Evelien Tonkens, hogepriesteres van het racisme

Vermeend racisme is de spreekwoordelijke stront waar linkse vliegen graag op afzwermen. Vervelend is echter dat deze vliegen de stront er eerst zelf deponeren om zich er driftig op te storten.

In werkelijkheid is het met het racisme in Nederland zonderling gesteld. Je moet tegenwoordig als autochtoon meer moed verzamelen je in de openbare ruimte te begeven dan als allochtoon. En daarbij verdient het de aanbeveling zo weinig mogelijk bezit mee te voeren, want anders wordt dat ter plaatse overgeheveld van eigenaar naar nieuwe bezitter.

Maar linkse mensen dweilen graag de verkeerde kant op, dus daar heb je de rond cirkelende vlieg Evelien Tonkens ook weer. Ik dacht al, waar blijft ze nou. Welnu, in de Volkskrant pakt ze in d’r eentje het racisme even aan.

Dat deed ze al eerder. In 2009 vond ze Wilders fascistisch: Deze zet van Wilders is fascistisch, op een manier die hij nog niet eerder heeft vertoond. Hij keert zich niet langer alleen tegen de islam maar direct tegen mensen die de islam aanhangen, en hij reduceert hen tot beleidsinstrument. Dat zet de deur open naar uitsluiting, mishandeling en erger.  Levensgevaarlijk en stuitend is het, dat we al zover gezonken zijn dat Wilders dit kan doen zonder dat iedereen over hem heen valt. Terwijl iedereen  – terecht – nog wel over hem heen zou vallen als hij deze vraag zou stellen over oude mensen, chronisch zieken of gehandicapten.

Vier jaar later blijkt dat er van de door haar voorspelde uitsluiting, mishandeling en erger helemaal niets terechtgekomen is. In het diametrale tegendeel daarvan heeft het Sinterklaasfeest het juist moeten ontgelden, is Wilders al jaren de meest met de dood bedreigde politicus van het land en staan de aspirant-moordenaars elkaar te verdringen om hun behoefte in Syrië te doen. En als er dan toch iemand aan het mishandelen gaat of nog erger, dan is niet de allochtoon maar de autochtoon het slachtoffer.

Wie is hier dus de echte fascist?

In 2009 vergeleek Evelien Tonkens Wilders met Josef Mengele: De nazi’s reduceerden sommige medeburgers tot instrument, waar ze medische experimenten mee uithaalden. Daar zijn we allemaal tegen. Zo moeten we ook allemaal tegen de instrumentalisering van nieuwe Nederlanders zijn en blijven.

In werkelijkheid pleit ze er juist al jaren voor het volk van Nederland middels instrumentalisering haar eigen wil op te leggen. Heropvoeden, heet dat.

Dat de waarheid daar vaak het eerste slachtoffer van is, hoeft nauwelijks betoog. Maar dan toch om het nog maar eens te duiden deze zinsnede uit haar racismebetoog in de Volkskrant van vandaag: Rechtse partijen door betere informatie te geven over de aard en omvang van migratie en moslims, teneinde irreële voorstellingen over een moslimtsunami te ontkrachten.

De term “moslimtsunami”, het staat er echt, is al jaren ten onrechte aan Wilders toegeschreven, maar nimmer door hem gebruikt. Hij had het over de tsunami van islamisering. Hij had het ook over de tsunami van racismebestrijders kunnen hebben, want zo langzamerhand loop je met die golf meer risico te verzuipen dan in de ziedende zee.

De harde werkelijkheid is dat het met het racisme in Nederland heel erg meevalt. Wegens het ontbreken van het racisme à la het Amerika van voor Martin Luther King, lopen racismebestrijders uit gebrek aan erger zich massaal te hoop op een kinderfeestje.

Het gewezen GroenLinkse Kamerlid en professor zou er beter aan doen de linkse tsunami van Polen door de PvdA, FNV en de SP eens tegen het morele licht te houden. Het waren namelijk ooit de bruine socialisten die er geen probleem mee handen Polen massaal over de kling te jagen.

De harde werkelijkheid is dat linkse mensen niet zonder racisme kunnen. Het is hun fetisj, het kleinood dat ze tegen de borst koesteren om zich er moreel superieur mee voelen. Racisme is voor linkse mensen het kruis waar diepgelovige christenen devoot in gebed voor neerknielen. Racisten zijn voor linkse mensen wat heidenen voor gelovigen zijn. Als het kan op de brandstapel met ze.

Het geloof in het racisme houdt de linkse kerk in stand. Met de hogepriesteres Evelien Tonkens als evangelist van de linkse kerk, zou je bijna racist willen worden, ware het niet dat ik een tevreden atheïst ben en blijf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: