Masochisme en jihadisme

Op zoek naar gerechtigheidNiet dat het gebeuren zal, want ons land zweeft nog steeds in een masochistische treurigheid voort, maar het idee terrorismeverdachten vast te zetten, dat de PVV de ether in slingerde, lijkt met de dreiging die Nederland boven het hoofd hangt niet zo onredelijk. Bovendien niet nieuw ook. Zo tegen oudejaarsavond en bij bepaalde voetbalwedstrijden worden excessieve vandalen en hooligans ook in hun vrijheid beknot. En dan betreffen het hier geen lieden die gemoord hebben tijdens een burgeroorlog, maar slechts geweldplegers tegen medeburgers dan wel vernielers zijn van gemeenschappelijk of privaat bezit.

Dat de politiek de handen warm houdt door erop te gaan zitten, terwijl volleerde moordenaars die lid zijn van een criminele organisatie, wat je Al Qaida toch noemen mag, vrijelijk en ongestraft hun gangetje kunnen gaan, kan toch nooit de bedoeling geweest zijn van een staat die beweert om de veiligheid van het eigen volk te garanderen er een politieapparaat en leger op na te moeten houden.

De staat bezit het monopolie op geweld en ontwapent de burgers. Maar de grote tragedie hiervan is dat tallozen zich toch weten te bewapenen en een veiligheidsgevaar opleveren.

Gezien het komen en gaan van jihadisten naar Syrië (en wellicht later ook naar andere oorden des verderfs), lijkt het moment aangebroken dat de staat die de veiligheid van de burger behoort te garanderen, ook daadwerkelijk maatregelen treft om die veiligheid op zijn minst te bevorderen.

Als je hardrijders om burgers voor verkeersongevallen te behoeden flink aanpakt, zou je moordend tuig toch niet door Nederland moeten laten razen.

Maar reken er maar op dat juist omdat het idee van opsluiting van terreurverdachten uit de hoek van de PVV komt, dit onze politici tot nog meer masochisme zal drijven.

Tot de bom barst en de PVV daar de electorale revenuen van gaat plukken. En wie goed luistert kan de bom al horen tikken.

Advertenties

One Comment to “Masochisme en jihadisme”

  1. Het zal niemand verbazen wanneer Wilders t.z.t. het stokje gaat overnemen. Not my cup of tea, maar wellicht moet het dan maar, ondanks zijn verkeerde vertaling.
    Het andere verhaal is wat kan je er nog aan doen het gezwel is m.i. niet meer weg te snijden.
    Rutte is te druk met het knip-ogen naar Brussel en heeft geen zin om zich in een wespennest te begeven. Bovendien is het ver van z’n bed.
    De andere kant opkijken blijft voor hem en velen met hem de beste optie. We hebben het tenslotte zelf aangehaald. Momenteel loopt in Amsterdam meer dan 50 % van de inwoners met de Koran onder de arm. Ga er maar aan staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: