Zeegezichten

DSC03637Met code oranje in het vooruitzicht, doemen herinneringen op aan het Den Haag dat ik dit jaar definitief de rug toekeerde. Tot de meest dierbare behoren de magistrale zeegezichten die zich bij storm, regen- en sneeuwbuien ontwikkelden. Hier twee foto’s van een door buien overschaduwde zee. Zonlicht en grauwe wolkendekens wisselen elkaar af in een heftige strijd om de macht.

DSC03647

Advertenties
Tags:

2 reacties to “Zeegezichten”

  1. Ik verwacht er niet veel van heer Filantroop. Afgezien van de stormvloed van 1916 (http://nl.wikipedia.org/wiki/Stormvloed_van_1916) en de watersnoodramp van 1953 zie ik voorlopig in de lage landen niet veel natuurgeweld zich aandienen. De code oranje slaat wellicht meer op de politieke geesttoestand van het huidige Europa dat zich waant als het herrezen Romeinse Rijk, dat overigens op een soortgelijke manier ten onder is gegaan als de Titanic waarop de Europeanen zich vandaag de dag wederom hebben ingescheept. Wel mooie foto’s trouwens!

  2. Heb het altijd bijzonder gevonden dat natuurgeweld niet of nauwelijks overkomt met foto’s, ooit tijdens een vacantie in Spanje was er ’s avonds en ’s nachts een storm geweest en de volgende dag was de zee bij lange na nog niet tot rust gekomen.
    We hebben toen een hele zooi foto’s gemaakt aan de kust en bij de haven van de werkelijk ongekend hoge golven.
    Bij het terugkijken daarvan bleek dat je het niet ziet, een golf komt pas tot zijn recht als je eerst ziet hoe laag het water is om daarna plots 10 meter hoger te worden en met veel kabaal de golven op de kust ziet beuken.
    Vroeger gingen we nog weleens met de honden naar het strand op Kijkduin maar ik vond het geen pretje, je wordt compleet gezandstraald als je niet uitkijkt.
    Zelfs de honden hadden, als ze eenmaal uitgeraasd waren er last van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: