Le Peniritus bij de kranten en omroepen

marine-le-penNogal raar de opwinding over de komst van Marine le Pen, want als er weer eens een bebaarde antisemiet uit het Midden-Oosten op uitnodiging van zijn dubbelpaspoortige aanbidders komt zwammen, zwijgen de kranten en omroepen in alle talen. De selectieve verontwaardiging over de komst van Marine le Pen heeft onmetelijke proporties aangenomen.

Wel praten met Hamas, maar praten met Marine le Pen is zó ontzettend fout na de oorlog, dat je je in al je argeloosheid zit af te vragen, zijn de critici die voor Marine le Pen waarschuwen nu opeens zo dol op Joden dat ze vooral de antisemitische bronnen van haar partij zo afstotelijk vinden, of komt het gewoon even fijn uit Joden voor politieke doeleinden te misbruiken? Gezien het zwijgen over het islamitische en linkse antisemitisme, lijkt de laatste optie geen onredelijke.

Of Marine le Pen net zoals haar vader antisemiet is, weet ik eerlijk gezegd niet. Maar ik ga altijd het liefst op zeker. En dan heb ik maar weinig woorden nodig om het kaf van het koren te scheiden.

En dan doemen opeens herinneringen op aan Israël-haters, die verder gaan dan Israël-haat, en zich ook op de Nederlandse Joden werpen.

Zoals de lui die een antisemitisch spreekkoor niet zo erg vinden. Die roepen dat een deel van Amsterdam door Joden geannexeerd is. Die het hebben over de grote Joodse invloed, of denken dat achter iedere deur een Joodse lobby schuilgaat. Of suggereren dat Joden gemaskerd door het leven gaan. Of de Kristallnachtherdenking van de Joden gappen om er iets anders mee te doen dan de Kristalnacht herdenken. Die een petitie houden om te verhinderen dat Joden zich met een afscheidingshek tegen aanslagen verdedigen. Die een moord op een Joods gezin goedpraten. Die tijdens een happening tegen Israël de Joden weer aan het gas willen.

Zolang Marine le Pen zich aan dit alles niet schuldig maakt verdient zij en niet de uit Syrië terugkerende jihadstrijders het voordeel van de twijfel.

Advertenties

One Comment to “Le Peniritus bij de kranten en omroepen”

 1. Ik heb me al vele jaren verbaasd over de aandacht die Greetje Duisenberg telkens krijgt.
  Wat is haar verdienste behalve dan het getrouwd geweest zijn met Wim Duisenberg?
  Oh ja en het scharrelen met Hans van Mierlo natuurlijk.
  Verder is de verpleegkundige getrouwd geweest met een internist, maar wat nou haar eigen verdiensten waren schijnt niemand zich af te vragen.
  Ben je na een huwelijk met een internist plots een intellectueel ?
  Ben je na enkele jaren scharrelen met een politicus plots zelf ook politicus ?
  Ben je na een huwelijk met de president van de Nederlandse Bank plots een econoom ?
  Eén ding wordt uit haar levensloop wel duidelijk, namelijk dat antisemieten zich thuis voelen bij de SP.
  Voorwaar niet iets om trots op te zijn als partij, en aangezien Adolf ook een hartstochtelijk socialist was geeft het wel te denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: