Helma Neppérus grijpt de megafoon

HelmaDe lezers zullen zich in diep gepeins afvragen wie toch Helma Neppérus is. Welnu, Helma Neppérus is een gewezen roeister, maar verder een politieke onbekende die in de Kamer vooral zit om er gewichtig een designzetel te bezetten, maar als volksvertegenwoordiger zich nooit omstandig zal inzetten voor het volk waar zij een vertegenwoordiger voor is. Maar nu grijpt ze toch even naar de megafoon, en dat om de SP en de PVV te verhinderen spoeddebatten aan te vragen. Deze spoeddebatten tergen namelijk het geweten van Rutte II, dus: Als het aan VVD-Tweede Kamerlid Helma Neppérus ligt, is in de toekomst de steun van minstens 50 Kamerleden nodig voor een spoeddebat in de Tweede Kamer.

En dat omdat de PVV en de SP samen geen 50 zetels hebben en dus bij verhoging van 30 naar 50 zetels zij gezamenlijk geen spoeddebat meer kunnen aanvragen, vindt Helma Neppérus dat er even met getallen gegoocheld moet worden.

Spoeddebatten vergen tijd en inspanning, maar het gaat dan ook wel ergens over. En Kamerleden worden er ook voor betaald om regeringen tot op het bot te controleren en het volk te tonen dat ze hun taak als volksvertegenwoordiger serieus opvatten. En als Helma Neppérus er nu zo eentje zou zijn, zou niemand zich hoeven afvragen wie zij toch is.

Maar zelfs toen ze met haar VVD in de oppositie zat en zij versus het asblonde PvdA-keffertje en minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Jacqueline Cramer, de milieuwoordvoerster van haar partij was, liet ze de PVV’er Richard de Mos de gloeiend hete kooltjes uit het vuur halen.

Nu zou bij de eerste de beste Kamerverkiezingen de VVD wel eens een heel erg grote smak omlaag kunnen maken, en in dat geval zou zelfs een gewezen roeister wel eens uit de boot kunnen vallen. De PVV en de SP schijnen er daarentegen heel wat florissanter voor te staan dan de beide coalitiegenoten.

Dat de VVD en de PvdA dus wel even gaan regelen dat de beide waakhonden in het parlement terug in het hok gaan, lijkt dan ook in de lijn der verwachtingen te liggen. Buiten de verkiezingen om konkelfoezen met oppositiepartijen en andere monddood maken, moeten de coalitie zien te redden.

Ondertussen dobbert Helma Neppérus rustig verder als volksvertegenwoordiger die zich niet als volksvertegenwoordiger gedraagt, maar het kabinet tegen al te opdringerige vragen in bescherming neemt.

Van de partij Voor Vrijheid en Democratie moet je het hebben.

Advertenties

2 reacties to “Helma Neppérus grijpt de megafoon”

  1. Toch is Helma Neppérus al herhaaldelijk met haar snufferd en zeer mannelijke stem op tv. te zien en te horen geweest zij het niet over dit onderwerp.

  2. Tijl, om Helma kun je niet heen. Misschien moet ik P.A. Stiche er maar eens op afsturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: