Henk Westbroek afgewezen als burgemeester van Utrecht wegens gebrek aan bestuurservaring

fortuyn_westbroekVVD en PvdA, samen waggelend van ellende aan het roer van Vadertje Staat, vormen een kongsi die uitmaakt wie ergens voor een bestuursfunctie in aanmerking komt. Voor de functie van burgemeester van Utrecht, waarover het gewezen VVD-Kamerlid Willibrord van Beek als waarnemend commissaris van de Koning van de Provincie Utrecht een dikke vinger in de pap rond roert, komt Henk Westbroek niet in aanmerking. Te weinig bestuurservaring, vinden Willibrord en de zijnen.

Zelf een fervent baantjesjager, zoals uit zijn curriculum vitae blijkt, heeft Willibrord uiteraard flink wat bijgeklust en dan bouw je veel bestuurservaring op. Net als vertrekkend burgemeester Aleid Wolfsen, die ook een rits bijbaantjes had en heeft.

Het vertrek van Aleid gaat in Utrecht dan ook niet gepaard met kilometerlange treurmarsen en urendurende lofredes van de plaatselijke bevolking, maar met een diepe zucht van verlichting.

Niet dat ik Henk Westbroek zie als een uitstekend kandidaat, maar wat bestuurservaring te maken had met de benoeming van de gewezen hoofdredacteur van de Volkskrant Pieter Broertjes tot burgemeester van Hilversum, snapt geen mens die zich buigt over het afwijzen wegens gebrek aan bestuurservaring van Henk Westbroek.

Nou ja, Pieter Broertjes leidde een PvdA-krant en voor PvdA’ers geldt het moeten beschikken over bestuurservaring bij de benoeming tot het burgemeesterschap uiteraard niet.

In werkelijkheid heeft Henk Westbroek een gebrek aan politieke connecties. Ooit kreeg hij als een der aanstichters van Leefbaar Nederland, waar Pim Fortuyn hoge ogen gooide, bij de VARA  wegens het doen van politieke uitspraken z’n congé. Want bij de VARA vindt men uiteraard dat je alleen over de PvdA aardige dingen mag zeggen.

Dus wordt Henk Westbroek, ondanks dat de Utrechtenaren hem wel als burgemeester zien zitten geen burgemeester van Utrecht. Het moet er gewoon eentje worden van de VVD of PvdA, zodat wel de beide partijen ingenomen zijn maar de bevolking van Utrecht niet. Politieke partijen zijn er namelijk niet om tevreden burgers te maken maar om riante posities onder elkaar te verdelen.

Het gaat nu dus tussen Jan van Zanen (VVD) en Agnes Jongerius (PvdA), en dat was gewoon de bedoeling.

Advertenties

5 reacties to “Henk Westbroek afgewezen als burgemeester van Utrecht wegens gebrek aan bestuurservaring”

 1. Het opzwepend sinterklaaslied van kandidaat Henk Westbroek staat op één.
  Dat kan geen toeval wezen.
  Door het establishment niet gepruimd maar door het volk gedragen .
  httpv://www.youtube.com/watch?v=khtadCkPxus#t=157

 2. Spannend !
  Niet Agnes Jongerius, niet Jan van Zanen, maar een ‘verrassende’ naam die nog niet eerder genoemd is, wordt dinsdag gepresenteerd als nieuwe eerste burger van Utrecht.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/3537873/2013/11/02/Nieuwe-burgemeester-Utrecht-wordt-een-verrassing.dhtml

 3. Nou Rebecca, er schijnt er al eentje rekening mee gehouden te hebben:

  http://www.pvdaamsterdam.nl/personen/carolien-gehrels-3/

  • Ze wil terug naar het bedrijfsleven, lees ik in de link.
   Maar ze kan ondertussen natuurlijk ook zomaar, vanwege het prachtige aanbod, van gedachten veranderd zijn.
   Alles is nog mogelijk.

 4. Jan van Zanen (VVD) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Utrecht.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/11/05/jan-van-zanen-vvd-nieuwe-burgemeester-utrecht/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: