Syrische taferelen in Nederland op komst?

HoulaHet wordt nog interessant met de moslims in Nederland. Had je eerst moslims die islamcritici de das omdeden, nu heb je ook moslims die hier elkaar te lijf willen gaan. Dus zoals in Syrië en in zo veel andere gebieden waar moslims de scepter zwaaien.

Nederlandse jihadisten blijken Nederlandse moslims die geen jihadist zijn of willen zijn te bedreigen. Wordt nog “leuk” als de grote stroom Syrische asielzoekers hier neerdalen en met de terugkerende jihadisten geconfronteerd worden. Nu waren we ook al gewend aan het verschijnsel dat moslims ex-moslims bedreigen, maar dit gaat een stapje verder.

Toch werden deze ontwikkelingen al door mij en vele andere islamcritici voorspeld. En dat dan weer op grond van de observaties van moslimgedrag in de islamitische gebieden. Uit dat gedrag blijkt dat er geen volk zo islamofoob is als de moslims zelf. Geen volk heeft zo veel moslims over de kling gejaagd als de moslims. Over door moslims geslachtofferde niet-moslims hebben we het uit fatsoen dan maar even niet, want voor je weet valt daarover klagen weer onder islamofobie.

Maar even voor de herinnering, dat moslims in Nederland moslims zwaar belagen, is eigenlijk helemaal geen nieuwtje. We hebben sedert de islam zich in Nederland vestigde de welbekende eerwraak. veelal mannen die hun vrouwen, dochters of zusters op een gewelddadige manier aan de leer van de islam houden. Eerwraak heeft sedert het zich in Nederland vestigde vele levens gekost. In 2010 werd het aantal eerwraakmoorden in Nederland door Elsevier op 13 per jaar geschat. Een kleine massamoord per jaar.

En er zijn in Nederland zelfs moslims die het stenigen van vrouwen een prima manier vinden om de leer zuiver te houden.

Kortom, er doemen naast de oude problemen nieuwe op. Namelijk de interne strijd tussen de rekkelijken en preciezen onder de moslims.

Je zou overigens mogen denken dat de beste plek om het islamitische geloof te belijden, de gebieden zijn waar de islam de overheersende factor is. Er zijn een hele zwik landen waar dat het geval is. Daar kunnen de aanhangers van de religie van de vrede behoorlijk hun gang gaan. Er is wat moslimnaties betreft voor elk was wils, dus keus genoeg.

Maar het is natuurlijk fijner om intolerant te zijn in een land dat zo tolerant is dat intolerantie er tot een recht verheven is.

Dus op naar de volgende ronde.

Advertenties

2 reacties to “Syrische taferelen in Nederland op komst?”

  1. In feite is het verrassend dat dit nu pas gebeurt, wellicht dat het ook eerder al gebeurde maar onder de pet werd gehouden.
    Maar in alle moslimlanden worden de tegenstellingen tussen verschillende interpretaties van de islam steeds vaker met grof geweld onderling uitgevochten, dat dit zou overwaaien naar de moslims in Nederland was slechts een kwestie van tijd.
    Zolang ze onder elkaar knokken gaan ze wat mij betreft maar lekker hun goddelijke gang, maar misschien is dit een goede aangelegenheid om allochtone plegers van grof geweld of criminaliteit hun nederlands paspoort af te nemen en tot ongewenst vreemdeling te bombarderen.Liefst compleet met de familie; opbokken.

  2. “Maar in alle moslimlanden worden de tegenstellingen tussen verschillende interpretaties van de islam steeds vaker met grof geweld onderling uitgevochten”.
    Tijl, dat zal uiteindelijk hun ondergang worden. De “eendracht maakt macht” is geheel verloren gegaan.
    Filantroop, ik heb dit hier gezien met andere ethnische groepen. Ze bevechten dezelfde mensen als in het thuisland. Conclusie: men heeft het strijden lief, het zit in de aard van het beestje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: