Frans Timmermans heeft Mali aan de feiten

Frans TimmermansKom bij mij nooit meer aanzetten met het verhaal dat de aanpak van jihadisten een prioriteit is voor de PVV, zei minister Frans Timmermans (PvdA) van Buitenlandse Zaken in de Kamer. Voor het gemak vergat hij er even bij te vermelden dat hij het moslimextremisme juist zelf faciliteerde door het Moslimbroederschap van Mohamed Morsi, dat in Egypte aan de macht kwam, een bom duiten te schenken.

Dat het huidige kabinet als vriendelijk gebaar 150 miljoen euro naar het moslimextremistische genocide-regime van Soedan brengt, valt ook moeilijk te rijmen met het idee van de minister van Buitenlandse Zaken, het moslimextremisme in Mali te bestrijden. Aan de ene kant belonen, aan de andere kant bestrijden lijkt namelijk nogal schizofreen.

Ondertussen zit het zittende kabinet lekker de handen onder het zitvlak te warmen terwijl er Nederlandse jihadisten heen-en-weerreizen om afwisselend in Syrië te moorden en in Nederland een gevaar voor de veiligheid te vormen.

Waarom Nederland zo nodig in Mali moet doen waarin het elders al totaal mislukte, is een raadsel of het gevolg van een slecht geheugen. In Afghanistan gaan niet alleen de gordijnen dicht die de eenentwintigste eeuw van de vroege middeleeuwen scheiden, maar huppelen de Taliban nog net zo vrolijk en knallend rond als ze voor de komst van het Nederlandse contingent deden. En Libië is ook al weg naar een knalfestijn.

De harde werkelijkheid is namelijk dat het moslimextremisme bestrijden een nareizen is van het reizend circus van jihadisten. Dat wordt dus nog lang reizen. Daarmee wordt dan ook meteen duidelijk dat het moslimextremisme heel wat slimmer opereert dan onze ministeriële expert in Franse letterkunde.

Lekker verknocht aan een Bourgogne voor de openhaard met tussenpozen van een diepe zucht, filosoferen over het moslimextremisme elders, maar geen vat hebben op dat wat vanaf onze eigen bodem naar Syrië vertrekt om er te moorden.

Morgen naar Mali, overmorgen naar Somalië, en wie weet vervolgens naar Soedan of Jemen. En heel misschien ook nog naar de Sinaï, waar moslimextremisten nog lekker wat Nederlands geld overgehouden hebben nadat ze een flink aantal Egyptische militairen naar de maagden gejaagd te hebben.

Wat dit ons leert? Dat Nederlandse moslims niet door Wilders’ islamafkeer jihadist worden, maar aangemoedigd worden door Frans Timmermans’ verlangen elders het moslimextremisme te bestrijden. Daar komt nog bij dat nergens in de islamitische habitat het westen er in geslaagd is succesvol het moslimextremisme een halt toe te roepen.

De “grote strateeg” Rob de Wijk (had maar naar het grote succes van de Nederlandse criminelen gekeken om te zien hoe dat in zijn werk gaat) kan ook maar niet bevatten hoe het waterbedeffect werkt. Nou, kijk de komende jaren maar naar Mali. Met een beetje geluk zijn de moslimextremisten daar zó succesvol verslagen, dat ze van pret afreizen naar het volgende evenement.

Terwijl Nederland ongeveer net zoveel moordende jihadisten naar Syrië uitvoert als dat het Syrische vluchtelingen opneemt, zit Frans Timmermans weer diep verzuchtend in een werkje van Baudelaire te snuffelen. Ach, wat is het leven toch genoeglijk voor een echte connaisseur des levens.

Advertenties

3 reacties to “Frans Timmermans heeft Mali aan de feiten”

 1. Wilders is een populist heeft een aanhang van een paar honderdduizend.
  populist van het jaar een paar miljoen.
  Het verschil is dat Wilders voor zijn kiezers op komt.
  De paus laat zijn kiezers verbranden, onthoofden, verkrachten, martelen, kruizigen.
  Geef mij dan toch maar WILDERS.

 2. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat “prestige ” hét motief is om in Mali uit te pakken .
  En ja dat mag wat kosten .

 3. Beste Dr. Kwast, toen De Roon (PPV) tijdens de interpellatie door PvdA’er Timmermans op bovenstaande wijze werd “overbluft”, had ik een parate response verwacht (zie het stuk van Filantropius) waarmee zelfs het sociaaldemocratische hechtgebit van Timmermans onbedaarlijk zou zijn beginnen te rammelen. Slechts met – niettegenstaande terechte – ressentimenten ageren ‘dat we gekke Henkie zijn om ook nu weer de staatsbuidel in strijd tegen het islamextremisme te trekken terwijl we dit in feite gewoon aan de superrijke Arabische buurstaten over moeten laten’, levert zonder het gehoopte politieke gogme – zoals Filantropius zo treffend verwoordt – voor de politieke beeldvorming en beleving alleen maar het gebrul van een schreeuwende muis in een tandeloos leeuwenbek op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: