VARA’s Joop kijkt weg bij de moord op 11.000 kinderen

JoopEen bericht dat niet overal belangrijk genoeg gevonden wordt om te publiceren, maar het stond onder meer in de Volkskrant te lezen: Sinds het begin van de bloedige Syrische burgeroorlog, bijna drie jaar geleden, zijn volgens een nieuw rapport al meer dan 11.000 kinderen gedood. Honderden onder hen kwamen om door sluipschutters, werden standrechtelijk geëxecuteerd of gemarteld. De jongste slachtoffers zijn niet ouder dan 1 jaar.

Terwijl in Nederland, bijvoorbeeld bij VARA’s Joop, de aandacht vrijwel uitsluitend naar Zwarte Piet en het racisme ging, werden in Syrië op grote schaal door lidmaten van de religie van de vrede, kinderen op de meest gruwelijke wijze vermoord. En het moet op voorhand niet onwaarschijnlijk geacht worden dat ook “Nederlanders” bij deze kindermoord betrokken zijn.

Bij Joop verscheen onlangs nog wel even een modieuze jongedame die de criminalisering van de Nederlandse jihadisten als populisme betitelde:  De populistische criminalisering van degenen die zelf op zoek gaan naar gerechtigheid zal daaraan geen donder veranderen.

Nu zou het wel heel erg hard zijn te zeggen, om de liegende professor Roos Vonk op VARA’s Joop nog eens te citeren: Zwijgen is instemmen.

Maar toch zou de VARA zich eens achter de oren moeten krabben waarom op de site die door die omroep in de lucht gehouden het bericht en een kritisch betoog over de 11.000 vermoorde kinderen ontbreken.

De VARA van de jengelende kinderen voor kinderen, altijd graag op de bres voor de hongerende kinderen in Afrika en elders, en die met liters agressie tekeer gaat tegen Israël als het land bij de zelfverdediging ook kinderen treft, staat kennelijk niet boos op de deur van de eigen agitpropfabriek Joop te bonken als er weer eens heel erg overduidelijk aan selectief zwijgen gedaan wordt.

Nee, Zwarte Piet, blank racisme en Wilders liggen er in de mond bestorven, maar voor enige verontwaardiging over de moord op 11.000 kinderen door moslims is geen plekje te vinden. Van al die schrijvers die banden hebben met de PvdA, SP, GroenLinks, Internationale Socialisten en Allah is er tot nu toe niet één die met een woedende pen reageert op het bericht dat in sommige kranten en nieuwsmedia wél de aandacht kreeg die het verdient.

Nou, bij deze dan de uitdaging aan alle schrijvers van VARA’s Joop, wie wil de eerste zijn die niet wegkijkt bij de massamoord op kinderen.

7 reacties to “VARA’s Joop kijkt weg bij de moord op 11.000 kinderen”

 1. Bij VARA’s Joop krijgt een reaguurder opeens weer zin in brandstichting en bomaanslagen:

  “Fred teef, ma 25 november 2013 11:39

  Aanpakken die schoften. Totaal geen ontzag voor de menswaardigheid van anderen. Zolang je eigen bankrekening maar dik is is alles koek en ei. Waar zijn de mensen van de RaRa toch gebleven, die wisten bedrijven tenminste te overtuigen.”

 2. Men zeilt dus onder leiding van Jole richting geweld.

 3. Ik kan beter mijn toetsenbord op slot zetten……

 4. Dorith
  Waarom op slot zetten?

  • Want als ik me zal laten gaan op het toetsenbord, dan zou ik wel eens willen vragen waarom als een Israeli soldaat een jochie van 5 die een steen had gegooid, het jochie toespreekt en hem dan bij zijn vader brengt, met koeieletters in de NL media komt te staan? ” Soldaat arresteert kind”.

   Ook als de Isr. soldaten jongens van 15, 16 arresteren die met flinke stenen gooien, dan komt er in de media dat Israel zo veel “kinderen” arresteert. Mochten ze echter omkomen, deze kinderen, dan zijn ze opeens toch weer rijp genoeg voor 72 maagden.

   Waarom er op internet plaatjes verspreid worden met “Israel kills a child every three days”? Schrijft joop daar iets over? Ik lees joop niet, hij staat bij mij op de zwarte lijst. Maar ik betwijfel of als het om Israel gaat, ze de volledige waarheid verkondigen.

   Heb je gelezen dat de kleindochter van henyia, die van de gazastrook, in het Schneiderziekenhuis in Petach Tikva werd onderzocht (een kindje van 1 jaar oud)? Tegelijkertijd dreigt haar opa ons met vernietiging, inkl. de artsen die zijn kleindochtertje onderzoeken, en niet zo lang geleden (uiteraard niet in het kinderziekenhuis), een week lang zijn zwager hebben behandeld, terwijl diens vrouw (zus van h.) ook elke dag bij manlief aan bed zat?

   Trouwens, elk jaar worden er honderden kinderen en honderden volwassenen uit de gazastrook en het p.a. gebied in Israel behandeld. Ik heb de koppeling niet bewaard van het verslag van hoeveel patienten uit de gebieden in Israel in 2012 werden behandeld. En hoe zit het met de Syrische patienten die in vnl. het Sieffziekenhuis in Tsfat worden opgenomen (minder zware gevallen worden in het veldziekenhuis op de Golan behandeld). Heeft joop verteld van de Syrische baby die in het ziekenhuis is geboren (niet te verwarren met baby Israel die in de Filipijnen is geboren bij de Isr. medische ploeg).

   Ik weet het niet, want ik lees joop niet. Maar het zou me wel verbazen…

   Vandaar dat ik in bepaalde gevallen het beter acht mijn toetsenbord op slot te zetten, want ik kan me zo kwaad maken, en dat is niet gezond…..

   (Dit alles neemt niet weg dat het in Syrië een vreselijke toestand is en ik heb elders gelezen dat kinderen met opzet worden vermoord. Onbegrijpelijk……)

 5. Jihad waar je Dries, Gretta en Anja niet over hoort klagen, evenmin over de 11.000 geslachtofferde kinderen:

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/4830-open-doors-rebellengroep-wil-syrische-christenen-uitroeien.html

 6. Hoewel wereldwijd in deze jonge eeuw al circa 1 miljoen moorden door moslims gepleegd is, weet de VARA het natuurlijk weer beter:

  http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/32808_extreemrechtse_terreur_in_vs_dodelijker_dan_jihadisme/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: