Het eindeloze Afrikaanse slachtofferisme

ChantagebootvluchtelingenKennelijk vragen linkse mensen zich nooit af waarom Afrika veel armer is dan Europa, anders dan dat ze traditioneel beschuldigend naar de Europeanen wijzen. Nogal vreemd als je weet dat de eerste mens circa 200.000 geleden voor het eerst in Afrika rondsjouwde, en daar dus de langste tijd had iets van welvaart te creëren.

Judith Sinnige, die letteren en communicatiewetenschappen heeft gestudeerd, en dus niet als deskundige aangemerkt kan worden op het gebied van de toch al heel lang durende achterstand van Afrika op Europa, vindt dat de Europese landbouwsubsidie omlaag moet om Lampedusa te voorkomen.

Toch zou ze zich beter de vraag kunnen stellen, of niet in dat geval ook het sociale vangnet voor migranten ingehaald moet worden, want het zou wel eens zo kunnen zijn dat de Afrikaanse mens er meer heil in ziet die op te zoeken, dan in eigen gebied zelfvoorzienende landbouw te plegen.

In Europa, en ver voordat de primitieve ruilhandel door zelfvoorzienende voedselproducenten plaats maakte voor de moderne economie, hield de mens zich verbouwend en jagend in leven. De Europese mens, en die niet alleen, ontwikkelde zich zo in opwaartse richting.

Dat Afrika achtergebleven is wordt opvallend vaak op het conto van de Europese mens geschreven. Kolonialisme, slavernij en in de huidige tijd wordt er zelfs de in Europa gebruikelijke landbouwsubsidie bijgehaald om de armoede in Afrika te verklaren en de Europeaan schuldig te maken aan de met gelukszoekers volgeladen morele chantageboten van Lampedusa.

Maar de vraag blijft waarom Afrika, dat toch eerder dan Europa met menselijk leven begon, alsmaar in armoede blijft verkeren. Waarom zou je het de Afrikaanse mens niet zelf kunnen verwijten dat het voor landbouw geschikte areaal niet ook daadwerkelijk voor landbouw wordt gebruikt? Er sterven in dat werelddeel mensen van de honger. En toch vindt Judith Sinnige dat de Afrikaanse mens met de Europeaan “eerlijk” moet kunnen concurreren in de voedselhandel.

Waarom zou de Afrikaanse mens niet gewoon voedsel moeten produceren om de meest primaire reden, namelijk om zelf niet te verhongeren. Zo immers begon ook de Europese mens zich te ontwikkelen.

Waarom mag Europa niet goed voor zichzelf zorgen zonder dat het zich schuldig moet voelen aan wat andere volken zelf verkeerd doen?  Het huidige Afrika is namelijk niet bepaald het toonbeeld van vreedzame co-existentie. Nergens tref zo veel totalitarisme, corruptie, mensenrechtenschendingen, racisme en genocide aan als in juist dat werelddeel. Zelfs de zelfverrijking gaat er in crescendo.

Afrika is al heel lang recidivist in zelfvernietiging. Uitgerekend het werelddeel dat het meest klaagt over de voormalige slavernij door de Europeanen, doet zelf nog steeds aan de slavernij. Van kindsoldaten tot en met landen waar slavernij nog steeds net zo gangbaar is als in Nederland arbeidsrechten dat zijn, blijkt Afrika aan een dwangneurotische zelfkastijding te lijden. En dat wordt ideologisch gehonoreerd door zelfhatende linkse mensen die er hun handen in onschuld mee wassen.

Vroeger had je paters en dominees die in kerken donderpreken hielden over hoe slecht de mens wel niet was, maar zelf de kat graag in het donker knepen. We hebben daar prekers als Judith Sinnige voor teruggekregen. Die beweren de wereld te kunnen redden door onszelf spontaan op het offerblok te werpen.

Als ze daar nu zelf eens mee begonnen dan zouden de arme belastingslaven weer gewoon ouderwets hun Sinterklaasfeest kunnen vieren zonder het te moeten besterven van schuldgevoel.

Advertenties

3 reacties to “Het eindeloze Afrikaanse slachtofferisme”

  1. -In hetzelfde rijtje valt natuurlijk ook de opmerking dat Duitsland het economisch te goed doet.

  2. En weer vraag ik me af waarom er niet wordt nagedacht over de bewering zelf .
    Merkwaardig is dat mijn link van vorige week ( https://filantropius.wordpress.com/2013/11/15/help-de-boeren-vertrekken/ ) nu ook door Mevrouw Sinnige aangehaald wordt .
    Zou filantropius dan toch alom gelezen worden ?

  3. Wel, Jean-Claude uit de statistieken blijkt zelfs dat in de uithoeken van onze lieve aarde mijn zielenroerselen worden gelezen. Maakt u zich daarover maar niet ongerust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: