Plasterk zorgt goed voor zichzelf

Wachten op geldDat politici van allerlei pluimage, rangen en standen na hun vaak korte politieke carrière over een aardig wachtgeldje kunnen beschikken, is vele belastingslaven al lang een doorn in het oog. Gelijke monniken, gelijke kappen, want zo’n aardig wachtgeldje wacht niet iedere burger, gaat bij Plasterk dus niet op.

Dat Plasterk en zijn collegae zelf over hun inkomen gaan,  is al heel erg de kat op het spek binden. Maar nu wordt de spek ook nog eens flink aangebrand, nu een socialist zichzelf een prima voorziening garandeert ten koste van de belastingslaven van dit land.

Per slot van rekening heeft niemand anders dan Plasterk zelf, zich geroepen gevoeld de politiek in te gaan. Politici die een tijdje in de politiek rondgehangen hebben worden al rijkelijk bedeeld met aardige posities waar niet-politici maar zelden voor in aanmerking komen. Doe maar eens een rondgang onder ex-politici, hier met naam, toenaam en voortzettende carrière te vinden.

Voor velen is de PvdA een zeer geschikte banenmotor. Een beetje stuntelaar van de PvdA krijgt na zijn of haar politieke carrière met dank aan de partijgenoten algauw een florissante betrekking aangeboden. Dat deze terugtredende politici op de zak van de belastingslaven terend eerst nog even rustig de kat uit de boom willen kijken of ze niet nóg beter kunnen, geeft nog eens aan dat het oeroude socialisme van ascese en gelijk delen, lang geleden plaatsgemaakt heeft voor een plat eigenbelang.

Kon de PvdA eindelijk eens laten zien dat Wilders de plank met zijn vuisten richting politieke elite goed misslaat, kiest Plasterk toch weer een gerieflijk plekje in de Eerste Klasse der natie. Want vindt Plasterk, verschil moet er zijn.

Advertenties

One Comment to “Plasterk zorgt goed voor zichzelf”

  1. Geweldig, dat plaatje erbij ! Héél toepasselijk !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: