In vreemde krijgsdienst moorden en dan toch Nederlander blijven

jihadistenWeet wat je in huis haalt, is een Oudhollandse wijsheid, die je maar beter niet negeren kunt. Uit recente berichten in de pers blijkt dat “Nederlanders” in Syrië betrokken zijn bij executies waaronder ook onthoofdingen.

Het in vreemde krijgsdienst dienen werd ooit bestraft met het verlies van het Nederlanderschap. Het betrof toen betrokkenheid bij de Spaanse Burgeroorlog en het dienen van het Derde Rijk in de Sovjet-Russische modder en sneeuw.

In vergelijking met de begane oorlogsdaden van deze vrijwilligers in vreemde krijgsdienst, valt het moeilijk te verteren dat de “Nederlanders” die in Syrië gruwelijkheden begaan hebben, gewoon weer terug kunnen keren als Nederlanders.

Het gaat hier over jihadisten met een dubbel paspoort die elders in de wereld de wereld hebben verbeterd met tomeloos geweld, en in Nederland gewoon weer in aanmerking komen voor alle sociale genoegens en een aardig dak boven het hoofd.

Na het eind van de Tweede Wereldoorlog werden 25.000 Nederlanders met slechts een luttel paspoort, dat ene paspoort dat ze bezaten afgenomen wegens het in vreemde krijgsdienst dienen.

Vergeleken met de Spanje- en Rusland-gangers, hebben de jihadisten het stukken makkelijker. Het strafrecht is ten opzichte van de periode van kort na de Tweede Wereldoorlog veel milder geworden. De sociale voorzieningen zijn sindsdien ook nog eens veel rianter. Daarbij komt nog dat degenen die destijds hun Nederlanderschap verloren daar naar konden fluiten.

Wat precies de veiligheidseffecten van de aanwezigheid van de teruggekeerde jhadisten voor Nederland zullen zijn, is gissen. Maar er heerst gegronde vrees dat de vrijwilligers die in Syrië gemoord hebben de smaak van het geweld maar moeilijk zullen verleren en als islamgeprogrammeerde fanatici, in Nederland een tijdbom gaan vormen.

Bij alle reeds bestaande negatieve effecten van de massa-immigratie, is er dus wéér eentje aan toegevoegd. Hans Janmaat en Pim Fortuyn, de toonaangevende smaakmakers van het vroege immigratiedebat, konden dit recent ontstane effect van de massa-immigratie in de verste verten niet vermoeden. Maar hun grote reserves tegen de massa-immigratie blijken naarmate de tijd verstrijkt in toenemende mate rechtvaardiging te vinden in de huidige ontwikkelingen.

Ondertussen is het geen aangenaam vooruitzicht voor Nederlanders die vooral geen racist mogen zijn, de massa-immigratie dienen te bejubelen en Zwarte Piet uit hun herinnering moeten bannen, dat ze tussen tijdbommen moeten leven die fijn hun beide paspoorten en alle daaraan inherente revenuen behouden.

Met de geringe kans dat er ooit bewezen kan worden dat de jihadisten er op los gemoord hebben, wandelen die straks doodgemoedereerd door de gezellige Nederlandse winkelstraten.

Advertenties

One Comment to “In vreemde krijgsdienst moorden en dan toch Nederlander blijven”

  1. Jihadisten zijn terroristen en terrorisme moet bestreden worden. Die lui die terugkomen moeten in hun kraag gegrepen worden, paspoort afgepakt en per omgaande terug naar het land van herkomst, of dat van hun ouders.
    Zij zijn een gevaar in de samenleving en horen er niet thuis.
    Deze mensen hadden zich bij de rebellen in Syrie gevoegd en het wrange is dat Nederland de rebellen nog steunde ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: