Achteruit regeren en mini-ijstijd

avercamp-ijsvermaakTerwijl Rutte II achteruit regeert en alvast 18 miljard euro wegzet om van Nederland een onmenselijk en ondierlijk windmolenpark te maken, zien totaal verwonderde klimaatdeskundigen in hun glazen bol opeens een mini-ijstijd ontstaan. Helemaal niet zo gek, want ver voordat de mens de wereld deed “overstromen” met Range Rovers en aircogekoelde hotels, was het al gedoe met het klimaat. Zo herrijzen we sedert ongeveer begin negentiende eeuw uit de kleine ijstijd, die vele eeuwen geduurd heeft. Geen mens die er toen de mens de schuld van gaf dat er een global warming optrad.

Sedert het klimaat onderdeel werd van politiek machtsvertoon werd de mens ook aan de klimaatschommelingen schuldig verklaard. De oude predikanten met hun op een zwaar zondebesef terende donderpreken maakten plaats voor het nieuwe moraliserende predikantisme van links.

Sedertdien werden door talloze klimaatdeskundigen over glazen bollen gewreven om een barre hitte te voorspellen. De glazen bol mag er dan door warm gewreven zijn, de barre hitte zou wel eens uit kunnen blijven.

Voor kranten die altijd blindelings het pessimistische linkse moralisme gevolgd hebben is dat wel even slikken. Als je jarenlang dezelfde kant bent uitgelopen, kun je wel eens gedesoriënteerd het spoor bijster raken.

Er rijst nu wel een probleem met de glazen bollen van de predikanten die met elkaar botsen over het toekomstige klimaat. Stappen ze nu van hun geloof in de global warming af, of gaan ze moreel of quasiwetenschappelijk op elkaar schieten. Want wetenschap die niet tot een eensluidend oordeel komt kun je slechts met de grootste moeite wetenschap noemen. Het wetenschappelijke bewijs is immers de kroon op het ijverige werk van de wetenschapper. Wordt dat wetenschappelijke bewijs niet geleverd, dan rest slechts een theorie. In onderhavig geval eentje die heel erg veel geld gekost heeft en ook nog eens heel veel gaat kosten.

De arme belastingverslaafd geraakte burger gaat daar echter wel gebukt onder. Die ziet de ecotaks weer flink stijgen omdat Rutte II achteruit regeert. En met de snelheid waarmee hij dat doet zitten we zo weer in de kleine ijstijd.

Terwijl de oude pittoreske Hollandse molens wegrotten wegens de bezuinigingen en de afkeer voor de eigen cultuurhistorie, staan de betonmolens gereed om in Nederland een babyboom aan windmolens te baren. Zelden is er zoveel geld uitgegeven voor zo veel theorie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: