Typisch D66: geld weghalen bij de politie om criminelen een dubbel steuntje in de rug te geven

D66-toga'sHet mag soms een aangedikte karikatuur lijken: D66’ers in toga die criminelen vriendelijk gezind zijn. Maar baal je als D66’er van deze karikatuur dan moet je als partij geen geld bij de politie weg willen halen, om het ten faveure van criminelen uit te stallen. En nu D66 geld van de Politie wil overhevelen naar de rechtsbijstand, voldoet de partij precies aan de karikatuur die de critici van D66 graag schetsen.

De politie met de bezuiniging in de rug schieten komt er op neer dat D66 het toch al absurd lage misdaadophelderingspercentage nog eens extra de zompige Nederlandse grond in stampt. De partij die altijd oog heeft voor groepen in de samenleving waar de burger nou net heel weinig brood in ziet, zorgde er al eerder voor dat de door Rutte II geplande bezuiniging op de kunstsubsidie, wat bij alle andere strakgetrokken broekriemen toch heel redelijk was, flink verzacht werd. Voor de gelukzoekende mens van elders spant D66 zich ook opvallend graag in.

Het D66-Kamerlid Gerard Schouw zegt daar vandaag nog in een tweegesprekje met VVD-Kamerlid Malik Azmani in Trouw over Het woord humaan moet je bij VVD’ers uit hun strot trekken.

Maar waar ligt dan toch bij D66 de humaniteit jegens de vele slachtoffers van de criminaliteit? Criminelen dubbel gelukkig maken door geld weg te halen bij de politie en daar de rechtsbijstand mee verwennen, is wel heel erg vriendjespolitiek met criminelen spelen.

Naast de Bond van Wetsovertreders, kunnen criminelen zich met D66 verheugen op nog een sympathieke belangenbehartiger. Een beetje crimineel, en daar zijn er in Nederland heel erg veel van, zou een dief van zijn eigen in plaats van andermans portemonnee zijn als hij niet op D66 zou stemmen.

En criminelen hebben het in Nederland al erg naar hun zin. Wie een poging tot aangifte van een misdaad doet loopt verhoogd risico dat de dienstdoende agent zich niet danig vermoeit met behandelen van de aangifte, maar zich juist voor het ontmoedigen ervan inspant.

D66 verdoezelt de hoogoplopende criminaliteit, loopt nog steeds het ijlende lijk van de Coornhert Liga na te papagaaien dat straffen vooral niet op straf moeten lijken, en wil nu ook het politieapparaat uitkleden.

Om de karikatuur nog eens extra aan te dikken, is D66 een recidivist in de criminaliteit aan het worden. Naast het opvallend hoge percentage rechters dat op D66 stemt, zou Maurice de Hond ook maar eens een verkiezingspeiling onder criminelen moeten houden om te zien of in die beroepsgroep niet een onevenredig hoog aantal op die partij stemt.

Advertenties

6 reacties to “Typisch D66: geld weghalen bij de politie om criminelen een dubbel steuntje in de rug te geven”

  1. Beste Mentoncultuur.
    Wat is er voor vreemd aan de houding van D’66? De gehele overheid doet mee aan het beschermen van echte criminelen. We hebben de bankfraudeurs, de pensioenmaffia, de vakbondsparasieten, de zorgprofiteurs en de goede doelen dieven, om er zo maar een paar te noemen. Het merendeel van deze clubjes zijn relaties van politici, ex- politici of vrienden of vriendinnen van politici. Sedert we de EU hebben is het hebben van een mening tegen dergelijke criminelen een strafbaar feit. Nog niet volgens de EU wet maar die is onderweg: mark my words!
    In de voormalige USSR ging het er net zo aan toe. Kantoor hengst Jansen ‘steelt ‘een potlood van zijn baas en wordt ontslagen. De directeur van diezelfde woningcorporatie gaat er met 5 miljoen vandoor en kan niet worden gestraft vanwege??????????
    Wen er maar alvast aan. Dan valt het straks niet zo zwaar.
    Dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: