De EU gaat de burger klassikaal straffen

Europees Commissaris van Milieu, de Sloveen Janez Potočnik, ergert zich kapot aan het milieuvervuilende aspect van plastictasjes, en dus eist hij Europese maatregelen tegen het gebruik ervan.

Maar nu komt het, de landen waar de plastictasjes bij hele balen op de toonbank gesmeten worden blijken nu juist niet die te zijn waar je met enige tegenzin de aanduiding “beschaafde naties” aan zou willen verbinden, maar vooral landen te betreffen waar je met enige tegenzin de aanduiding “minder beschaafde naties” aan zou willen verbinden.

En nu komt het nog eens, tussen de landen waar men verreweg het minst beschaafd omgaat met de plastictasjes blijkt het Slovenië van Janez Potočnik zich genesteld te hebben.

Waarom alle burgers (dus klassikaal) van de EU gestraft moeten worden ondanks dat het vieze tasjesgedrag van bijvoorbeeld de Sloveen, die er gemiddeld per jaar 466 (ruim 6 keer meer dan de Nederlander) die er slechts 71 per jaar gebruikt, is een groot raadsel.

De toenemende dwang tot afvalscheiding in de landen waar je met enige tegenzin de aanduiding “beschaafde naties” aan zou willen verbinden, zal ik hier maar even buiten beschouwing laten. Maar blijkbaar vindt de EU niet dat je het probleem daar moet aanpakken waar die zich het hevigst voordoet, maar dat alle burgers de morele blaam van het vervuilen verdienen.

En aan dat collectivisme kleeft nu juist een vervuilend aspect, want hier wordt namelijk niet aan afval scheiden gedaan.

Advertenties

One Comment to “De EU gaat de burger klassikaal straffen”

  1. Je zou ook met enig gemak kunnen stellen dat juist het aanzicht van zijn thuisland de oorzaak van zijn boosheid is.Nou moet ik bekennen dat ik normaliter niet zo’n milieufreak ben, maar ik heb ooit eens een filmpje gezien wat een plasticsoep oppervlaktewater zo nu en dan is en dat deed me toch tot de slotsom komen dat het nog niet zo verkeerd zou zijn de plastic tasjes te verruilen voor de papieren variant.
    Niet dat ik vind dat het via de EUSSR afgedwongen zou moeten worden, dat is weer een heel ander verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: