Mede dankzij Jacques Wallage is voor leven in Nederland durf nodig

KaalgeschorenJacques Wallage, die als Bijzonder Hoogleraar Integratie en Openbaar Bestuur tegenwoordig een dikke boterham bijverdient, zegt het goed in het dagblad Trouw:  Mens, durf samen te leven in dit multiculturele land. Want er is steeds meer durf voor nodig te leven in dit multiculturele land, waar in toenemende mate de minderheid de meerderheid speelt en je je zitvlak nog maar nauwelijks kunt keren zonder met de nare kanten van het multiculturalisme geconfronteerd te worden.

Ergens in de jaren tachtig had Jacques, die ongeveer de uitvinder is van de term onderbuik een bange confrontatie met een zich kennelijk al te jolig gedragend groepje Antillianen. Maar gelukkig voor Jacques werd hij tijdig herkend als iemand aan de goede kant van het politieke firmament, en dus werd het zweethandjes schudden.

Als het toevallig niet Jacques maar Hans van de Centrumpartij geweest zou zijn, had de confrontatie waarschijnlijk een heel ander verloop gekregen. Want Jacques mag uit dat voorval dan moed geput hebben, mede dankzij hem moeten andersdenkenden met durf door het multiculturele landschap waden.

En niet alleen de blanke Nederlander, want dan mag Jacques de autochtoon een mes in de rug gestoken hebben met zijn multicultiparadijs, ook de zeer zwarte Ayaan Hirsi Ali kreeg een mes van Jacques in haar frêle rug gestoken. En om daar nog eens wat preciezer over te zijn, won hij daarmee de eerste Gouden Tondeuse op de Gezonde Roker van Theo van Gogh. Hierover ter verduidelijking Elsevier maar even over citerend:

Amice

Het was december 2003. Ayaan Hirsi Ali was Kamerlid voor de VVD.  Wallage schreef een officiële ‘amice’-brief. Zoiets kan alleen een PvdA’er.

De brief begon met ‘Beste Jozias’. De PvdA-man schreef zijn brief op papier met het wapentje ‘Burgemeester van Groningen’. Het was dus een officiële brief.

Maar omdat in Nederland een chronisch tekort is aan democratische controle, werd hij nooit ter verantwoording geroepen voor deze brief, waarin hij Hirsi Ali beticht van het uitlokken van geweld door te ageren tegen de islam.

Joodse tragedie

Het meest gênante en verwerpelijke gedeelte van Wallage’s brief betrof de joodse tragedie. Wallage trok daar een parallel met de joodse gemeenschap in Groningen, die in de oorlog door de vervolging grotendeels is vernietigd.

Daarom vroeg hij aan Van Aartsen om maatregelen te nemen tegen Hirsi Ali, zodat zij niet weer, ‘zoals onlangs in het tv-programma Nova, het bestaan van Allah tegenover moslimschoolkinderen in twijfel trekt.’

Ook vond Wallage de bewering van Ayaan onaanvaardbaar dat islamitisch bijzonder onderwijs tot segregatie leidt. Wallage meende ook dat het VVD-Kamerlid ouders heeft ‘geïntimideerd’ en met zulke ‘optredens de grondrechten aantast.

Dus werd Jacques door Theo van Gogh virtueel kaalgeschoren. En zeker niet ten onrechte, want in die dagen was in Nederland niemand zo vaak met de dood bedreigd als Ayaan Hirsi Ali. En nadien iedere politicus en opiniemaker die het waagde islamcriticus zijn.

Want Jacques was de medebedenker van de naoorlogse foute Nederlander. En dat kreeg ook Frits Bolkestein als VVD-fractieleider tijdens Paars op zijn boterham gelegd door Jacques. Zodra de brave Frits het waagde te klagen over de misstanden van het multicultiparadijs stormde Jacques uit de PvdA-fractiebank om zijn beklag te doen.

Het verbod op de vrije meningsuiting over de islam en het multicultiparadijs werden toen door de PvdA op een sokkel gezet, zodat een paar jaren later Pim Fortuyn en Theo van Gogh er de dood door vonden.

Het was er mede de oorzaak van dat Paul Cliteur na door PvdA’er Thijs Wöltgens fout na de oorlog genoemd te zijn het bijltje als columnist voor het Buitenhof erbij neergooide: Voor Cliteur zijn de westerse waarden een intolerant geloof. Dat geloof roept op tot een heilige oorlog, een kruistocht of een jihad. Wij zijn een racistisch land aan het worden.

Sindsdien is racisme een toverformule om al te vrije opvattingen over de islam en het multiculturele paradijs te bezweren.

Inmiddels onthoofden en executeren “Nederlandse” jihadstrijders in Syrië er op los. Moet je niet als herkenbare Jood door de stad wandelen. En heb je er niet alleen durf voor nodig het sinterklaasfeest te vieren, maar dreigt er zelfs een verbod.

Voor Jacques geen probleem. Die heeft er nu zijn beroep van gemaakt en roept het volk daarom nog eens als een Hendrik Colijn op de oren naar Nieuwe Orde te laten hangen.

Advertenties

One Comment to “Mede dankzij Jacques Wallage is voor leven in Nederland durf nodig”

  1. Dit soort linkse intellectuelen leven in hun eigen universum, zijn nog nooit op een zonnige vrijdagmiddag door een achterstandswijk gelopen, weten derhalve ook niet dat er in die wijken helemaal niet meer voldaan hoeft te worden aan de gewone eisen die aan de middenstand gevraagd, nee geëist worden, weten ook niet wat firini betekent tenzij ze oplettend genoeg zijn om allemaal mensen met broden naar buiten te zien wandelen, kortom deze mensen staan volledig naast de maatschappij die ze nu juist zeggen te vertegenwoordigen.
    Deze mensen snappen niet dat de normale slager die naast zijn/haar middenstandsdiploma ook hun vakbekwaamheidsdiploma (in sommige branches zeer zwaar) met afgunstige blikken kijken naar Achmed die zonder ooit maar een school van binnen te hebben gezien hetzelfde beroep mogen uitoefenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: