Teruggekeerde jihadisten krijgen een verwenbon

verwenbonZoals ik hier al eerder schreef, blijken de uit Syrië teruggekeerde jihadisten weer doodgemoedereerd en gevrijwaard van sancties aan hun dagelijkse leventje te kunnen beginnen. Aan de borst gekoesterd door Vadertje Staat, want stel dat ze verder zouden radicaliseren. Dus dreigt hun moordtocht door de Syrische vlakten naar nog meer te smaken.

Enige mate van ontmoediging voor de nieuwe lichting jihadisten zit er dus niet in. Die wrijven in hun handen van plezier nu blijkt dat ze in Syrië aan moordpartijen kunnen deelnemen, maar terug in Nederland gewoon weer kunnen doen alsof ze gediscrimineerd worden. Weliswaar met een verwenbon in de broekzak.

Wie weet de volgende keer een retourtje Mali. Of gewoon in Nederland weer de beest uithangen, zoals ze dat voor hun reisje naar Syrië ook al deden.

Nu ook nog blijkt dat met “Nederlands” geld de jihad in Jemen wordt gefinancierd, dreigen op termijn Nederlandse militairen, die versus het moslimextremisme de vrede elders dienen te stichten, op hun eigen “landgenoten” en belastinggeld te moeten richten. Grote kans dat het geld dat in Jemen het moslimextremisme financiert, aan het Nederlandse uitkeringsloket geïnd is.

Zoals te doen gebruikelijk wordt Nederland geregeerd op basis van excessen. Dat wil zeggen dat het kabinet er pas beleid op zet als het kalf verzopen is. En met het hardnekkige achterstevoren regeren van onze landsbestuurders, moet er eerst een hele kudde verzopen zijn wil men snappen dat ventjes die in Syrië of elders uit moorden gaan, supergevaarlijke tijdbommen in Nederland worden. Zelfs zo gevaarlijk dat de doorgewinterde hooligan er een heilige bij vergeleken is. Maar zelfs die kreeg nooit een verwenbon om hem kalm te houden.

Wie denkt dat het slechts een recentelijk probleem betreft, 11 jaar geleden deed de VVD-minister Remkes van Binnenlandse Zaken er ook al niets aan. Nou ja, hij had het er even over.

Advertenties

4 reacties to “Teruggekeerde jihadisten krijgen een verwenbon”

  1. Bij het lezen van het bericht geloof je in eerste instantie niet wat er staat, tegen de tijd dat het doordringt dat dit geen broodje aapverhaal is maar realiteit kost het grote moeite om niet des duivels te worden, wat zijn dit voor mensen die dit besluiten, realiseren zij zich dat hier niemand bij gebaat is ?
    Zijn er nog stappen denkbaar die (groepen) mensen kunnen ondernemen om deze stompzinnige fout te herstellen ?
    Of is de PVV straks weer de enige die hier Kamervragen over stelt ?

  2. Laat ze maar gaan, enkele reis.

  3. Cyrillus Gorki
    Ja, maar wat als voor de martelaren in het hogere een tekort aan maagden ontstaat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: