Daar heb je Gerard Spong weer

spongAlsof hij het gemis van de schijnwerpers niet zou overleven, dringt hij de redactielokalen van de dagbladen weer binnen om van het navolgende kond te doen: Advocaat Gerard Spong wil dat de Hoge Raad zich alsnog uitspreekt over de rechtszaak tegen Geert Wilders. Hoewel de zaak in 2011 definitief is afgesloten met vrijspraak op alle punten, moet het hoogste rechtscollege volgens Spong met het oog op de toekomst vaststellen of de PVV-leider zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie en haat zaaien.

De grote opwinding van Spong over het haat zaaien van Wilders is een groot raadsel, want ooit viel hij voor Wilders, nadat de geaardheid van de advocaat en dat van zijn medehomo’s door belijders van de islam in de ban gedaan werd, en Spong op 10 augustus 2007 in het AD Nederland vergastte op een vurig pro-Wilders en anti-islam pleidooi:

Het is enigszins surrealistisch te constateren dat het hele land in rep en roer is door de nieuw geopenbaarde opvattingen van Geert Wilders, die graag de koran wil verbieden en op één lijn plaatst met Hitlers Mein Kampf. Moslims schijnen zich door zijn uitspraken beledigd te voelen en er is al aangifte wegens haat zaaien tegen Wilders gedaan. Het surrealistische element zit hem hierin dat grote groepen moslims gedekt door de strafrechter zich het recht toe-eigenen zelf haat te zaaien tegen homo’s, met geweldpleging als gevolg. De homofobe haatzaaiende islam-preken die tienduizenden Nederlandse homo’s in hart en ziel kwetsen hebben verder de zegen van de Nederlandse rechter gekregen.

Dat we met deze walgelijke discriminerende rechtspraak opgescheept zitten, is tot daar aan toe. Maar om nu bij de eerste de beste anti-koran-scheet van Wilders te roepen dat deze belediging aan het adres van moslims strafrechtelijk vergolden moet worden, wijst toch op zijn minst op het meten met twee maten. Wilders heeft hen gewoon een koekje van eigen deeg gepresenteerd. Reeds op grond hiervan heeft hij strafrechtelijk niets te vrezen. Ondertussen moet wel kristalhelder zijn dat in ons recht geen enkel boek, haat zaaiend of niet, verboden zou mogen worden. Het is daarom de moeite waard de rechtsstrijd over Mein Kampf te heropenen. Overigens zou ik menen dat het meest haat zaaiende proza van de afgelopen tijd het regeringsakkoord is. Want iedereen die niet samen wil werken en naar het pijpen van het zeer christelijk georiënteerde kabinet wil dansen wordt een asociaal vijandbeeld opgedrongen.

Daarna zag Spong opeens het halve maanslicht schitteren en veerde hij op om de haters van zijn geaardheid en dat van zijn medehomo’s een handje te helpen, niet de homohaat maar islamkritiek verboden te krijgen.

Sindsdien geldt hij als de meest fanatieke Wilders-hater. De advocaat die met een tergend sadisme in het feministenblad Opzij liet optekenen geen moeite te hebben de advocaat van kwade zaken te zijn in de verdediging van Dutroux,  Eichmann en Hitler, maar als vanzelfsprekend onder geen beding de verdediging van Wilders op zich zal nemen, blijkt aldus een schunnig gebrek aan gevoel voor verhoudingen te hebben.

Voor een politicus die zo vaak met Hitler vergeleken is als Wilders, nogal merkwaardig dat Spong wel Hitler maar niet Wilders zou willen verdedigen. Dat Wilders in tegenstelling tot Dutroux, Eichmann en Hitler nooit gemoord heeft of heeft laten moorden, was voor de advocaat kennelijk een dermate moeilijk te verteren gegeven dat hij na de massamoord door de ideologische fanaticus Breivik over Wilders opmerkte: Ik zou zeggen dat hij het Noorse bloed op zijn lippen heeft.

De advocaat die Wilders bloed aan de lippen verwijt, maar zijn eigen handen er diep in gedenkt heeft door met sluw misbruik van vorm- en procedurefouten zware criminelen vrij te krijgen, zal toch nog wel ergens een glimpje geweten hebben, zou je voor hem mogen hopen. Want Wilders betrokkene maken bij een massamoord is fanatici rechtvaardigen die hem wel even op de Pim Fortuyn-wijze zouden willen ombrengen.

Dat Gerard Spong nog een keertje zijn neus aan de zaak Wilders wil stoten, heeft echter alles te maken met het racismedouceurtje waarop de Raad van Europa links Nederland trakteert. Spong ruikt daardoor weer bloed in de zaak Wilders. En als beroepssadist, die met een glanzende glimlach op zijn gezicht vol trots is als hij een misdadiger zo vrij weet te krijgen dat die zich wederom op de arme burger kan uitleven, grijpt hij die laatste strohalm met begerige handjes beet.

De advocaat die in het AD ooit neerpende Nederland een ordinaire schurkenstaat te vinden, en er dan ook alles aan gedaan heeft schurken daarin van dienst te zijn, wil wederom de held uithangen voor de meest hatende religie om de politicus die gezien de peilingen numero uno van de Nederlandse politiek is, de mond te snoeren.

Het zal hem zeer bemind maken bij links en de islam, die van de democratie een meeuw met alleen een linkervleugel willen maken en die daarom op de grond machteloos ligt te spartelen.

Maar of die vlieger opgaat voor Spong, tenzij Nederland de eigen soevereiniteit aan de Raad van Europa overgedragen heeft, staat nog maar te bezien. Mocht dat wel zo zijn, dan heeft Nederland een nog groter probleem, en dat juist zal de PVV nog meer vleugels geven. Voor het samenwerkingsverbond van links & islam geldt dan het Zo gewonnen, zo geronnen. En dat zal zeker niet de eerste keer zijn dat juist zij Wilders de wind onder de vleugels geven. 

Advertenties

4 reacties to “Daar heb je Gerard Spong weer”

 1. Ooit na de moord op Pim Fortuyn heeft de onvolprezen Pamela Hemelrijk bijna gesmeekt aan Spong en Hammerstein om het stokje over te nemen, wanneer en vooral waarom de radicale draai door Spong gemaakt is zal altijd wel een raadsel blijven.
  Wat hem beweegt ? God mag het weten.
  Feit is dat het meer dan een beetje irriteert.

 2. Het lijkt wel dat na de juridische ontmanteling van mr. Bram Moskowicz vanuit eigen “zuiverende kring”, boosaardige rechtshandhavers/sprekers via een achterdeur de weg hebben geopend waarvan Spong zonder noemenswaardig te verwachte tegenstand “gebruik” van maakt. Zelfs ten tweede male hetzelfde verzoek indient, evenwel met veronderstelde (…) steun ter zake discriminatie in het belang der wet.
  Mr. Spongs platitude herhaald verzoek aan De Hoge Raad indient, haar mogelijk in spagaat tussen belang der wet in welke (internationale)ordening, dan wel nationale politiek (on)welgevallige uitspraak te reviseren . Ik kijk in mijn kristallen bol en zie dat mr. Spong bot zal vangen.
  Jammer dat ik mr. Spong na lezing van uw uitstekende artikel slechts moet kunnen beschouwen als ’n overigens goed opgeleide, edoch in dezen als rechtsquerulant.

 3. Tijl, Hammerstein financierde zelfs een tijdje “De gestopte roker”, die De gezonde roker” opvolgde. Maar op zeker moment trok Hammerstein zijn centjes terug uit de site en werd daarop Het Vrije Volk opgericht. En ziedaar er werd vol lof over het initiatief geschreven:

  http://www.frontaalnaakt.nl/archives/00000094.html

 4. Filantroop zover was ik nog nooit teruggegaan op FrontaalBloot, bizar om te zien dat er dus ook nog een redelijk normale periode is geweest op FN voordat de term ‘domrechts’ nu zo’n twintig keer per dag wordt gebruikt door Herr Oberste Feldwebel Breedfeld.
  Het kan verkeren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: