Kleve in rep en roer

LandgerichtVandaag de op een heuvel gebouwde Duitse stad Kleve bezocht. Maar bij het betreden van de belangrijkste winkelstraat, die voor de optimist afdaalt, maar voor de pessimist die ik doorgaans ben juist stijgt, was ik er net getuige van dat een vervaarlijk ogend groepje politieagenten het op een heuvel gebouwde “Landgericht” met stoere pas naderde. Een pontificaal bouwwerk dat al van grote afstand zichtbaar boven de stad uittorent.

Kort erop vlogen helikopters als boosaardige hommels over de stad. En als bij het verlaten van de stad een groep obsessief wakende agenten niet iedere auto onder de loep genomen zou hebben, dan zou ik waarschijnlijk ook niet uitgeplozen hebben waarom de stad vandaag zo in rep en roer was.

Een volgens de kranten extreemgevaarlijke crimineel Josef Thelen genaamd, bleek nadat hij beweerde een opkomende aanval van diarree te voelen, zich door het toiletraampje naar de vrijheid gewurmd te hebben om zich vervolgens uit de voeten te maken. Op het moment dat hij de sprong waagde moet ik zeer nabij geweest zijn, maar iemand met zo’n vreselijke tronie heb ik niet zien passeren. En kennelijk heeft niemand hem zien passeren, want de kerel loopt nog steeds met of zonder diarree ergens rond.

Bovenstaande toont aan dat niet alleen de Nederlandse politie tot onbenullige momenten in staat is, maar dat de politie bij de oosterburen er bij diarree ook wel eens instinkt. Nu maar hopen dat de bevolking van Kleve van angst het dun niet langs de broekpijpen voelt stromen.

Dit is hem dus de schijterd:

3965890989

Advertenties
Tags:

One Comment to “Kleve in rep en roer”

 1. Leuk!
  In Amsterdam heb je een hotel/restaurant en dat heet Die Port van Cleve.
  Port is geen schrijffout maar Platduits.
  Men serveerde daar oa genummerde biefstuk.
  Op het raam stond de eerstvolgende biefstuk + nummer aangekondigd.
  Als je daar zin in had, ging je binnen aan een tafeltje zitten, een geroutineerde ober kwam de bestelling opnemen, je zei het nummer en verder hoefde er niets meer gezegd te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: