Dijsselbloem de beste van allemaal!

Horror-met-JeroenMet een ongegeneerd staaltje ideologische bevooroordeeldheid de beste politicus van het jaar kiezen, besloot het nationale journaille massaal op Dijsselbloem te stemmen. De Belgen en Duitsers zullen het er van harte mee eens zijn, want een grote massa Nederlanders werd door deze PvdA’er de grens overgejaagd om daar consumptief te genieten van de lagere prijzen. Sneu voor het Nederlandse bedrijfsleven dat afhankelijk is van binnenlandse consumptie.

Dat het nationale journaille verzot is op hoge belastingdruk voor burgers valt ook uit de keus voor Dijsselbloem te concluderen. Mocht het echter even tegenzitten dan wordt het voor de spaarder met deze graaiende minister pas echt horror.

Dat met dank aan deze minister Nederland als achterste wagon van het Europese treinstelsel aangehaakt werd, zodat ons land als laatste uit de recessie komt, kan zich blijkbaar ook op bijval van ons journaille verheugen.

Dat Rutte II met deze minister van Financiën het vertikt het overheidsapparaat uit te kleden, maar in plaats daarvan de burger uitkleedt, heeft ons journaille van vreugde in de handen doen wrijven om vervolgens een dikke stip bij deze minister te zetten.

Met de keus voor Dijsselbloem staat vast dat ons journaille nog steeds door marxistische ressentimenten doorregen is, en hem daarom prijst met de adembenemende superlatieven intelligent, koelbloedig en evenwichtig. Waarmee je dan meteen doorkrijgt wat er aan ons journaille ontbreekt: het vermogen tot objectief oordelen.

En dat laatste is helemaal niet zo vreemd, want het is tegenwoordig heel gewoon dat een gewezen journalist voor zijn gebrek van objectief oordelen met een aardige bestuursfunctie wordt beloond. Zo zit gewezen hoofdredacteur van de Volkskrant Pieter Broertjes PvdA-burgemeester van Hilversum te wezen.

Pieter Hilhorst kreeg via de marxistische omroepen IKON, LLiNK en de VARA en dezelfde Pieter Broertjes van de Volkskrant, Amsterdams pluche onder het zitvlak geschoven. En omdat dit bedankje kennelijk niet genoeg was, ook nog eens tot PvdA-lijsstrekker voor de aanstaande Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen benoemd werd. Althans, als het hem lukt de ten onrechte aan minima geschonken miljoenen in z’n geheel terug te krijgen.

In het vooruitzicht dat de papieren pers wegens gebrek aan lezers geleidelijk aan het wegteren is, zullen talloze angstige journalisten hopen op een herstart op het pluche. Het deel dat voor de publieke omroepen werkt, is zich er zeer van bewust dat het de vergulde positie aan de linkse partijen te danken heeft, en dat bij een rechtse parlementaire meerderheid het dag met het handje dreigt.

Het driewerf bravo voor Dijsselbloem moet dan ook slechts gezien worden als cliëntelisme van de bovenste plank. Een plank die op een dag zo zwaar wordt dat die bezwijken zal.

En gezien het doorbuigen lijkt dat moment nakend.

Advertenties

7 reacties to “Dijsselbloem de beste van allemaal!”

 1. En wie mochten stemmen op Dijsselbloempje?
  Is u iets gevraagd?
  Nou, mij ook niet.

 2. Dit is nog maar het begin. De komende 3 maanden worden alle PvdA-politici de hemel in geschreven door de Nederlandse kwaliteitspers (kuch..).

 3. Gelukkig is bij EenVandaag Geert Wilders politicus van het jaar geworden!!!!!!!!!

 4. Ach van de parlementaire pers was dit te verwachten veel ernstiger is het dat de jeugd Alexander Pechtold heeft verkozen, dan vraag je je automatisch af door wie die jongeren geïndoctrineerd zijn.

 5. Dijsselbloem ziet de bui bij de komende Kamerverkiezingen al hangen en zuigt zich alvast een toekomstig baantje met mooi honorarium in. Zeg maar, een Wim Kokje:

  http://www.elsevier.nl/Economie/achtergrond/2015/3/Dijsselbloem-beloofde-openlijke-steun-loonsverhoging-ABN-AMRO-1738936W/?masterpageid=158493

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: