De evangeliën volgens Pechtold nu ook bij het dagblad Trouw

pechtold klootoogDe domste krant van Nederland heet tegenwoordig met stip dagblad Trouw. Wie die krant dagelijks volgt struikelt met genoegen over de stommiteiten die daar de persen weten trotseren. Vandaag, in de digitale versie, dus gevrijwaard van een berg omgehakte bomen en giftige inkt, schrijft de krant in een redactionele bijdrage: We kunnen de Roemenen en Bulgaren van harte welkom heten.

Neem deze stomme alinea: Het openen van die grenzen zal geen massale beweging op gang brengen vanuit Zuidoost-Europa, voorspellen kenners van deze arbeidspopulatie. Roemenen en Bulgaren die elders wilden gaan werken, hebben hun land al verlaten. Ze hebben hun heil vooral gezocht in de mediterrane lidstaten.

Wie de kenners van deze arbeidspopulatie zijn laat de krant ons niet weten, want de kenners van arbeidspopulatie hebben zich eerder vreselijk verslikt in het aantal Poolse migranten dat westwaarts migreerde. Zelfs zo ernstig dat in hoge kringen van de PvdA en de FNV over een Poolse invasie gesproken wordt, en het kabinet met een brandbrief om maatregelen smeken.

De nationale deskundologen van het Centraal Planbureau (CPB), rekende Nederland voor dat de instroom van migranten uit nieuwe EU-lidstaten tot enkele tienduizenden beperkt zou blijven. Geen rekeninstituut heeft zich zo vaak verrekend als het CPB. En ook inzake deze migratie werd dat nog eens ruw bewaarheid, want in het jaar 2011 moesten de rekenmeesters al notuleren dat er ook inzake dit dossier flink misgekleund werd:  Het aantal Midden- en Oost-Europeanen in Nederland is de afgelopen vier jaar meer dan verdubbeld, van 80.000 begin 2007 tot bijna 200.000 begin 2011.

Dat de Bulgaren en Roemenen die elders wilden gaan werken en nu in de mediterrane landen bivakkeren, daar niet invalide zitten te wezen en dus in staat geacht mogen worden het arme Zuid-Europa voor het rijkere Nederland te verruilen, hebben de kenners van de arbeidspopulatie en de redactie van Trouw ook niet kunnen bedenken.

En wat weten die kenners en de redactie werkelijk van het aantal Bulgaren en Roemenen die elders willen werken? Welke onderzoeksmethoden zijn toegepast om tot dat oordeel te komen en welke deskundigen hebben dit onderzocht? Graag de statistieken in beeld.

De beide landen hebben nog steeds een ongelooflijk hoog aantal laagopgeleide of helemaal niet opgeleide populaties binnen de landsgrenzen die naar een welvarender bestaan hunkeren. Dus noch de deskundigen, noch de redactie van trouw hebben in deze iets te willen of te voorspellen.

En om het feest van domheid bij Trouw nog indrukwekkender te maken citeert de redactie de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb Migratie is een feest. Elke keer weer.

Ja, een fijn feest. Jammer dat niet iedereen van dat afgedwongen feest geniet. Zo denkt de PvdA in Den Haag en Rotterdam namelijk heel anders over dat feest dan deze PvdA-burgemeester en het dagblad Trouw. In die fracties geen knallende kurken, feesttoeters, roltongen en slingers, maar grote somberheid over weer een nieuwe invasie in de toch al overvolle wijken en de alsmaar groeiende rijen voor de uitkeringsloketten.

Het heeft er nu alle schijn van dat Trouw thans in het D66-evangelie opgegaan is. Daarom dat de D66 ZZP’er Rob de Wijk er vrijwel wekelijks het preekgestoelte beklimt met het declameren uit de evangeliën volgens Pechtold.

Het doet me daarom genoegen deze uitsmijter aan de lezers van Filantropius uit het redactielokaal van Trouw te mogen ontfutselen: Europa heeft met het slechten van de grenzen en garanderen van vrij verkeer voor goederen, diensten en werkers de groei van economie en welvaart gestimuleerd”.

Tja, laten we doen alsof de Europeanen niet lijden onder de grootste  economische neergang sedert de Grote Depressie van de jaren dertig van de vorige eeuw. Je bent immers goedgelovig of niet.

6 reacties to “De evangeliën volgens Pechtold nu ook bij het dagblad Trouw”

 1. Goed stuk weer, Filantroop.
  Wij hebben niet voor niks jaren geleden ons abonnement op Trouw
  opgezegd.

  Lees dit ook eens:

  http://biflatie.nl/artikelen/economisch/er-bestaan-geen-garanties-meer/

 2. Martha
  Over dit akelige fenomeen liet ik al eens mijn licht dwalen: http://www.vrijechroniqueurs.nl/de-roofzucht-van-dijsselbloem-door-eurocommissaris-olli-rehn-bevestigd/

  Rijke Russen op Cyprus werden om dat stukje EU niet om te laten vallen van hun geldelijke bezit beroofd.

  Lagarde van het IMF heeft zich daarna ook nog eens verwaardigd voor te stellen spaarders tien procent van hun bezit af te nemen. En je kunt er vergif op innemen, dat als dat een succesvolle operatie blijkt te zijn, dat naar nog meer zal smaken:

  http://www.vandaag.be/binnenland/137928_eenmalige-taks-van-10-procent-op-spaargeld.html

  Het rare bij dit roofzuchtige ideetje van het IMF is dat de VVD niet meteen op hoge poten de minister van Financiën er op aansprak. Dat doet vermoeden dat de partij haar eigen kiezers wil laten bestelen, want je mag aannemen dat onder het VVD-electoraat het grootste spaartegoed schuilgaat.

  Het is waar: Vadertje Staat is een sluipend risico voor het private bezit.

 3. Dank je Filantroop, ik heb dat stuk destijds gelezen.
  Trouwens, ook Xander heeft daar diverse keren
  een vertaald artikel over geplaatst. DWN meen ik.

  Het ziet er niet best uit voor ons.

 4. Wás het maar alleen dommigheid van Trouw! Helaas moet ik constateren dat deze krant al jarenlang een soort van onderhuidse en besmuikte Jodenhaat koestert. Steevast kijkt men weg als het gaat om het religieus fascisme van de Islam, die de haat tegen Joden, Christenen en andersdenkende zowat heeft uitgevonden. Alles uit het eigen nest, wordt daar en tegen op een goudschaaltje gelegd, gewogen en te licht bevonden. Wat ooit een verzetskrant was is nu verworden tot een missieblaadje van “het kwaad”. De “vijfde colonne” die zich hier heeft kunnen vestigen dank zij onze z.g. volksvertegenwoordigers en natuurlijk de slaafse pers die hun slippendragers zijn. Daar word je niet vrolijk van.

 5. Nico: ” Helaas moet ik constateren dat deze krant al jarenlang een soort van onderhuidse en besmuikte Jodenhaat koestert. Steevast kijkt men weg als het gaat om het religieus fascisme van de Islam, …”

  Alleen al daarom al noem ik Trouw al jarenlang de zesde zuil van de Islam. Naarmate de jaren verstrijken wordt deze vaststelling helaas alleen nog maar meer bevestigd.

 6. Filantropis: “Tja, laten we doen alsof de Europeanen niet lijden onder de grootste economische neergang sedert de Grote Depressie van de jaren dertig van de vorige eeuw. Je bent immers goedgelovig of niet. ”

  Wat Europa betreft heb ik er mijn eigen evangelie op losgelaten, ik moet er meteen bij zeggen dat het niet bepaald een evangelie van blijdschap is:

  Eeuwenlang was de Jezus-gestalte gezaghebbend. Zijn leven van overgave aan God als algemeen erkend ideaal en, hoegenaamd gestorven voor uw en mijn ‘zondigheid’. Maar wat wil thans het geval? De grote ommekeer van de laatste decennia doet een andere (duistere) macht aan de horizon opdoemen, druk doende Jezus en zijn ‘goddelijke gave van verlossing’ te verdringen.
  Een macht in de gestalte van een vrouw: de ‘grote hoer’, de ‘hoer van Babylon’ genaamd en, met als kenmerk de omgekeerde gave van verlossing zoals die aan Jezus wordt toegeschreven. De mensheid — geheel in de geest van de godloochenaar en hater van god Karl Marx en, cynisch genoeg omgekeerd aan het ideaal van verheffing — weer knechtend door een ‘verheerende Ideologie’ van het cultureel marxisme.”

  Vooruitlopend op wat ik hier dus voorzeg namelijk de Europese burgerij die wederom wordt geknecht — ditmaal! — ‘door een “verheerende Ideologie” van het cultureel marxisme.’

  Schreef Malcolm Muggeridge, The Green Stick (1972)

  “I had a feeling, stronger than I can possibly convey, that what was happening in Moscow (1933) must happen everywhere. That it was the focal point of drama of our times, whose essential pattern was being shaped there. That these blank faces processing noiselessly through Moscow’s blank streets were mankind processing through the twentieth century. So it has proved to be. The Revolution has triumphed in an unexpected way, its ferment working rather through history than through the hearts and minds of men; its enemies’ citadel surrendering and the garrison opening the gates and putting out white flags without any need for a siege or an assault. Jericho’s walls tumbling down of their own decay before any trumpet sounded.”

  De banaliteit van het kwaad: wees erop bedacht dat hij die het beest denkt te temmen omgekeerd niet het beest in zichzelf wakker roept!
  Want, waar ik voorspel dat de verwerpelijke gedachte van één Europa ‘onvermijdelijk tot een vorm van federaal fascisme zal leiden’ bedoel ik te zeggen: dat de na-oorlogse Europese gedachte grotendeels haar oorsprong vindt in de ideologische grondgedachte waarmee omgekeerd juist het nazisme bestreden diende te worden. De protocollen van het eurofascisme — met als strekking de wensgedachte van een Europese grootruimte, waarmee men top down, even hooghartig als oncontroleerbaar, de zogenaamde ‘eenwording van Europa’ nastreeft en afdwingt — zijn te veel met voorbedachten rade doortimmerd en uitgewerkt om nog langer onschuldig als leitmotiv te kunnen worden gebruikt voor de doortrapte propagandistische wensgedachte van het Nie Wieder Krieg, noch om al schermend met deze in feite hypocriete bezweringsformules elke vorm van kritiek op deze ‘verheerende Ideologie van het eurofascisme’ omgekeerd als extreemrechts of erger, als neo-nazistisch doemdenken van de hand te mogen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: