Nieuwjaarsduik of pootjebaden in bloed?

Eed van trouw aan het Vierde RijkWe kunnen er niet langer omheen, ook in linkse kringen begint men het heel langzaam Spaans benauwd te krijgen over de heen- en weerreizende jihadstrijders die na gedane arbeid een toenemende bedreigingfactor voor de Nederlandse veiligheid vormen. Zo tegen de tijd dat in het Haagse Scheveningen sportievelingen hun traditionele Nieuwjaarsduik voorbereiden, werden in Den Haag in de openlucht van de Oranjestraat en de Parkstraat samenscholingen georganiseerd door aanhangers van Al Qaida, die een eed van trouw zworen op deze moorddadige organisatie. Er werd daarbij onder meer: Vanuit het hart van het Westen in Holland aan onze Sheikh Abu Bakr. Wij offeren onze zielen, zonen en geld voor u, geschreeuwd. Een letterlijke oproep tot pootjebaden in bloed.

Haaks op de politieke zwijgzaamheid (op de PVV na) over dit voorval, verscheen vandaag in het linkse en het altijd van de islam smullende dagblad Trouw, een bezorgd artikel van de hand van Mohamed Ajouaou, universitair docent Islam van de Vrije Universiteit. Bij hem zijn kennelijk de ogen wel opengegaan.

Eerder bleek dat Haagse moslimouders zich grote zorgen maken over het ronselen van hun kinderen voor de “heilige” oorlog in Syrië, en daarbij kritiek hadden op de gezaghebbende instanties die geen poot uitsteken. De burgemeester Jozias van Aartsen haastte zich zelfs te melden dat hij de terugkerende jihadstrijders geen duimbreed in de weg zou leggen. Dus deze ouders mogen ook niet hopen op een ontmoedigingsbeleid van de zijde van de plaatselijke autoriteiten.

Dat naast rechts, moslimouders en enkele gezaghebbende moslims, links zich nu ook een piepklein beetje bezorgd begint te maken over de heen- en weerreizende jihadstrijders hoeft niemand te verwonderen. Als een teruggekeerde jihadstrijder het in zijn hoofd zou halen het in Syrië geleerde ook een Nederland te praktiseren, zal de electorale aanhang van islamofiele partijen als een oud-Hollandse fietsband leeglopen. En naarmate meer jihadstrijders vertrekken en levend terugkeren neemt de kans daarop toe. Ieder verstandig mens ter linkerzijde snapt dat een aanslag door een uit Syrië teruggekeerde jihadstrijder werkt als een electorale turbofietspomp voor Wilders.

De komende tijd kun je van linkerzijde een toenemende aandacht voor dit probleem verwachten. Zoals je nu ook langzamerhand ziet dat in die kringen Recep Tayyip Erdoğan de rug toegekeerd wordt, beginnen de handen over het drukke jihadverkeer behoorlijk klam te worden. De Belgen hadden dit al veel eerder door en zijn al een tijdje bezig stevige maatregelen te treffen; niet dat het de geschatte 150 Belgische jihadstrijders verhinderd heeft naar Syrië af te reizen.

Ondertussen ligt het politieke establishment, inclusief de Haagse burgemeester, nog in kerstreces, in plaats van beleid te maken op het groeiende probleem van de heen- en weerreizende jihadstrijders.

Juist nu door nog te vertrekken jihadstrijders in de Haagse openlucht een belofte van trouw aan hun Vierde Rijk afgelegd werd, lijken er toenemende redenen te zijn voor de verandering nu eens wel krachtdadig op te treden.

Dat Haagse burgers in hun straat geconfronteerd worden met beelden van tot moord en doodslag oproepende medeburgers, moet voor mensen die aan de niet foute kant de Tweede Wereldoorlog meegemaakt hebben, wrange herinneringen oproepen. Maar kennelijk is de acceptatie van dit soort taferelen weer terug naar het niveau van de bezettingstijd, toen door de burgermeesters in oorlogstijd alles geaccepteerd werd, tot en met marsen van geüniformeerde bendes,  en het uit hun huizen slepen van de door het Derde Rijk vervolgden. Op het Haagse Binnenhof stonden geüniformeerden SS-krijgers hun eed op de  Führer af te leggen alvorens ze aan hun “heilige” oorlog begonnen.

Sedert mei 1945 kwam er een eind aan de bezetting. De NSB werd verboden. Mein Kampf ging achter slot en grendel. De democratie werd weer heilig verklaard. De meelopers van het nationaalsocialisme werden gestraft. En heel lang was het nationaalsocialisme taboe. Het in vreemde krijgsdienst treden van Nederlanders was lange tijd, hoewel niet langer strafbaar, buiten de orde.

Maar nu ‘Nederlanders’ in de Haagse openlucht een belofte van trouw op het Vierde Rijk afleggen, zou bij het politieke establishment de luie kont moeten opveren om iets anders te ondernemen dan een jihad tegen het stickertje van Wilders.

Nou Pechtold, we wachten vol ongeduld op je grootse plannen.

Advertenties

7 reacties to “Nieuwjaarsduik of pootjebaden in bloed?”

 1. Krijgen ze de Reiskosten vergoed van de Nederlandse Regering !

 2. Pechtold is daar echt te laf voor dus verwacht maar niets. Ik voor mezelf heb dan ook besloten ook op schietles te gaan. Deze onveilige situatie met Roemenen en Bulgaren er straks ook nog bij wordt mij het risico met deze slappe hap regering echt te groot!

 3. Pechtold komt niet met plannen, hij wacht tot de plannen van anderen bekend zijn, dan draait hij een beetje, ofwel naar links ofwel naar rechts. Hier en daar wat hemelfietserij er bij, pas dan komt Pechtold met gezever en gezanik. Maar ik kan dat geen plannen noemen.

  Het tegenhouden van jihadstrijders is een kwalijke zaak, laat ze gaan, laat ze lekker moorden en in de rondte neuken. Des te meer dat gebeurt des te accurater de waarneming van de mensen in de beschaafde wereld wordt. In Aleppo is het nu al zo’n tijd hommeles dat alles maar dan ook werkelijk alles wordt verziekt. Enige tijd geleden las ik dat het enige gespecialiseerde Syrische kankerziekenhuis door middel van een of meerdere autobommen onbruikbaar is gemaakt.

  ‘Tuurlijk, in een land of streek waar Allah voor zijn mensen zorgt daar is geen gespecialiseerd kankerziekenhuis nodig. Want Allah geneest de mensen nog voor ze besmet zijn kankerverwekkende stoffen.

  Pechtold heeft veel overeenkomsten met de gemiddelde Mohammedaanse bevolking van een derde-wereldland. Het is aan beiden niet gegeven om over een probleem logisch te kunnen nadenken.

 4. Je bent geneigd te denken ‘laat het maar eens een keer écht ontsporen’.
  Dat is nog de enig overgebleven mogelijkheid dat onze politici wakker worden.
  Misschien wordt 2014 wel het jaar van het Grote Ontwaken, niet alleen de islamitische malloten, maar ook het geweldige plan om Bulgaren en Roemenen binnen te laten zullen de snelkookpan misschien eindelijk eens laten barsten.

 5. Jozias van Aartsen gaat echt niet iets ondernemen tegen de Islamisering van Nederland. Deze man is, net als de meeste linkse kerkers, volledig “braindead”. Daarnaast is hij ook nog eens ter kwader trouw, net als Pechtold. Ze verkopen hun eigen moeder nog als het moet om hun politieke waandenkbeelden overeind te houden. De enige actie die ik verwacht is represailles tegen de slachtoffers. Dat dan weer wel.

 6. Die regering hier is toch veel te laf, meelopers zijn het. Der is er geen een die zegt paspoort inleveren als je in een ander land gaat vechten behalve de p v v

 7. Pechtold vindt nog steeds dat je er niet meteen het ergste van moet denken. Denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: