rattenroute.

  En als ik er meer tijd voor had, zou ik dat op dit moment zeker breder uitgesponnen hebben. Maar laat het zo zijn dat ik dat in het verleden ook al eens gedaan heb.

 3. “antisemitische uitingen en misdaden door het katholicisme aangemoedigd werden”
  Dat is dus waar ik het pertinent niet mee eens ben .
  Ik bestrijdt niet dat in de religieuze opvatting met een scheef oog werd gekeken naar de vasthoudendheid in het joods geloof .
  Maar ik bestrijdt dat daaruit misdaden tegen de menselijkheid de consequentie moeten zijn .

 4. Jean-Claude
  Als ik het er mee oneens zou zijn dan zou ik het niet geschreven hebben. En het lijkt me niet lastig aan te tonen dat een reeks van verzonnen misdaden die door Joden bedreven zou zijn, zoals het gebruiken van het bloed van christenkinderen om er matzes van te bakken, van bepaalde origine zijn.

  Nog afgezien van het “Traktaat tegen de Joden” van de vroege kerkvader Augustinus, valt het zogenaamde “bloedsprookje” dat de oorzaak was van vele pogroms, te herleiden tot een bepaalde geloofsstroming die dat verspreidde.

 5. “Het zelfbenoemde antiracisme dreigt nog een ander kwaad te veroorzaken. Het zal namelijk het racisme voeden tegen de oorspronkelijke bevolking van Nederland.”
  Daar had ik ook al aan gedacht Filantroop en het is al merkbaar.
  Wat een knalgoed stuk weer.
  Racisme is de vloek die over alles wat maar niet strookt met de mening van de massa, uitgegooid wordt.
  Er is niets mis met rassen, die zijn er nu eenmaal, een klassificatie van mensensoorten. Maar tegenwoordig moet iedereen gelijk zijn en kun je niet meer discrimineren, zo wordt ons door de VN verteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: