‘Een belangrijk deel van de witte Nederlanders lijkt namelijk belast te zijn met een gen dat zorgt voor onderscheid maken op basis van huidskleur’

Neurenberger_Rassenwetten_NLIn de jaren tachtig werd de criminoloog Wouter Buikhuijsen op een schandelijke wijze door de overwegende linkse mens vervolgd voor opvattingen die nu allang gemeengoed zijn. Wat zeker geen gemeengoed is, is het toeschrijven van genetische afwijkingen bij een bepaalde etnische categorie mens door een fantast die geen enkele deskundigheid in genetisch onderzoek bezit, maar zich desondanks verwaardigt de uitspraak te doen zoals in de kop van deze column te lezen staat.

Zulke meneren kwamen veel voor in het Derde Rijk, toen verscheidene etnische categorieën mens door op het nationaalsocialisme gestoelde theorieën tot genetische afwijkingen gediagnosticeerd werden.

Deze opvattingen hebben geleid tot vervolging en uiteindelijk uitroeiing van de vermeende dragers van deze afwijkende genen.

De rassenwaan van het Derde Rijk blijkt weer terug van weggeweest te zijn. En niet alleen zoals men verwachten zou bij de lederfetisjisten van het nationaalsocialisme, maar nu blijkt een Surinamer er ook door geïnfecteerd te zijn.

Hoe de dragers van deze afwijkende genen behandeld dienen te worden, heeft meneer nog niet uitgedokterd. Wellicht moet hij er nog even op door studeren alvorens tot de Endlösung van het probleem te komen.

Of er misschien iets geheel anders aan de hand is, namelijk, dat meneer lijdt aan paranoia, durf ik niet te zeggen. Net zomin als meneer ben ik terzake deskundig zulke diagnoses te stellen.

Wat ik wel waag te veronderstellen is dat meneer met deze onwetenschappelijke stelling in de racismediscussie een fase ingaat die zeer gevaarlijk is, en die ook nog eens op racistische gronden gebaseerd is. Daarom de stelling nog maar eens dik herhaald:

‘Een belangrijk deel van de witte Nederlanders lijkt namelijk belast te zijn met een gen dat zorgt voor onderscheid maken op basis van huidskleur.’

Advertenties

7 reacties to “‘Een belangrijk deel van de witte Nederlanders lijkt namelijk belast te zijn met een gen dat zorgt voor onderscheid maken op basis van huidskleur’”

 1. Dat artikel van die zielige neerlandicus is dus het resultaat van Brenninkmeijer ’s uitingen . Tactisch en anderszins allemaal niet erg slim . Tenminste ervan uitgaande dat het hier mensen van goede wil betreft.
  Als ik me niet vergis begon deze heisa met ‘jullie nederlanders weten het misschien niet maar met sinterklaas voeden jullie jullie kinderen en kleinkinderen op met racisme” . Nu blijkt het nog veel dieper te zitten namelijk in de genen . Stel je voor!

 2. Buikhuisen is later (terecht) gerehabiliteerd, het geschrift waar het over handelde stamde uit 1977 en lag toen nog zeer gevoelig omdat de mensen die de oorlog mee hadden gemaakt daarbij terugdachten aan de schedelmeters en de experimenten van Mengele.
  Je zou dus kunnen zeggen dat hij op een (nog) verkeerd moment met zijn stellingen kwam.
  Overigens is het niet zo dat alle genetische verschillen tussen groepen mensen per definitie negatief zijn.
  Afrikanen uit voornamelijk Noord-Oost Afrika blinken uit in nagenoeg alle lange afstand loopnummers, West Afrikanen blinken weer meer uit in sprintnummers.
  Velen verdienen daar een dik belegde boterham mee.
  Chinezen blinken uit in tafeltennis en Russen in schaken.
  Hoewel bij die laatste te betwijfelen valt of dat ook genetisch bepaald is.
  Zo valt het ook te betwijfelen of het onderscheid maken op kleur of ras door blanken genetisch bepaald zou kunnen zijn. Mij lijkt het je reinste kolder, maar wie ben ik…!

 3. Tijl
  Het waren niet de mensen die schade geleden hebben door het schedelmeten van het Derde Rijk, die Buikhuisen terugverwezen naar dat rijk, het was Hugo Brandt Corstius die dat deed. Zoals hij dat ook deed met gewezen minister van financiën Onno Ruding, die hij met Adolf Eichmann vergeleek. Met anderen woorden, de economie saneren vond deze idioot net zo erg als de moord op 6 miljoen Joden.

 4. Dit zogenaamde genetisch racisme schijnt deze “zwarte pieten” erg aan te trekken. Immers wij geven inmiddels de helft van de Surinamers onderdak evenals een groot deel van de (Noord) Afrikanen. Ze komen graag. In SA heb je overigens “zwarte politie” die op hun beurt dan weer niet zo zachtzinnig tegen de blanken optreedt. Zou dat ook te wijten zijn aan een genetisch defect?
  Zo even naar Zembla kijken Do. 21.10 uur. Gaat over bleaching.
  “Binnen een paar jaar groeit de wereldwijde markt van bleekproducten voor mensen met een donkere huidskleur, naar een jaaromzet van 15 miljard euro. Crèmes, pillen en injecties, om blanker te worden. Het Brits-Nederlandse Unilever is wereldmarktleider. Internationale onderzoekers stellen, dat overal waar donkere mensen wonen, er wordt gebleekt. Ook wel ‘bleachen’ genoemd. Maar over de situatie in Nederland is nagenoeg niets bekend. Hoe komt dat? Want in onze toko’s en beautyshops gaan dagelijks huidbleekmiddelen over de toonbank. Een groot deel van dit aanbod is schadelijk voor de gezondheid. Weten de kopers dat? Wie houdt toezicht op deze groeimarkt? Zembla onderzoekt wie die middelen gebruiken en waarom.”

 5. Nico Spaak grappig dat u dat zegt, toevallig stond er afgelopen week, ik meen in de column van Ebru Umar, iets over dat in de Arabische wereld vrouwen omhoog of omlaag kunnen trouwen, dwz. dat trouwen met een man met een lichter huidskleur dan de vrouw zelf wordt gezien als omhoog trouwen, en met een donkerder man als naar omlaag trouwen.
  Grappig was ook dat zij vertelde dat de voormalige president van Egypte Anwar Sadat heel denigrerend ‘de neger’ werd genoemd.
  In Arabische landen wordt dus letterlijk neergekeken op donkere mensen, gek genoeg hoor je daar zelden over.

 6. Dit is net zo’n onzin als te zeggen dat allochtonen (geen Nederlanders) een criminalteitsgen hebben. Racistisch en onwaar. Onderdeel van de “demoniseer en heers” strategie van de linkse elite, die langzaam zijn macht aan het verliezen is. Al dat racisme gedoe is een ultieme poging om hun gedachtegoed te redden, ook vanuit Brussel. Alle blanke Nederlanders hebben een racisme gen, ze moeten wel erg wanhopig zijn om zulke onzin uit te kramen. Krankzinnig gewoon.

 7. Onderscheid maken op basis van huidskleur is op zich nog geen racisme. Je ziet gewoon een andere kleur dan je eigen ‘wit’, en dat onderscheid je van je eigen ‘witte’ kleur. We zijn toch niet kleurenblind? Hebben ‘zwarte’ mensen dan geen onderscheidingsvermogen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: