Dan zien we daarna wel verder

VVD-gedachteNadat het gewezen gemeenteraadslid van de VVD Dick Ernst Claassen een ingezonden stuk in de gewezen verzetskrant Het Parool geplempt had, waarin hij impliciet het idee ontvouwde dat Wilders wat hem betreft voor executie in aanmerking kan komen, is de partijgenoot van Mark Rutte niet wegens het aanzetten tot haat en het uitlokken van geweld op het matje geroepen of uit de partij gezet. Het heeft binnen de VVD ook geen tumult veroorzaakt dat een partijgenoot een politieke concurrent en een ex-gedoogpartner voor executie in aanmerking wil laten komen.

De oproep de beveiliging van Wilders op te heffen wegens diens voor moslims beledigende teksten zou niet alleen verontwaardiging moeten oproepen, maar opent ook nieuwe inzichten.

Verscheidene imams hebben in Nederland beledigende teksten over homo’s uitgesproken. En niet alleen over homo’s. Volgens de indrukwekkende theorie van de VVD’er Dick Ernst Claassen, verdienen imams ook geen recht op bescherming tegen wie wegens belediging door razernij gekweld raakt.

Moslims, en niet alleen moslims, ervaren homoseksuele geaardheid als kwetsend voor hun geloofsovertuiging. Het heeft tot veel geweld tegen homo’s geleid. Ook homo’s maar niet meer beschermen?

En was het niet het geëerde VVD-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali, die met terugwerkende kracht volgens de theorie van Dick Ernst Claassen haar recht op beveiliging verspeeld had nadat ze in het dagblad Trouw van zaterdag 25 januari 2003 over de bedenker van de islam gezegd had: Mohammed is, gemeten naar onze westerse maatstaven, een perverse tiran.

En:

Mohammed is als individu verachtelijk. Mohammed zegt dat een vrouw binnenshuis moet blijven, een sluier moet dragen, bepaald werk niet mag verrichten, niet hetzelfde erfrecht heeft als haar man, gestenigd moet worden als zij overspel pleegt – ik wil laten zien dat er ook een andere werkelijkheid is dan de “waarheid” die, met behulp van Saoedisch geld, over de wereld wordt verspreid.

Vooraanstaande VVD’ers, waaronder Neelie Kroes en Frits Bolkestein, waren destijds de verdedigers van Ayaan Hirsi Ali, nadat binnen de partij een onaangenaam maar stiekem geroezemoes tegen de politica begon op te laaien.

Ooit liepen oprechte liberalen te hoop tegen de oppermachtige clerus en de heerschappij van het confessionalisme. Paus Pius IX bond met de encycliek Quanta Cura de strijd tegen het verderfelijke secularisme aan, waarmee hij zowel het liberalisme als het socialisme in de ban deed.

Ondanks dat Rutte en Wilders nog in 2008 in Den Haag samen een vrijdenkersruimte ingericht hebben en de VVD die in 2009 nog gebruikte als eerste aanzet tot een wet waarin het recht op het vrije woord nog verder gewaarborgd zou worden, blijkt dat de liberale gedachte binnen de VVD al enige decennia aan het wegkwijnen is en ideeën zoals van Dick Ernst Claassen veld te winnen.

Het was de gewezen VVD-partijvoorzitter Bas Eenhoorn die in 2002 op een partijbijeenkomst in Nijkerk en refererend aan een studie over leiderstypen van de psycholoog Kets de Vries, Pim Fortuyn met Benito Mussolini vergeleek:  Een van de typen die hij beschrijft is het type-Mussolini. Mij viel op dat die omschrijving precies past op de leider van Leefbaar Nederland. De ijdele leider, die precies zegt wat mensen willen horen. En je ziet altijd dat mensen kritiekloos zo’n leider volgen.

Politici vergelijken met fascisten en nazi’s was voordien binnen de VVD nog geen goed gebruik daar ook VVD’ers daar wel eens zelf het slachtoffer van waren. Bas Eenhoorn moet echter gedacht hebben: dan zien we daarna wel verder.

En zo geschiedde ook, want Fortuyn werd vermoord en Bas Eenhoorn zette zijn VVD-carrière vrolijk voort.

Advertenties

6 reacties to “Dan zien we daarna wel verder”

 1. Mocht Geert Wilders ooit wat overkomen stel ik voor Joop Riessen,Bas Eenhoorn en Dirk Ernst Claassen vogelvrij te verklaren.
  Bij deze prettige kerstdagen aan alle mensen van goede wil.

 2. Zelfs als fervent aanhanger van Geert Wilders, moet ik toegeven dat ik die stickeractie niet zo geslaagd vind. Niet omdat je er moslims mee zou beledigen, maar omdat zowel de aanplakker als het object waarop de sticker wordt geplakt groot gevaar lopen danig gemolesteerd te worden. En dan niet eens in de eerste plaats door beledigde moslims, maar door de beledigde Nederlandse medemens.

  Ik vraag me in gemoede af of het nog wel zin heeft om je jaar in jaar uit maar druk te blijven maken over de oprukkende islam. Of het nog wel van realiteitszin getuigt om te roepen dat de volgende verkiezingen dan eindelijk wel die ommezwaai te zien zullen geven.

  Ik geloof er niet meer zo in. De Nederlander is een kuddedier pur sang. Volgt klakkeloos wat de buis hem voorhoudt. Wel met de wolven meehuilen over onderdrukking van homo’s daar helemaal in Rusland, maar hardnekkig de ogen sluiten voor de homohaat van moslims, gewoon hier bij jou om de hoek in de stad.

  Nederlanders steken de kop en masse en met passie zo diep mogelijk in het zand, en willen niks maar dan ook helemaal niks weten van een islam die een bedreiging zou vormen voor de vrije Nederlandse samenleving. In meerderheid kunnen ze er echt niet mee zitten.

  Ik geef het u op een briefje, er komt dan ook geen ommezwaai. Jammer voor Geert, jammer voor u, jammer voor mij. Het is slikken of stikken. En dan wel steeds weer iets meer verplicht halal. Zoals die kip die u morgen gaat serveren.

  Tot zover mijn vrolijke kerstgedachten… past goed bij het weer vandaag. Och, kerst zelf gaat er net als sinterklaas ook nog wel een keer aan. Heel geleidelijk en schier ongemerkt. Nobody left who cares. Een zonnig 2014.

 3. Hansfree
  Over het nut van de sticker liet ik ook mijn twijfels schijnen. Ware het niet dat de reacties erop aantonen dat misschien daar het nut mee aangetoond is. Namelijk, dat het niet zozeer de moslims zijn die er boos over worden, maar juist degenen die in hun afkeer voor Wilders, moslims bijna smeken er boos over te worden.

  Met Fitna zag je ongeveer hetzelfde, maar dan vele mate erger. Er werden hel en verdoemenis voorspeld. Bernard Wientjes vreesde al enorme winstderving wegens een boycot door moslimlanden. Gerard Spong bood zich al als advocaat aan om Wilders daarvoor kaal te plukken. Rob de Wijk voorspelde zelfs nog erger en wilde Wilders het zwijgen op laten leggen:
  “De territoriale veiligheid is in het geding als extremisten naar aanleiding van Wilders’ film de aanslagen van 11 september 2001 dunnetjes in Nederland over willen doen. Economische veiligheid wordt geschaad als aanslagen tegen Nederlandse bedrijven worden gepleegd of regeringen sancties tegen ons afkondigen – een Iraanse parlementariër heeft dat al geopperd.”

  Je bent bij vlagen geneigd te denken dat moslims toleranter zijn dan de Wilders-haters.

 4. Ook ik was in eerste instantie wel verbaasd over deze actie en ben er nog niet helemaal uit.
  Iets binnenin mij zegt dat dit geen goede actie is.
  Voor wat betreft hetgeen Hansfree zegt; Je moet ook wel weten waar je hem plakt, in elk geval niet op je eigen auto of voordeur, dat is niet slim, maar met een beetje fantasie zijn er een hoop geschikte plekken te bedenken. De meest onschuldige is misschien wel het schap met halalproducten in de Albert Heijn of de Jumbo.

 5. Tijl, Wilders heeft een goede stunt uitgehaald. Die sticker is niet om op je auto of je voordeur te plakken, dat zou inderdaad wel eens tot molest aan jouw adres kunnen leiden. Ik denk ook niet dat dat de bedoeling van Wilders is. Nee, het is weer een goeie zet om de aandacht op islam te vestigen en je ziet, hij heeft het gekregen. Heel Nederland weer in rep en roer om dat stukje papier, maar men weet wat er op staat. Zelfs zo dat Marokkaan R. heeft kunnen bewerkstelligen dat het gmail adres waarop je het kon bestellen nu geblokkeerd is door google. Maar er is inmiddels gewoon weer een ander account aangemaakt.

 6. Het ziet er naar uit dat vrij goedkoop is aangetoond wat er vanuit islam en haar multiculturele helpertjes binnen verschillende politieke partijen te verwachten valt.
  – Zelfcensuur
  – naar Mohammed toewerken en
  – omkeren van dader en slachtoffer
  – toename van onveiligheid

  Niets anders dan de bijwerkingen van islam. Combineer je dit met socialisme dan ontstaat een shariasocialistische beweging die nu al tracht de vrijheid van meningsuiting te beperken. Aanvankelijk door bestickering overdrijving en ridiculisering maar tegenwoordig gebeurt dit al door juridisering van meningen en dreiging met geweld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: