Epigoon van de Hitlergroet wint terrein

De nieuwe HitlergroetOmdat de Hitlergroet niet overal warm onthaald wordt en zelfs hier en daar strafbaar is, hebben antisemieten een nieuwe versie bedacht die vooral graag toegepast wordt op plekken waar het Derde Rijk met instemming van ongeveer dezelfde soort antisemieten de Jodenvervolging industrieel verwerkte. Terwijl in intellectuele kringen de Holocaust op de lachspieren werkt, kiezen andersoortige antisemieten andere fysieke manieren om getuigenis af te leggen van hun favoriete hobby.

Terwijl deze rage waarschijnlijk ook in Nederland snel veld zal winnen, zal ondanks alle beroering over Zwarte Piet en de Chinezen-grap van Gordon, de nieuwe Hitlergroet waarschijnlijk op heel wat minder weerstand bij onze linkse en allochtone landgenoten stuiten. En dat vanwege het feit dat de Hitlergroetepigoon juist uit die kringen afkomstig is. Namelijk van de Franse antiracismeactivist en “komiek” Dieudonné M’bala M’bala, die ondanks zijn weerstand tegen het racisme verscheidene keren wegens zijn antisemitische oprispingen veroordeeld werd.

Het inmiddels al talloze keren bewezen fenomeen dat niet alleen blanke maar ook gekleurde mensen racistisch kunnen zijn, heeft tot nu toe het antiracismefront niet weten te bereiken. En gezien het feit dat antisemitisme een dependance van het racisme is, zit dat front opnieuw met een aanstootgevend bewijs in de maag.

Naast de pret in de huiselijke kringen van de Volkskrant over de grootste genocide ooit, is het tegenwoordig ook erg in het antisemitisme van de nazi’s te kapen. Niet op dezelfde ostentatieve manier als waarmee de neonazi’s zich er mee bezighouden, maar veel slinkser en slimmer.

Schiet een Libanese sluipschutter een Jood dood, dan is het geen antisemitisme. Schiet een Jood een Arabier dood dan is het nazisme. Zo kan het zelfs zo zijn dat als een Arabier een Joods gezin uitroeit er een journalistieke eigen schuld, dikke bult klinkt in de Volkskrant:  wie willens en wetens kiest voor de bouw van een huis op het land van een ander die door een onwettige overheid van dat land is beroofd, moet niet zeuren als hij dat met de dood bekoopt (Thomas von der Dunk).

Met de nieuwe Hitlergroet zie je ongeveer hetzelfde patroon. Staat op een door Wilders georganiseerde demonstratie een paar neonazi’s de Hitlergroet te brengen, dan is het land te klein voor zowel Wilders als de Hitlergroeters.

Loltrappen over de Holocaust en de snel oprukkende nieuwe Hitlergroet zullen daarentegen geen bezorgde reacties bij ongerust links veroorzaken. Daar zitten ze nog na te ijlen over het koloniale verleden, de slavernij en die vreselijke islamofobie.

Alleen is het lastig te verteren dat het nieuwe racisme juist uit die kringen opborrelt.

Advertenties

One Comment to “Epigoon van de Hitlergroet wint terrein”

  1. De wat vreemd ogende Hitlergroet imitatie is inderdaad moeilijk te verteren; alsook de bijbehorende Jodenhaat. (Ik vind antisemitisme een te ruime duiding, aangezien er meer Semitische volken zijn/waren)

    Die Dieudonne (= door god gegeven), maakt akelige ‘stand up’ waar het publiek niet om lacht, maar om joelt als opgeschoten verongelijkten. Op de YouTube staat een ondertiteld stukje getiteld: The Deported Jew

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: