Feiten aanhalen tegenover Israëlhaters is als het spreken tegen een muur

britse-muur02

Op 22 december 2013 werd in Londen, in de tuin van de St James’s Kerk, Piccadilly, door Britse christen Israëlbashers een replica opgetrokken naar analogie van de Israëlische Veiligheidsmuur nabij Bethlehem op de Westbank. Die replicamuur mat maar liefst 30 meter lang en 8 meter hoog, zo imposant dus dat bijna de hele kerk achter de muur verdwenen leek. Kostenplaatje van het anti-Israëlproject: ca. 36.000 euro.

Die muur is er twaalf dagen blijven staan tot gisteren zondag, 5 januari 2014. De anti-Israël actie werd gisteravond laat afgesloten met een debat in de St James’s Kerk met als onderwerp de Israëlische Veiligheidsmuur. Op de blog Harry’s Place werd verslag uitgebracht over deze debatavond en de Amerikaanse blogger EoZ verwees hier naar een repliek in één van de commentaren van een zekere “amie” die het debat bijwoonde.

Voor wie zich soms afvraagt waarom ik zeer zelden in discussie ga met Israëlbashers en Jodenhaters die zich dikwijls “pro-Palestijnse activisten” plegen te noemen maar dat in werkelijkheid niét zijn, die vindt misschien in het onderstaande een antwoord.

Want net zoals “amie” heb ik een hartsgrondige hekel om tegen muren te praten. Bovendien lijden Israëlbashers en Jodenhaters aan een veel voorkomende oogkwaal: de olifant niet (willen) zien die pal voor hun neus in het salon staat. Aan zulke “gespeelde” domheid verspeel ik mijn tijd niet, die kan ik wel nuttiger besteden.

fence Amie verhaalt het debat:

“Ik ben net terug van het debat.

Alan Johnson [¹] van Bicom [²] sprak briljant; verwoordde overtuigend de kwestie van de muur als een beveiligingsprobleem. Zijn retorische argumenten klonken meesterlijk, zoals hij sprak over de realiteit van de werkelijke muur tegenover de nooit-of-te-nimmer wereld van de replica muur, die op zijn beurt de verkalking vergemakkelijkt van de intellectuele muur die weigert om de realiteit van de noodzaak van de echte muur te erkennen .

Hij haalde beroemde schrijnende gevallen aan van bombardementen en terreur. Hij toonde grafieken aan hoe het niveau van terreur drastisch daalde sinds de muur werd opgetrokken. Hij citeerde de mislukte aanslag op een bus van vorige week nadat de terroristen in Bethlehem via een gat door de muur Israël waren binnen geraakt.

Toen hij klaar was met zijn betoog (en op een stevig rondje applaus werd onthaald door een bescheiden pro-Israël aanwezigheid aldaar), was het woord aan de volgende spreker Jeff Halper [³] (voorzitter van ICAHD).

Jeff Halper trok zijn mond wagenwijd open en brulde door de zaal:

“Deze muur heeft HELEMAAL NIETS te maken met veiligheid.”

En zonder dat hij daar nog maar één enkel ding aan hoefde toe te voegen, dat zijn kreet eventueel kon ondersteunen of iets ter verificatie had hoeven te vermelden, barstte de hele zaal uit in een triomfantelijk stormachtig gejuich en applaus.

Ik keek naar twee aantrekkelijke jonge vrouwen achter mij toen hun gezichten helemaal blij oplichten in een stralende glimlach van opluchting en die wild in de handen klapten. In paniek geraakt toen alles waar ze hadden in geinvesteerd verknoeid leek te worden door [de vakkundige uiteenzetting] van Alan Johnson, werd dit gelukkig geruststellend gepareerd en hersteld door die ene enkele ongefundeerde kreet van Halper.

Maar niet getreurd om de concurrerende moraal. Halper schreeuwde gewoon totaal schaamteloze leugens uit, zoals dat Israël [Palestijnse] kinderen met chemicaliën vermoordde die hun inwendige liet wegsmelten (opnieuw WP?) en ook met wapens met ronddraaiende bladen die ze in stukken versnipperden.

Overal klonk wild gejuich om me heen…”

Amie.

Het wordt tijd dat iedereen zich stilaan zorgen begint te maken omtrent het fenomeen “kretologie” dat het debat inzake het Palestijns-Israëlische conflict helemaal verduistert heeft, totaal overbodig en zelfs misdadig maakt. Wat overblijft is een ge-desinformeerde [lees: totaal ongeïnformeerde] bloeddorstige meute die enkel nog uit is op een smeuige lynchpartij; terug naar die “goeie ouwe Middeleeuwse tijden” toen Joden nog levend op de brandstapels werden gegooid om het volk te vermaken. :(

door Brabosh.com

Voetnoten:
[¹] Alan Johnson is redacteur van Fathom: voor een dieper begrip van Israël en de regio en onderzoeker aan het Britain Israel Communications and Research Centre (BICOM). Hij is professor in democratische theorie en praktijk en redactie lid van Dissent magazine en een onderzoker bij het Foreign Policy Centre.
[²]  Britain Israel Commincations & Research Center (BICOM) is een onafhankelijke Britse organisatie die zich heeft toegelegd om een meer ondersteunende omgeving te creëren voor Israël in Groot-Brittannië en steunt de actieve samenwerking tussen beide landen.
[³] Dr. Jeff Halper is mede-stichter en directeur van ICAHD, het Israeli Committee Against House Demolitions. Hij is geboren in 1946 in de Amerikaanse staat Minnesota en emigreerde naar Israël in 1973.

wall poster


Bronnen:

 1. Elder of Ziyon Blog: ♦ Using facts against Israel haters is like speaking to a wall [lezen]
 2. Harry’s Place Blog: ♦ St. James’ Church praises “Beautiful Resistance”; door Raphael [lezen]
 3. Jewish Virtual Library (JVL): ♦ West Bank Security Fence: Background & Overview; door Mitchell Bard (Updated July 2005) [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Londense St.- James Piccadilly Kerk, omgeturnd tot kerk van moderne Jodenhaat; door Melanie Phillips [lezen]
 • Israël vs. de Islamisten: de feiten op een rij vooraleer het jaar eindigt; door Phyllis Chesler [lezen]

Met dank aan

Advertenties

4 reacties to “Feiten aanhalen tegenover Israëlhaters is als het spreken tegen een muur”

 1. Ik ken Jeff Halper persoonlijk, heb hem ontmoet op een conferentie van Sabeel.
  De man is een pure antisemiet

 2. Wat een interessante blog Filantroop. Er is nog zoveel dat ik niet weet.

 3. Beste Filantroop, hieronder een rapport over Vitens en The Rights Forum
  En over de feiten over water in Israél.

  http://missingpeace.eu/nl/2014/01/vitensthe-rights-forum-en-de-feiten-over-water-in-israel/

 4. Nederlands grootste pensioenfonds PGGM stopt met beleggen in vijf Israëlische banken omdat deze betrokken zouden zijn bij het financieren van de bouw van Joodse nederzettingen. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz.

  http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/992230-1401/pggm-haalt-beleggingen-uit-isralische-banken?s_cid=blogitems

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: