Wie bedreigt wie in dit land?

De ontbrekende fotoOp VARA’s Joop wordt dagelijks het Zwarte Pieten zwaar aangezwengeld. De omroep, ooit zelf fout in de oorlog, heeft er kennelijk veel behoefte aan fout na de oorlog aan te wijzen, en heeft er nu maar een heuse heksenjacht van gemaakt.

Er schijnt een paar deelnemers aan het Zwarte Pieten-debat bedreigd te zijn. Helemaal niet zo vreemd nadat politici en opiniemakers ter rechterzijde na jarenlange hetzes door de VARA bedreigd zijn, het dreigen de norm van het debat lijkt te zijn geworden.

Maar laten we ondanks de onsmakelijke kant van het dreigen aan weerszijden niet vergeten dat wie met vuur speelt op zeker moment de handen er zelf ook aan kan branden.

De VARA heeft als grootfinancier van haatcampagnes tegen rechtse politici en opiniemakers zelf tot een Weimar-sfeertje opgeroepen door op jacht te gaan naar andersdenkenden. De dagelijkse agitprop is er tot diep in de genen te voelen. Iedereen moet zich van de VARA onderwerpen aan een heksenproef op racisme. Hoe binnenstebuiten kun je je keren eer je door de VARA van al je zonden genezen geacht wordt? Komt er een moment dat verdachten aan de leugendetector moeten om van racismeverdenking verlost te worden?

De VARA is bezig van het in Nederland aanwezige racisme een ware Holocaust te maken. Niet dat negers en moslims met goederenwagons naar afwerkfabrieken afgevoerd worden. Voor het serieuzere massamoorden moet je tegenwoordig toch echt naar de Afrikaanse binnenlanden en het Midden-Oosten gaan.

De in Nederland door het racisme bedreigde gekleurde medemens heeft het daar helemaal niet graag over, want het eigen volk als massamoordenaars en racisten, past niet in het plaatje van het obligate beeld dat racisme een blank monopolie is.

Dus wordt Nederland als een soort herrezen Derde Rijk voorgespiegeld. Wel eentje met keurige uitkeringsloketten waar geen onderscheid in kleur gemaakt wordt. Wel eentje waar de pers en omroepen niet de Völkische Beobachter van de nieuwe nazi’s zijn, maar verblind achter Quinsy Gario aanhuppelen. Wel eentje waar uit Syrië teruggekeerde moordenaars in de watten gelegd worden. Wel eentje waar het geaccepteerd wordt dat wijken tot no-go-area zijn verworden. Wel eentje waar niet de gekleurde medemens bang in het donker is, maar waar de autochtoon op z’n qui-vive moet zijn. Wel eentje waar een minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie door de slachtoffers van het racisme uit haar eigen hoofdstad gejaagd werd.

Nederland is in de ban van het racisme, maar de vraag dringt zich op, wie dan toch de échte slachtoffers van het racisme zijn.

Op VARA’s Joop verschenen twee foto’s. Die van de tijdens de pro Zwarte Piet-demonstratie schandelijk belaagde Papua-activiste, naast die van de schandelijk belaagde zwarte scholieren van Little Rock.

Er ontbrak echter een foto. Die van de schandelijk belaagde en doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Advertenties

One Comment to “Wie bedreigt wie in dit land?”

  1. Ik ben heel erg nieuwsgierig wie deze in de Vara sterk aanwezige behoefte aan linkse discipline aanwakkert/regisseert?
    Dit kan wat mij betreft omslaan in zelfmoord, als we kijken wat dat met Amil Ramdas gedaan heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: