Racisten hersenspoelen of etnisch zuiveren?

Bijltjesdag?In 2008  hezen SP’ers tijdens een demonstratie tegen Wilders op de Dam in Amsterdam, een spandoek op met de tekst: Vol=Vol?, Alle racisten het land uit!!

Hoe precies het schedelmeten op potentiële racisten in zijn werk gaat weet ik niet. En wat ik evenmin weet is wat Alex Brenninkmeijer en de antiracismeridders tegen de racisten willen ondernemen, anders dan er alleen meesmuilend mee voor de televisiecamera’s te verschijnen om het linkse geweten er nog eens mee op te tuigen. Zwarte Piet-tijd, dus kwam het goed uit.

Laat ik wat pogingen doen te hypothetiseren wat de gedesemde antiracisten allemaal met racisten zouden kunnen doen.

Een milde mogelijkheid is tegen potentiële en echte racisten zeggen dat ze geen racist mogen zijn. De kans is dan levensgroot dat er helemaal niets verandert, want een racist valt als racist pas op als die een racistische daad pleegt. Bovendien valt niet te verwachten dat racisten zich de wet laten voorschrijven, en dus doodgewoon racist blijven. Daar komt de vraag nog bij of het racisme niet ook gebaseerd is op de vrijheid van meningsuiting. Over dat laatste valt namelijk heel erg veel te discussiëren.

Persoonlijk heb ik in mijn leven meer last gehad van antisemieten dan van racisten in het algemeen. Toch heb ik nimmer het idee opgevat antisemieten te verbieden antisemiet te zijn. Afgezien van bepaalde extreme uitingen die met het strafrecht te bestrijden zijn, besef ik dat het absoluut in strijd met mijn opvattingen van de vrijheid van meningsuiting is mensen te verbieden antisemiet te zijn. Ik mag het antisemitisme dan volstrekt onterecht vinden en dat graag beargumenteren, maar het domein tussen de oren zie ik als privébezit van het individu. Hetzelfde geldt voor racistische gevoelens in het algemeen.

Wat Alex Brenninkmeijer en de antiracismeridders naast het verzoek aan racisten geen racist meer te zijn verder nog zouden kunnen ondernemen om het racisme te laten verdwijnen, is ondemocratische middelen op hen toepassen. Aan de nominale rechtsmiddelen tegen het racisme hebben ze kennelijk niet genoeg. Zij willen meer, anders zouden zij ondanks de bestaande wetgeving niet zo dominant aanwezig zijn in het debat over het verderfelijke racisme.

Zij willen hersenspoelen, of in een voorportaal van mogelijk racisme, preventief handelen. Niet dat ze het wagen dat zo duidelijk te stellen. Maar wie niet genoeg heeft aan wat er reeds is om racisme te bestrijden, geeft aan dat er meer middelen gewenst zijn. En dan kom je linea recta uit op het verbod op uitingen waar Alex Brenninkmeijer en de antiracismeridders racisme menen aan te treffen, maar waar misschien nog helemaal niet vaststaat of dat wel racisme is.

Op het bekritiseren van een bepaalde bevolkinggroep vanwege wangedrag, wordt gereageerd met een racismebeschuldiging, zo mochten we bij monde van Alex Brenninkmeijer en de antiracismeridders vernemen.

Maar in wat wel of geen racisme is zijn Alex Brenninkmeijer en de antiracismeridders opvallend selectief. Als FNV-bonzen en een PvdA wethouder klagen over de invasie en tsunami van Polen, is het geen racisme, maar de tsunami van Islamisering wordt wel als racisme geëtiketteerd.

Zo’n “selectiefje” deed zich al eens eerder voor. Gewezen minister van Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk zette zich graag in voor de inburgering van de migrant. Uiteraard zeer tegen het zere been van de antiracismeridders. En de gezette benen van Agnes Jongerius werden dan ook meteen actief met een petitie tegen de bestuurlijke voornemens de inburgering te regelen.

Ze startte onder de leden van de FNV een petitie tegen de nieuwe inburgeringeisen, die overigens op een echec uitliep. De betalende FNV-leden begrepen namelijk wel dat de Babylonische spraakverwarring op de werkvloer niet van risico’s gespeend is. Roep maar eens tegen iemand die alleen Arabisch verstaat dat er een steiger dreigt om te vallen.

De ironie wil dat toen Rita Verdonk allang van het politieke toneel weggewerkt was, dezelfde Agnes Jongerius zich wederom op haar gezette benen hees, uitgerekend om bij het kabinet te klagen over de risico’s van het Pools op de werkvloer. Want roep maar eens tegen iemand die alleen Pools verstaat dat er een steiger dreigt om te vallen.

Bestrijders van het racisme en dus van de vrijheid van meningsuiting, hebben tegenwoordig maar een half woord nodig om van iemand een racist te maken.  En daar schuilt een groter gevaar dan in het racisme zelf. Het is zich als vorm van racisme tegen een bepaalde bevolkingsgoep gaan ontwikkelen. Het neigt niet alleen naar verbod op de vrijheid van meningsuiting van een bepaalde bevolkingsgroep, het roept ook op tot openlijk etnisch zuiveren, zoals in het hierboven genoemde spandoek van de SP te lezen viel.

En de SP was daarin niet de eerste die tot etnisch zuiveren opriep. De gewezen GroenLinkse senator Sam Pormes riep tijdens de opkomst van Pim Fortuyn, op een gezellig links praatavondje als eens op een bepaalde bevolkingsgroep die hem niet beviel op een Waddeneiland te interneren.

Zou een blanke autochtoon opmerken dat het type jongmens dat in staat geacht moet worden een grensrechter dood te trappen, naar eigen land terug te sturen, dan worden de Neurenbergse Rassenwetten weer eens in herinnering gebracht en spreekt men van “deportatie”.

Dat laatste is vooral heel gek, want deporteren naar een land, waar deze jochies ook hun vakantie doorbrengen kun je hoogstens verlenging van de vakantie noemen, maar niet vergelijken met het lot dat de gedeporteerden tijdens de Tweede Wereldoorlog wachtten.

Hoever precies Alex Brenninkmeijer en de antiracismeridders met vermeende en echte racisten willen gaan is niet echt duidelijk. Maar met de bestaande wetgeving nemen ze kennelijk geen genoegen. Het minste waar je dan aan kunt denken is hersenspoelen tot robotten die geprogrammeerd met de handen op de rug zwijgend hun lot afwachten, of veroordeeld zijn tot slavenarbeid om bepaalde bevolkingsgroepen een fijn leven te schenken.

Advertenties

2 reacties to “Racisten hersenspoelen of etnisch zuiveren?”

 1. Heb het mij de afgelopen jaren herhaaldelijk afgevraagd; ‘Ben ik een racist’?
  Eerlijk gezegd ben ik er nog niet uit, ik geloof van niet, maar ik twijfel.

  Als je na een paar uitzendingen van “Opsporing Verzocht” de getinte medemens wat kritischer beziet ben je dan racist ?
  Zo ja, dan ben ik racist.

  Als je na jaren dagelijks de islamitisch geïnspireerde moordaanslagen leest en dat maakt dat je de islam een verderfelijke ideologie bent gaan vinden, discrimineer je dan ?
  Zo ja, dan discrimineer ik.

  Als je ziet dat je land afglijd door Noord-Afrikaans rapalje heb je dan een vooroordeel.
  Zo ja, dan heb ik een vooroordeel.

  Als je ziet en hoort dat onze gevangenissen voor het grootste deel bewoont worden door allochtonen en je verbind daar conclusies aan ben je dan een racist ?
  Zo ja, dan ben ik een racist.

  Zelf denk ik echter eerder dat ik een realist ben.

 2. Alex Brenninkmeijer is een simpele geest, die het ook niet weet en daarom in navolging van meerdere eindjaren zestig oetlullen het woord racist als middel gebruikt de steeds onrustiger wordende samenleving te disciplineren.
  Als je een samenleving, die je best wel als een zeer ingewikkelde functie kunt beschouwen in een nog grotere zandbak laat verzanden dan dat hij tot die zgn. massa-immigratie al was, ja dan ben je wat mij betreft niet goed bij je hoofd.
  We moeten ervoor zorgen dat er kleinere eenheden ontstaan. Daarom lijkt het me verstandig veel naar Europa gekomenen terug te brengen naar de ruimte waar alle mogelijkheden tot een “welvarend thuisland” mogelijk is.
  En dat heeft niets met racisme te maken.
  We moeten dit land niet laten verweken door individuen, die te pas en te onpas op een onzinnige manier hun aanwezigheid in het openbare debat exibitioneren..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: